Boliglånskalkulator

Google anmeldelser
4.8

Se hva boliglånet vil koste:

Boliglånskalkulatoren gir en god indikasjon på hvor mye lånet vil koste deg. Tallene kan likevel avvike noe, ettersom banker opererer med ulike gebyrer og kan gjøre individuelle justeringer etter betalingsevne m.m. Det er bankenes endelige tilbud som vil være gjeldende.

Kalkulatoren er utviklet i tråd med Lovdatas Forskrift om kredittavtaler mv.

Boliglån: en rask innføring

Under finner du en oversikt over begrepene fra boliglånskalkulatoren, og hva de ulike begrepene betyr – samt noen gode tips og råd du bør være klar over når du ser etter boliglån.

Begreper

Pris på boligen:
Dette er den totale kjøpesummen på boligen du ønsker å skaffe lån til, inkludert omkostninger.

Ønsket lånebeløp:
Dette er andelen av boligens pris du ønsker å låne av banken. Vanligvis er 85 % maks lånesum, men det finnes ordninger som gir mer.

Rente:
Dette er det banken skal ha betalt for å låne deg penger. I dag er det som heter styringsrenten til Norges Bank på 0 %, som betyr at renten på boliglån er generelt lave. Renter på boliglån ligger nå på rundt 1,6 – 1,7 %. Det er mulig å få rentefradrag på skatten.

Avdrag:
Avdraget er den summen som faktisk betaler ned lånet ditt, og anses ofte ikke som en direkte utgift. Dette fordi avdraget betaler ned lånet, og blir derfor av mange sett på som en form for sparing.

Nedbetalingstid:
Vanlig nedbetalingstid er 25-30 år.

Nominell rente:
Dette er kun selve renten på lånet, uten ekstra gebyrer og kostnader.

Effektiv rente:
Dette er den totale summen du betaler for lånet. Altså, nominell rente pluss etableringsgebyr, termingebyrer og øvrige kostnader knyttet til lånet.

Egenkapitalbehov:
Dette er summen du vil måtte ha i egenkapital for å kunne få lånet slik du har stilt inn kalkulatoren.

Nedbetalingsplan:
Trykk “Se nedbetalingsplan” for en full detaljoversikt over forfallsdato, totalbeløp pr. måned, renter og gebyrer, avdrag og restgjeld.

Annen nyttig info

Avansert boliglånskalkulator

Boliglånskalkulatoren vår dekker de aller fleste sine behov. Ønsker du dog en noe mer avansert boliglånskalkulator kan vi anbefale nettstedet Boliglånskalkulator.com

Mange liker å se på boliglån som en form for sparing

Det kan være avskrekkende å se den endelige summen du skal betale hver måned for boliglånet. Men husk at dette er den totale summen, inkludert både renter og avdrag. Mesteparten av månedssummen er avdrag på lånet – altså ikke en direkte utgift, da det går til å faktisk betale ned lånet (og bygge opp kapital i boligen). Avdraget kan derfor ses på som en form for tvungen sparing.

Renten er en direkte utgift, men du kan få 22 % skattefradrag på det du betaler i renter. For hver 5000 kr i renter sparer du med andre ord 1100 kr i skatt.

Les mer om boliglån.

Be om tilbud fra flere

Det er mange banker å velge blant i Norge. Ved hjelp av vår tjeneste kan du enkelt be om tilbud på boliglån fra flere banker. Søk én gang og få flere tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Se flere lånekalkulatorer.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).