Bedriftslån

Bedriftslån

Mange bedrifter har før eller siden behov for økonomisk hjelp til å finansiere utstyr, satsinger eller nye næringslokaler. Vi forklarer deg hvilke muligheter som finnes med tanke på bedriftslån, og lar deg søke hos flere aktører samtidig.

Få hjelp til bedriftslån med eller uten sikkerhet i dag

En tjeneste fra Zen Finans
 • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner Zen Finans den beste løsningen for deg
 • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er et bedriftslån?

Bedriftslån er et samlebegrep for ulike typer finansiering og lån som gis fra banker til bedrifter. Eksempler på lån for bedrifter er nedbetalingslån, fakturasalg og kredittlån.  

Et bedriftslån kan gi bedriften de økonomiske ressursene som trengs i en kortere eller lengre periode. Noen ønsker lån for å starte bedrift, mens andre trenger lån til å kjøpe nødvendig utstyr.

Husk at det finnes en rekke ulike typer bedriftslån, og at disse kan ha varierende renter og betingelser. Det er derfor viktig å være obs på bedriftslån rente og andre faktorer før du velger lån. Benytt gjerne tjenesten vår for å få oversikt over tilbudene som finnes.

Ulike typer bedriftslån

Det finnes en rekke muligheter når det kommer til bedriftslån. Dersom bedriften din har behov for ekstra økonomiske midler, bør du først tenke over hva slags type lån du bør søke etter.

La oss se nærmere på de mest vanlige formene for bedriftslån.

Lån til bedrift med sikkerhet

Det finnes bedriftslån med sikkerhet, noe som kan gi deg ekstra god bedriftslån rente. For å få et sikret bedriftslån må man kunne stille med sikkerhet i bedriften, for eksempel ved at banken får pant i kundefordringer, driftsutstyr, eiendom eller varelager.

Jo høyere verdi man kan stille med sikkerhet i, jo bedre rente kan man oppnå. Dette skyldes at banken får en ekstra trygghet når de har pant i eiendeler. Kan bedriften mot formodning ikke betjene lånet, kan banken kort forklart drive inn pengene ved å selge eiendelene.

Usikret lån til bedrift

En annen populær form for bedriftslån, er lån uten sikkerhet. Lån som dette passer kanskje aller best for bedrifter som ikke har mulighet til å stille med sikkerhet i eiendom eller dyrt utstyr.

Banken tar en større risiko med usikret bedriftslån. Det stilles derfor visse krav til bedriften for å kunne få lån som dette innvilget, enten det er snakk om kredittlån eller lignende. Kassekreditt er et eksempel på et bedriftslån som gis uten sikkerhet.

Oppstartslån bedrift

Vi skal her se litt nærmere på oppstartslån bedrift, siden dette er et av de mest populære låneproduktene for selskaper. Mange banker tilbyr egne «starte bedrift lån» som kan være til stor hjelp i oppstartsfasen.

Når man skal starte en ny bedrift mangler man gjerne penger til alt fra utstyr til lønn for de ansatte. For å kunne komme i gang med driften og skape inntekter, er man gjerne avhengig av dyrt utstyr som biler, maskiner eller lignende.

For å kunne få et oppstartslån stilles det ofte krav til at bedriften kan stille med en viss egenkapital. Du må også kunne stille med sikkerhet eller kausjon på minst 20 % av lånebeløpet i mange tilfeller, og dette kan ofte innebære at du som privatperson må stille med denne sikkerheten i form av f.eks eiendom. 

Søke lån til bedrift? Slik får du det billigste

Gjennom vår gratis og uforpliktende tjeneste kan du enkelt finne markedets billigste bedriftslån når du har behov for ekstra finansiering. Du fyller bare ut én enkelt søknad, og deretter vil du motta lånetilbud fra alle banker som kan tilby deg lån. Slik går du frem:

 1. Fyll ut søknadsskjemaet 
 2. Vi sender skjemaet til flere banker
 3. Motta ev. flere lånetilbud på bedriftslån 
 4. Velg det beste lånetilbudet for din bedrift


For å få markedets beste bedriftslån, er det blant annet viktig å se på bedriftslån rente og andre betingelser. Dette kan du enkelt sammenligne når du mottar lånetilbud fra ulike banker, slik at du kan få det billigste lånet.

Hva skal til for å få lån til bedrift?

I prinsippet kan alle bedrifter søke om et bedriftslån, men hvorvidt lånet innvilges eller ikke vil avhenge av mange faktorer. Husk at banken du låner penger av er opptatt av at selskapet ditt skal kunne betjene lånet. Her er noen av punktene som tas hensyn til:

 • Likviditetsbudsjett
 • Oppdatert saldo 
 • Gjeldsgrad
 • Resultatregnskap


Likviditetsbudsjettet til bedriften vil gi banken oversikt over kommende inntekt og planlagte utgifter. Ved å kunne ta hensyn til kommende pengestrøm, kan banken vurdere om bedriften vil greie å betjene et fremtidig lån.

