Bilforsikring med betalingsanmerkning

Bilforsikring med betalingsanmerkning

Innhold

Å få bilforsikring kan være vanskelig hvis du har betalingsanmerkninger på kredittrapporten din. Betalingsanmerkninger er tilfeller av ubetalt gjeld som vises på kredittrapporten din og som kan gjøre det vanskelig å sikre et lån eller annen form for finansiering. Men selv om det kanskje ikke virker så enkelt, så er det ofte mulig.

Kan jeg ha bilforsikring med betalingsanmerkning?

Ja, det er fullt mulig å ha bilforsikring med betalingsanmerkning. Dette er fordi det er et krav om at norske forsikringsselskaper må tilby forsikring når det ikke er unntak som gjør det nødvendig å nekte. Denne regelen går inn under Forsikringsavtaleloven kapittel 3-10 og 12-12, som sier at et forsikringsselskap ikke kan nekte noen å ta ut en forsikring som ellers tilbys på vanlige vilkår uten rimelige grunner.

 

Derfor kan du få bilforsikring, selv om du har betalingsanmerkning, dårlig kredittvurdering, eller gjeld. Forsikringsselskaper kan dog spørre om at du betaler forsikringen på forhånd.

Hvordan gå frem for å få bilforsikring med betalingsanmerkning?

Første steg er å forstå hvilke alternativer som finnes for deg. Ulike forsikringsselskaper tilbyr ulike nivåer av dekning, så det er viktig å sammenligne tilbudene fra hvert selskap for å finne det beste alternativet for dine behov og budsjett. Dette gjelder både for de som har betalingsanmerkning, og de som ikke har det.

 

Når du ser etter bilforsikring med betalingsanmerkninger, er det viktig å huske at du kan måtte betale høyere priser enn normalt. Forsikringsselskaper kan vurdere betalingsanmerkningene dine som et økt risikonivå, noe som kan føre til høyere priser.

Sammenlign ulike forsikringsavtaler

Det er også viktig å handle rundt for de beste avtalene. Ulike forsikringsselskaper vil tilby ulike nivåer av dekning og priser, så det lønner seg å sammenligne dem for å finne den beste avtalen. Sammenligning av priser kan også hjelpe deg med å få bedre oversikt over markedet, noe som kan resultere i at du finner mer gunstige vilkår.

 

Til slutt kan det hjelpe å vite at alle forsikringsselskaper som tilbyr bilforsikring med betalingsanmerkninger i all hovedsak overholder norske lover og regler. Finanstilsynet har ansvaret for regulering av forsikringsbransjen og å sikre at forsikringsselskapene oppfyller alle gjeldende lover.

 

Likevel bør du passe på å gjøre god research for hver aktør du vurderer, eller spør en finansiell rådgiver som kan hjelpe deg med å navigere prosessen med å skaffe bilforsikring med betalingsanmerkninger.

 

Å ha betalingsanmerkninger på kredittrapporten din kan gjøre det noe vanskeligere å få en billig bilforsikring i Norge, men det er ikke umulig. Med nøye undersøkelser og sammenligning har du muligheten til å finne en avtale som fungerer for deg og ditt budsjett. Så la ikke betalingsanmerkninger stoppe deg fra å kjøre trygt – med den rette informasjonen og rådene kan du fortsatt få dekningen du trenger.

 

Selv om det går an å få forsikring med betalingsanmerkning, er det best å bli kvitt anmerkningen. Bruk skjemaet øverst her, så hjelper vi deg gratis og uforpliktende med å slette din betalingsanmerkning.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).