Blancolån

Blancolån

Et blancolån kan være en god løsning når det dukker opp uforutsette kostnader. Finn ut hvilke muligheter som finnes, og søk om blancolån hos flere banker gjennom tjenesten vår.

Søk blancolån (forbrukslån)

En tjeneste fra Zen Finans
  • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om blancolån (forbrukslån) i dag
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner de det beste forbrukslånet for akkurat deg

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Hva er blancolån?

Et blancolån er et lån uten sikkerhet, og er i prinsippet bare et annet ord for forbrukslån. Det er ingen forskjell mellom blancolån og forbrukslån, og begge beskriver et lån uten pantsettelse.

Det betyr at banken ikke vil ta pant i for eksempel tomt, hytte eller bolig. Banken tar da en større risiko, noe som også gjør at renten er høyere på et lån som dette enn på et boliglån. Det er derfor ekstra viktig å være bevisst på renten før du takker ja til et lån.

Den enkleste veien til markedets beste blancolån

Dersom du ønsker å innhente tilbud om blancolån fra flere banker, kan du ta i bruk vår tjeneste. Du trenger kun å fylle ut én enkelt lånesøknad, og vil deretter motta tilbud om blancolån (forbrukslån) fra flere banker.

Tilbudene du mottar er uforpliktende, og tjenesten er i tillegg gratis.

Hvordan velge riktig blancolån?

Hvis du skal søke om blancolån, er det viktig å velge et lånetilbud fra en bank som kan by på gunstige vilkår. Det er flere faktorer som kan spille inn, inkludert rentesats, lånebeløp og nedbetalingstid.

Det er viktig å sette seg godt inn i vilkårene. Husk at viktig informasjon ofte står med liten skrift, og at du ikke bør overse viktige opplysninger.

Nominell vs. effektiv rente

Når du får tilbud om et blancolån, bør du først og fremst kikke på rentene. I lånetilbudet vil du se både en nominell og en effektiv rente. Hva er forskjellen?

Nominell rente er renten som løper på selve lånebeløpet. Effektiv rente inkluderer nominell rente og andre gebyrer. Det er derfor lurt å forholde seg til effektiv rente, siden den omfatter alle lånekostnader. Tommelfingerregelen er at jo lavere effektiv rente, jo bedre.

Hvor mye kan du låne?

Når du skal velge et lånetilbud kan det også være aktuelt å se på hvor mye banken lar deg låne. Noen banker kan tilby høyere eller lavere lånebeløp enn andre. Normalt kan man låne mellom 5 000 – 600 000 kr. 

Når banken skal vurdere hvor mye du kan låne gjennom et blancolån, vil de se på både alder, betalingsanmerkninger og inntekter. Dette er informasjon som hentes inn gjennom en såkalt kredittsjekk.

Alle banker utfører kredittsjekk av lånekunder som søker om blancolån. Ulike banker kan imidlertid bruke ulike kredittsjekk-tjenester.

Nedbetalingstid på blancolån

Blancolån har en maks nedbetalingstid på fem år.

Det er ofte smart å velge kort nedbetalingstid på blancolån, siden dette vil gjøre kostnadene på lånet lavere totalt sett. Samtidig foretrekker noen lengre nedbetalingstid, for å oppnå et lavere månedlig nedbetalingsbeløp.

Fordeler ved blancolån

En av de største fordelene ved å ta opp blancolån, er at banken ikke stiller krav til sikkerhet. Du kan derfor få et blancolån selv om du ikke eier din egen hytte eller bolig.

Det er også positivt at det ikke finnes noen regler for hva du kan bruke pengene på. La oss ta en nærmere kikk på akkurat dette.

Hva kan blancolån brukes til?

En av de største fordelene ved blancolån, er at du kan bruke pengene på akkurat det du selv ønsker. Blancolån skiller seg derfor fra lån med sikkerhet, som boliglån eller billån. Et boliglån kan for eksempel kun brukes på bolig.

Du får mye frihet med et blancolån, og kan bruke pengene på akkurat det du ønsker. Bil er for eksempel en av tingene du kan bruke pengene på. Et blancolån til bil kan likevel være et unødvendig dyrt alternativ hvis bilen koster mye. Da kan et billån med lavere rente lønne seg. 

Det er spesielt praktisk med et blancolån ved uforutsette kostnader. Blancolån bil kan for eksempel være nyttig om bilen plutselig må på verksted rett før du får lønn. Her er noe av det blancolån kan brukes på:

  • Bil og reparasjonskostnader
  • Ferie
  • Forbruksvarer (klær, mat etc.)
  • Oppussing
  • Bryllup, bursdag eller konfirmasjon
  • Refinansiering av andre lån

Søk om blancolån hos oss

Blancolån – kanskje bedre kjent som forbrukslån – er et usikret lån som kan brukes på akkurat det du selv ønsker. Du trenger ikke å stille med sikkerhet i bolig, og får stor grad av frihet.

Samtidig er det viktig å huske på at man bør velge et blancolån med gode lånevilkår. Det finnes mange banker som tilbyr lån, og det kan være tidkrevende å sjekke vilkårene hos alle.

Gjennom vår tjeneste trenger du bare å fylle ut én eneste søknad. Du får deretter lånetilbud fra ulike banker, og kan derfor enkelt velge det beste lånet. Velg riktig lån, og føl deg trygg på at du gjorde et gunstig valg. Søk om lån her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).