Boliglån med betalingsanmerkning

Boliglån med betalingsanmerkning – gratis hjelp

Boliglån med betalingsanmerkning blir ikke innvilget hos de fleste tradisjonelle banker, da risikoen anses for å være høy. Det finnes likevel alternativer, og i noen tilfeller kan du få boliglån innvilget, selv om du har betalingsanmerkning.

Få hjelp til boliglån med betalingsanmerkning

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hvordan kan jeg få boliglån med betalingsanmerkning?

Det finnes spesialbanker som tilbyr boliglån selv om du har betalingsanmerkning. Dette gjøres ved at gjelden du allerede har refinansieres. En medsøker eller kausjonist kan øke sjansene dine for en godkjent søknad.

Refinansier lån og bli kvitt betalingsanmerkninger

Siden det er vanskelig å få huslån med betalingsanmerkning, er den aller beste løsningen å kvitte seg med anmerkningene. Dette kan du blant annet gjøre gjennom refinansiering. Husk at betalingsanmerkninger slettes dersom du betaler kravene.

Når du refinansierer tar du enkelt forklart opp et nytt lån som brukes til å dekke andre lån. Du flytter med andre ord gjelden din, og blir derfor ikke kvitt den. Du kan imidlertid oppnå bedre lånevilkår, slik at du enklere kan betjene gjelden.

Ved å betale kravene kan kreditorene få pengene du skylder, og du blir da kvitt betalingsanmerkningene.

Refinansiering kan gjøres med eller uten sikkerhet. Refinansiering uten sikkerhet kan for eksempel være et forbrukslån som brukes til å betale gamle smålån. Lån som dette har som regel noe høyere rente enn refinansiering med sikkerhet i bolig, som er det beste valget.

Få hjelp av kausjonist eller medlåntaker

Dersom du ønsker boliglån med betalingsanmerkning, bør du først sjekke opp i mulighetene for refinansiering med sikkerhet. Siden du ønsker et boliglån, eier du kanskje ikke en bolig fra før. Da kan du kanskje få hjelp av en medlåntaker eller kausjonist som kan stille med sikkerhet i sin bolig.

En medlåntaker står ansvarlig for betjening av lånet på lik linje med deg. Det er også mulig å få hjelp av en kausjonist, som står ansvarlig dersom du ikke betaler lånet selv. En kausjonist kan gjerne stå ansvarlig kun for en liten del av lånet.

Kan jeg få boliglån med betalingsanmerkning dersom jeg søker sammen med en kausjonist eller medlåntaker, uten å refinansiere først? Banken kan i noen tilfeller hjelpe deg, men det er som regel ønskelig at du først refinansierer slik at du blir kvitt betalingsanmerkninger.

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er en registrert anmerkning i et register som alle bankene har tilgang på. Dersom du har misligholdt gjeld hos en kreditor, vil dette føre til en betalingsanmerkning.

Formålet med dette er at andre banker skal kunne unngå å låne ut penger til forbrukere som ikke kan eller vil betjene gjelden sin. Samtidig kan det beskytte deg som forbruker, ved at du ikke tar opp mer i lån enn hva du greier å betjene.

En betalingsanmerkning slettes når kravet er betalt, eller etter maksimalt fire år. Etter fire år slettes anmerkningen automatisk. 

Du kan lese mer om betalingsanmerkning i vår store guide her.

Hvor kan jeg søke boliglån med betalingsanmerkning?

Dersom du ønsker å søke boliglån med betalingsanmerkning, bør du først og fremst refinansiere lånene du har fått anmerkning fra. Enten du ønsker å søke om refinansieringslån eller boliglån, kan du sende søknaden din direkte til banken. 

Det du også kan gjøre, er å fylle ut skjemaet øverst på denne siden. Da får du hjelpen du trenger gratis for å se på hva slags muligheter som finnes, og får hjelp til å søke der det er høyest sjanse for å få innvilget huslån med betalingsanmerkning. 

Etter en liten stund vil du motta lånetilbud fra banken, eller avslag – dersom banken ikke kunne innvilge lån til deg. Huslån med betalingsanmerkning kan by på utfordringer, og du vil i de fleste tilfeller få avslag.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).