Forbrukslån 18 år

Forbrukslån 18 år

Ser du etter et forbrukslån og er 18 år? Se mulighetene dine her og finn det billigste forbrukslånet for din situasjon.

Søk forbrukslån 18 år

En tjeneste fra Zen Finans
  • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om forbrukslån i dag
  • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste forbrukslånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Er det mulig å få forbrukslån når man er 18 år?

Det er mulig å få lån når man har fylt 18 år. Det er nemlig stor konkurranse i markedet for forbrukslån, og for å tiltrekke seg kunder er det derfor flere banker som tilbyr lån når du er 18 år. De bankene som ikke tilbyr lån 18 år, har normalt aldersgrensen satt på 20, 23 eller 25 år.

Hvordan få forbrukslån når man er 18 år?

Dersom du ønsker å søke et forbrukslån, kan du gjøre det via vår tjeneste som er gratis. Vi hjelper deg da med å hente inn tilbud fra banker som tilbyr forbrukslån til 18 år gamle søkere. Da kan du enkelt velge lånet med de laveste rentene og beste betingelsene.

Husk at banken vil utføre en kredittsjekk. De henter da inn opplysninger som inntekt, alder, eventuelle betalingsanmerkninger og lignende.

Slik velger du det beste forbrukslånet

Dersom du skal søke etter et forbrukslån og er 18 år, er det viktig å vite hva du skal se etter. Det er mange ulike aspekter som kan avgjøre om et lån er verdt å takke ja til eller ikke.

Renter og andre betingelser kan variere mye fra lån til lån. Du kan potensielt spare mye penger på å velge riktig. Vi skal nå se nærmere på hva du bør se etter før du velger å signere lånedokumentene til et forbrukslån 18 år.

Renter på forbrukslån

Når du skal ta opp et forbrukslån og er 18 år, er det viktig å sette seg inn i hva renter er for noe. Enkelt forklart er rentene lånets kostnader. Når du skal betale lånet tilbake til banken, må du med andre ord betale rentene også.

Man skiller gjerne mellom nominell og effektiv rente. Vi anbefaler deg å se på effektiv rente, siden denne omfatter både renter og andre kostnader (for eksempel gebyrer). Effektiv rente er kjent for å være høyere på et forbrukslån enn på for eksempel et boliglån, fordi forbrukslånet er uten sikkerhet. Høyere rente betyr at lånet koster mer. 

Skal du ta opp et forbrukslån som 18-åring, er det derfor viktig å regne ut hva de månedlige kostnadene vil bli med renter. Jo lavere renten er, jo billigere er lånet. 

  • Nominell rente (kun rente)
  • Effektiv rente (nominell rente + gebyrer og andre kostnader)

Søk forbrukslån 18 år

En tjeneste fra Zen Finans

Med et stort nettverk av banker i Norge finner vår samarbeidspartner Zen Finans det beste forbrukslånet for deg.

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Nedbetalingstid – hvor fort skal lånet betales tilbake?

Når du tar opp et forbrukslån er det også viktig å finne ut hvor fort det skal betales tilbake. Banken vil gi deg en betalingsplan med oversikt over månedlige kostnader og innbetalinger på lånet. Sjekk at det månedlige beløpet ikke blir for høyt for deg.

Når du ønsker et forbrukslån som 18-åring, er det blant annet viktig å sette opp et budsjett. Et budsjett er en oversikt over inntekter og utgifter. Inntekt kan for eksempel være studielån eller lønn fra jobben, mens regninger regnes som utgifter.

Med et budsjett får du oversikt over hvor mye du har å rutte med etter at alle regninger er betalt. Tåler økonomien din et forbrukslån? Det vil budsjettet gi deg svar på.

Krav for å få forbrukslån innvilget når du er 18 år

Dersom du skal søke om forbrukslån og er 18 år, er det viktig å huske på at alderen alene kan være en faktor som blir vurdert av banken. Søk derfor lån hos banker som tilbyr låneproduktet forbrukslån 18 år.

Banken vil heller ikke godta lånesøknaden din om du har betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning er noe du kan få om du har ubetalte regninger og inkassosaker. Fast inntekt er også nødvendig å ha, og inntekten må i tillegg være høy nok til å vise at du kan betjene lånet.

Det kan samtidig være krav til at du må ha bodd i Norge i minst tre år for å kunne få forbrukslån. Du må blant annet ha en fast adresse registrert i Norge.

Oppsummert, noe av det bankene ser på er:

  • Alder
  • Inntekt
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Norsk adresse

Hva kan du bruke forbrukslånet til?

En av fordelene med forbrukslån er at pengene kan brukes til akkurat det man selv ønsker. Den som tar opp lånet bestemmer selv om det skal brukes på på ferie, klær, kjæledyr, elektronikk eller for eksempel oppussing.

Siden forbrukslån til 18 år gamle søkere gir frie tøyler, kan det være fristende å låne penger til ting man egentlig kan klare seg uten. Så lenge du vet at du klarer å betale tilbake lånet, kan det likevel være en grei løsning.

Forbrukslån for deg som er 18 år – finnes det alternativer?

Dersom du har behov for penger, kan et forbrukslån virke som en god løsning når du er 18 år. Mange lån krever nemlig sikkerhet, noe de færreste 18-åringer kan tilby. Som ung vil derfor forbrukslån ofte være blant de mest naturlige løsningene når man har behov for penger.

Husk at det likevel finnes alternativer til forbrukslån, som å spare penger eller ta opp et privat lån. Eller har du kanskje mulighet til å jobbe litt ekstra i en periode? Alternative løsninger som dette passer ikke for alle, men er greie å ha i bakhodet.

Finn et forbrukslån uten sikkerhet for 18 år gamle søkere

Behovet for forbrukslån melder seg gjerne hvis man har plutselige utgifter som må dekkes, gjerne rett før lønn. Se for deg at kjøleskapet på hybelen slutter å virke dagen før lønn. Da har du kanskje ikke mulighet til å kjøpe et kjøleskap for egne penger. Andre ganger kan det være at man har lyst på noe man ikke har helt råd til på akkurat det tidspunktet.

Uansett årsak, ved å benytte vår sammenligningstjeneste får du enkelt tilpassede lånetilbud fra banker som tilbyr forbrukslån 18 år. Da kan du se mulighetene som finnes og velge det billigste forbrukslånet. Tilbudene er uforpliktende, så om du ombestemmer deg og ikke lenger ønsker et forbrukslån, er det helt ok.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).