Balanse på konto (altså saldo) vil også vise banken hvor mye penger bedriften har innestående. Banken kan ta hensyn til dette, men også bedriftens gjeldsgrad. I oppdatert saldo vil også verdien av eventuelt utstyr og maskiner regnes med.

Balansen kan oppdateres ved å få en verdivurdering av bedriften sin eiendom og eiendeler. Resultatregnskapet til bedriften vil gi banken et overblikk over hvordan det går med bedriften. Hvis noen tall ikke ser bra ut, bør du forklare hva som ligger bak.

Hvor fort kan man få bedriftslån?

Mange ønsker et bedriftslån fortest mulig. Husk likevel på at banken først må vurdere bedriftens økonomiske situasjon, før et eventuelt lån kan innvilges. Bedriftslån kan imidlertid fås innen rimelig tid i de fleste tilfeller, og bedriftslån på dagen er ikke uvanlig.

For å øke mulighetene for at du får bedriftslån på dagen, anbefaler vi deg å søke om lån hos flere aktører. Istedenfor å sende inn én og én lånesøknad, kan det lønne seg å søke hos flere banker på en gang gjennom tjenesten vår. Da sparer du mye tid, og ikke minst – arbeid.

Sørg også for at du har alt av tilleggsdokumentasjon klart. Dette gjelder både likviditetsbudsjett, resultatregnskap og balanse. Ellers er det selvfølgelig viktig at du søker til gunstige tidspunkt om du ønsker svar samme dag. Søk gjerne tidlig på dagen.

Hva kjennetegner markedets beste bedriftslån?

Når man søker om bedriftslån, gjelder det å vite hvilke lånevilkår og betingelser man bør være obs på. Husk at lån for bedrifter som regel kommer med en nominell og en effektiv rente.

Se fortrinnsvis på sistnevnte, siden denne omfatter både nominell rente (altså renten på selve beløpet du låner) og andre kostnader. Gebyrer som termingebyrer og etableringsgebyr vil for eksempel være regnet inn i den effektive renten.

Jo lavere effektiv bedriftslån rente lånet har, jo billigere vil lånet bli. Samtidig er det viktig å velge et lån med gunstig nedbetalingstid. Husk at bedriften skal greie å betjene lånet fra måned til måned.

Lang nedbetalingstid blir dyrere grunnet flere renteperioder, men gir også en lavere låneregning fra måned til måned. Dette skyldes at tilbakebetalingen av lånebeløpet strekkes over lengre tid.

Hva kan man bruke et bedriftslån til?

Det finnes mange grunner til at en bedrift kan ha behov for et bedriftslån. Har bedriften din et stort varelager, kan dette gi utfordringer med tanke på likviditet. Et lån kan hjelpe bedriften med å bedre likviditeten, og gi penger til den daglige driften.

Mange bedrifter har behov for bedriftslån når nytt utstyr eller varer skal kjøpes inn. Dette kan være smarte investeringer som gir økt inntekt på sikt. Spesielt bedrifter i oppstartsfasen kan ha behov for et lån for å kjøpe nødvendig utstyr, lagerplass eller næringslokaler.

Generelt sett vil et bedriftslån gå til å sikre videre vekst av selskapet, eller for å kunne utføre nødvendig drift. I noen tilfeller tar bedrifter også opp lån for å kunne starte med oppkjøp av andre selskaper.

Kreditoren vil i mange tilfeller vite hva pengene skal gå til, og du bør derfor ha dette klart for deg før du søker om bedriftslån.

Noe av det et bedriftslån kan brukes til:

 • Lån for å starte bedrift
 • Investeringer i utstyr, eiendom eller maskiner
 • Økt likviditet
 • Kjøpe opp andre selskaper

Alternativer til tradisjonelle bedriftslån

Når bedriften har behov for ekstra finansielle midler, er det ikke bare banken som kan hjelpe deg. Dersom du ikke kan eller ønsker å søke om lån til bedrift hos bankene, kan du sjekke opp i mulighetene for at private investorer kan hjelpe deg.

Man kan få lån fra investorer gjennom diverse ordninger. Mange bedrifter får også god hjelp av Innovasjon Norge eller lignende.

Søk om bedriftslån i dag

Gjennom oss kan du søke om bedriftslån. Fyll ut én enkel søknad, og få deretter tilsendt ev. lånetilbud fra flere aktuelle långivere. Tjenesten gjør det enkelt for deg å velge beste bedriftslån basert på selskapets behov.

Sammenlign for eksempel bedriftslån rente hos de ulike bankene før du bestemmer deg. Ved å velge riktig kan du potensielt spare mye penger.

Lån firma kan brukes til oppstart, videre vekst eller som regel gode og nødvendige investeringer. Søk om firmalån her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).