Næringslån

Næringslån

Driver du et selskap og har behov for ekstra finansielle midler gjennom et næringslån? Vi forklarer deg alt du trenger å vite om næringslån, og lar deg søke om næringslån hos flere banker samtidig gjennom tjenesten vår.

Få hjelp til næringslån med eller uten sikkerhet i dag

En tjeneste fra Zen Finans
 • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
 • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er et næringslån?

Et næringslån er et banklån som gis til næringer, altså bedrifter og andre virksomheter. Når man snakker om næringslån, er det som regel snakk om et lån til næring med sikkerhet.

Det at lånet har sikkerhet, betyr enkelt forklart at banken har pant i eiendom eller lignende som tilhører bedriften. Det finnes også såkalte næringslån uten sikkerhet, men det er da snakk om et privat forbrukslån som går til bedriften.

Slik velger du billigste næringslån

Med vår tjeneste kan du enkelt få oversikten du trenger før du takker ja til et næringslån. Det finnes mange banker som tilbyr næringslån, og disse kan ha noe ulike betingelser og vilkår. Du kan potensielt spare mye penger ved å gjøre et veloverveid valg.

Gratistjenesten vår er uforpliktende, og gjør det enklere for deg å sammenligne vilkår som renter og nedbetaling. På den måten kan du velge det beste og billigste næringslånet. Slik går du frem, steg for steg:

 1. Registrer opplysningene dine i søknadsskjemaet
 2. Motta ev. tilbud om næringslån
 3. Velg det beste og billigste næringslånet til din bedrift

Ta hensyn til renter på næringslån

Et næringslån blir som regel mest mulig billig når du velger lånetilbudet med de laveste rentene. Husk at du først og fremst bør sjekke den effektive rentesatsen, selv om den nominelle renten også kan være nyttig å se på.

Dette skyldes at effektiv rente gir et mer helhetlig bilde av hva lånet vil koste deg. Grunnen til det er at effektiv rentesats også tar med eventuelle administrasjonskostnader og gebyrer.

Når du tar opp et næringslån kan du også få muligheten til å velge mellom flytende og fast rente. Flytende rente innebærer at renten følger styringsrenten, og derfor kan variere fra tid til annen. Med fast rente på næringslån kan du få en fastsatt rente og mer forutsigbarhet.

Hvem kan få næringslån?

I likhet med de fleste andre former for lån, er det visse kriterier som må oppfylles for å kunne få et næringslån eller et bedriftslån. Dette gjelder enten lånet er til et aksjeselskap, en organisasjon eller et enkeltpersonforetak.

Hvilke krav som stilles, avhenger blant annet av hvorvidt det er snakk om et næringslån med eller uten sikkerhet.

Kriterier som må oppfylles for å få næringslån med sikkerhet

For å kunne få et næringslån til bedriften din, må du blant annet kunne vise til god nok betjeningsevne. Banken vil derfor foreta en økonomisk analyse av selskapets framtidsutsikter og nåværende økonomi.

Som regel vil banken ta stilling til bedriftens årsregnskap fra de siste to år, eksisterende kontrakter, samt budsjetter du fremlegger. 

Det tas utgangspunkt i at bedriften har god nok betjeningsevne dersom den kan betjene økonomiske forpliktelser nå og i fremtiden. Dette gjelder også dersom rentene skulle stige, og banken tar derfor utgangspunkt i at du kan betjene lånet også med høyere rente.

Siden næringslån vanligvis gis med sikkerhet i eiendom, må du også kunne fremlegge en verditakst på eiendommen. En takstmann vil derfor måtte gi deg en oppdatert verditakst på eiendommen, slik at verdien dokumenteres.

 • God nok betjeningsevne
 • Bedriften må tåle renteøkning
 • Forholdsvis ny verditakst av næringseiendom

Hvem kan få næringslån uten sikkerhet?

For å kunne få et næringslån uten sikkerhet må du blant annet kunne vise til god nok privatøkonomi, siden lånet registreres på deg som person. Dette betyr at banken vil utføre en såkalt kredittsjekk av deg, og dermed kunne gi deg en kredittscore.

Ved god kredittscore vil sjansen for å få lån uten sikkerhet øke, og du vil dessuten kunne få bedre lånevilkår. Får du lav kredittscore, for eksempel grunnet lav inntekt, er det ikke sikkert vilkårene blir like gunstige. Her er noen av kriteriene som stilles for å få næringslån uten sikkerhet:

 • Du må være gammel nok (minst 18 år, men ofte eldre)
 • Du må ha god nok inntekt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Du kan ikke ha privat gjeld som overstiger fem ganger brutto årsinntekt

Når trenger man et næringslån?

Et næringslån kan være nyttig eller nødvendig for eksempel når bedriften skal kjøpe inn nytt utstyr for driften. Dette kan være alt fra produksjonsutstyr til maskiner selskapet trenger. 

Det kan også være nyttig med et næringslån dersom man har behov for større næringslokaler, eller dersom bedriften skal investere i prosjekter. Det finnes kort og godt mange grunner til at en bedrift kan ha behov for lån. 

I de fleste tilfeller er det imidlertid snakk om å låne penger til noe som gagner bedriftens økonomi på sikt. Med det riktige produksjonsutstyret kan sannsynligvis bedriften produsere mer og raskere, og dermed også øke inntektene.

Eksempler når et næringslån kan være aktuelt:

 • Utstyr og maskiner
 • Eiendom
 • Prosjekter
 • Annet

Søk om næringslån i dag

Gjennom vår tjeneste er det mulig å søke om næringslån hos en rekke banker samtidig. Dermed kan du spare deg selv for mye tid og arbeid, siden det ikke er nødvendig å kontakte bankene én etter én.

Et næringslån kan være både nødvendig og nyttig for bedrifter som har behov for å utvide driften eller utvikle seg videre. Motta lånetilbud fra flere banker som tilbyr næringslån til bedrifter, og velg lånet som passer bedriften din best.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).