Forbrukslån 18 år

Forbrukslån 18 år

Ser du etter et forbrukslån og er 18 år? Se mulighetene dine her og finn det billigste forbrukslånet for din situasjon.

Innhold

Er det mulig å få forbrukslån når man er 18 år?

18 år er den laveste aldersgrensen man finner hos banker som tilbyr usikrede lån i Norge. Det er med andre ord mulig å få forbrukslån når du er 18 år, men ikke alle banker gir lån til så unge søkere.

Det er kanskje enda mer vanlig at forbrukslån har en aldersgrense på 20, 21 eller 23 år. Grunnen til at noen banker har såpass høy aldersgrense, er at unge låntakere gjerne blir sett på som en sårbar gruppe.

Hvordan få forbrukslån når man er 18 år?

Dersom du ønsker å søke et forbrukslån, kan du gjøre det via vår tjeneste som er gratis. Vi hjelper deg da med å hente inn tilbud fra banker som tilbyr forbrukslån til 18 år gamle søkere. Da kan du enkelt velge lånet med de laveste rentene og beste betingelsene.

Husk at banken vil utføre en kredittsjekk. De henter da inn opplysninger som inntekt, alder, eventuelle betalingsanmerkninger og lignende.

Slik velger du det beste forbrukslånet

Dersom du skal søke etter et forbrukslån og er 18 år, er det viktig å vite hva du skal se etter. Det er mange ulike aspekter som kan avgjøre om et lån er verdt å takke ja til eller ikke.

Renter og andre betingelser kan variere mye fra lån til lån. Du kan potensielt spare mye penger på å velge riktig. Vi skal nå se nærmere på hva du bør se etter før du velger å signere lånedokumentene til et forbrukslån 18 år.

Renter på forbrukslån

Når du skal ta opp et forbrukslån og er 18 år, er det viktig å sette seg inn i hva renter er for noe. Enkelt forklart er rentene lånets kostnader. Når du skal betale lånet tilbake til banken, må du med andre ord betale rentene også.

Man skiller gjerne mellom nominell og effektiv rente. Vi anbefaler deg å se på effektiv rente, siden denne omfatter både renter og andre kostnader (for eksempel gebyrer). Effektiv rente er kjent for å være høyere på et forbrukslån enn på for eksempel et boliglån, fordi forbrukslånet er uten sikkerhet. Høyere rente betyr at lånet koster mer. 

Skal du ta opp et forbrukslån som 18-åring, er det derfor viktig å regne ut hva de månedlige kostnadene vil bli med renter. Jo lavere renten er, jo billigere er lånet. 

  • Nominell rente (kun rente)
  • Effektiv rente (nominell rente + gebyrer og andre kostnader)

Nedbetalingstid – hvor fort skal lånet betales tilbake?

Når du tar opp et forbrukslån er det også viktig å finne ut hvor fort det skal betales tilbake. Banken vil gi deg en betalingsplan med oversikt over månedlige kostnader og innbetalinger på lånet. Sjekk at det månedlige beløpet ikke blir for høyt for deg.

Når du ønsker et forbrukslån som 18-åring, er det blant annet viktig å sette opp et budsjett. Et budsjett er en oversikt over inntekter og utgifter. Inntekt kan for eksempel være studielån eller lønn fra jobben, mens regninger regnes som utgifter.

Med et budsjett får du oversikt over hvor mye du har å rutte med etter at alle regninger er betalt. Tåler økonomien din et forbrukslån? Det vil budsjettet gi deg svar på.

Krav for å få forbrukslån innvilget når du er 18 år

Dersom du skal søke om forbrukslån og er 18 år, er det viktig å huske på at alderen alene kan være en faktor som blir vurdert av banken. Søk derfor lån hos banker som tilbyr låneproduktet forbrukslån 18 år.

Banken vil heller ikke godta lånesøknaden din om du har betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning er noe du kan få om du har ubetalte regninger og inkassosaker. Fast inntekt er også nødvendig å ha, og inntekten må i tillegg være høy nok til å vise at du kan betjene lånet.

Det kan samtidig være krav til at du må ha bodd i Norge i minst tre år for å kunne få forbrukslån. Du må blant annet ha en fast adresse registrert i Norge.

Oppsummert, noe av det bankene ser på er:

  • Alder
  • Inntekt
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Norsk adresse

Hva kan du bruke forbrukslånet til?

En av fordelene med forbrukslån er at pengene kan brukes til akkurat det man selv ønsker. Den som tar opp lånet bestemmer selv om det skal brukes på på ferie, klær, kjæledyr, elektronikk eller for eksempel oppussing.

Siden forbrukslån til 18 år gamle søkere gir frie tøyler, kan det være fristende å låne penger til ting man egentlig kan klare seg uten. Så lenge du vet at du klarer å betale tilbake lånet, kan det likevel være en grei løsning.

Forbrukslån for deg som er 18 år – finnes det alternativer?

Dersom du har behov for penger, kan et forbrukslån virke som en god løsning når du er 18 år. Mange lån krever nemlig sikkerhet, noe de færreste 18-åringer kan tilby. Som ung vil derfor forbrukslån ofte være blant de mest naturlige løsningene når man har behov for penger.

Husk at det likevel finnes alternativer til forbrukslån, som å spare penger eller ta opp et privat lån. Eller har du kanskje mulighet til å jobbe litt ekstra i en periode? Alternative løsninger som dette passer ikke for alle, men er greie å ha i bakhodet.

Finn et forbrukslån uten sikkerhet for 18 år gamle søkere

Behovet for forbrukslån melder seg gjerne hvis man har plutselige utgifter som må dekkes, gjerne rett før lønn. Se for deg at kjøleskapet på hybelen slutter å virke dagen før lønn. Da har du kanskje ikke mulighet til å kjøpe et kjøleskap for egne penger. Andre ganger kan det være at man har lyst på noe man ikke har helt råd til på akkurat det tidspunktet.

Uansett årsak, ved å benytte vår sammenligningstjeneste får du enkelt tilpassede lånetilbud fra banker som tilbyr forbrukslån 18 år. Da kan du se mulighetene som finnes og velge det billigste forbrukslånet. Tilbudene er uforpliktende, så om du ombestemmer deg og ikke lenger ønsker et forbrukslån, er det helt ok.

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre er vår nettredaktør og har spisskompetanse innen lån og privatøkonomi. Ingvild skriver artiklene på lånfordeg.no og samarbeider tett med fageksperter for å sikre at innholdet til enhver tid er oppdatert og informativt.