Forbrukslån 20 år

Forbrukslån for deg som er 20 år

Dersom du leter etter et forbrukslån og er 20 år, finnes det flere valgmuligheter. Vi gir deg oversikten du trenger og hjelper deg finne det beste.

Søk forbrukslån

En tjeneste fra Zen Finans
  • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om forbrukslån i dag
  • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste forbrukslånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Kan man få forbrukslån når man er 20 år?

Hvis du er 20 år, kan du få forbrukslån hos flere norske banker. Den nedre aldersgrensen for å få forbrukslån er nemlig 18 år i Norge. Husk at selv om du er gammel nok til å søke lån i en bank, betyr ikke dette at du automatisk kan få lånet. Det er en rekke andre kriterier som også må oppfylles.

Aldersgrensen kan likevel variere litt fra bank til bank. Noen banker har satt aldersgrensen for forbrukslån til 20 år, mens andre har aldersgrense på 21 eller til og med 23 år.

Hvordan kan du få forbrukslån om du er 20 år?

Hvis du ønsker et forbrukslån og er 20 år, må du først og fremst finne en bank som tilbyr usikrede lån til denne aldersgruppen. Alderen din kan nemlig være en avgjørende faktor for hvorvidt du får lån eller ikke. 

Ved å bruke tjenesten vår, vil du motta lånetilbud fra flere banker som kan tilby forbrukslån til 20-åringer. Tjenesten er helt gratis å bruke, og tilbudene er uforpliktende. 

Fordelen ved å bruke en sammenligningstjeneste som dette er at du får oversikt over hva de ulike bankene kan tilby før du bestemmer deg. Du vil for eksempel kunne sammenligne faktorer som renter, lånebeløp og nedbetalingstid. Dette gjør at du sikrer deg det mest gunstige forbrukslånet. 

Dette er noe av det bankene ser på når du søker forbrukslån 20 år:

  • Bodd i Norge i minimum tre år
  • Om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker 
  • Høy nok alder
  • Fast inntekt

Hvordan velge riktig forbrukslån?

Vi anbefaler at du setter deg godt inn i lånebetingelsene når du søker et forbrukslån og er 20 år. 

Med lånebetingelser mener vi de ulike kravene banken stiller til deg som låntaker, for at du skal kunne få lånet. Eksempler på slike krav kan være renter og nedbetalingstid.

Se på rentene

Det kanskje viktigste å se på når du søker etter forbrukslån som 20-åring, er rentene. Renter kan betraktes som kostnadene på lånet.

Ved tilbakebetaling av lånet er det nemlig ikke bare lånebeløpet som betales, men også rentene. I lånebetingelsene vil banken som regel informere om både effektiv og nominell rente. Her er det viktig at du spesielt ser på førstnevnte.

Effektiv rente gir deg nemlig et mer korrekt bilde av lånets kostnader. Nominell rente er kun lånerenter, mens effektiv rente omfatter nominell rente og andre kostnader. Så det er den effektive renten som avgjør hva lånet faktisk vil koste.

Sjekk nedbetalingstid på lånet

Et annet lånevilkår som er viktig å ta hensyn til, er nedbetalingstiden. Når du søker forbrukslån 20 år, bør du huske at lånet vil utgjøre en ekstra månedlig kostnad fremover.

Nedbetalingsplanen banken gir deg, vil fortelle deg hvor mye du må betale per måned og antall måneder du må betale. Det kan ofte være fristende med lang nedbetalingstid, men husk at dette kan gi økte rentekostnader på sikt.

Samtidig er det viktig å sjekke at økonomien din vil tåle de månedlige kostnadene forbrukslånet medfører. Lag derfor et budsjett, altså en oversikt som viser deg alle utgifter og inntekter du har i løpet av en måned. Da ser du fort om du har råd til lånet. 

Dette kan et forbrukslån brukes til

Et forbrukslån gir låntaker mye fleksibilitet. Du kan selv bestemme hva du skal bruke pengene på, enten det er bil, shopping, ferier, elektronikk eller annet.

Forbrukslån uten sikkerhet for 20 år gamle søkere - finnes det andre løsninger?

Det kan være greit å vurdere andre løsninger før du tar opp et forbrukslån når du er 20 år. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at banken ikke tar pant i for eksempel hus, hytte eller andre eiendeler. 

Når du er 20 år, eier du med stor sannsynlighet ingen fast eiendom, noe som betyr at lån med sikkerhet er uaktuelt. Derfor er kanskje forbrukslån den mest aktuelle løsningen for deg akkurat nå.

Du kan likevel vurdere om det er mulig å spare opp beløpet på egen hånd. Dette kan selvfølgelig ta tid eller bety at du må jobbe mer enn ellers i en periode. Samtidig slipper du helt unna renter og gebyrer, så dette er det klart billigste alternativet. Vi anbefaler derfor alltid å spare opp penger på forhånd hvis det er mulig. 

Kredittkort eller forbrukslån?

Et annet alternativ til forbrukslån uten sikkerhet for 20 år gamle søkere er kredittkort. Et kredittlån er også en form for usikret lån og har derfor høyere rente enn et lån med sikkerhet.

Kredittkort kan være en grei løsning for enkelte. Noen kredittkort har gode rabattordninger, der du for eksempel kan få rabatt på bensin, reiser eller forbruksvarer.

Kredittkort er mest velegnet dersom du kun skal låne penger i en kortere periode. Betales lånet tilbake innen en viss periode, kan du i noen tilfeller slippe rentene helt. Er det snakk om et langsiktig lån, kan rentene fort gjøre lånet dyrt.

Et forbrukslån uten sikkerhet for 20 år gamle søkere er derfor en bedre løsning enn kredittkort ved lang nedbetalingstid.

Motta tilbud på forbrukslån for 20 år gamle søkere

Forbrukslån er ofte en grei løsning når det dukker opp uforutsette utgifter. Kanskje bilen din må på verksted rett før lønningsdagen? Er du avhengig av bilen, må den gjerne repareres raskest mulig. I slike tilfeller kan et forbrukslån være redningen.

Enten du må betale regninger eller noe helt annet, er det viktig at du velger et gunstig forbrukslån for 20 år gamle søkere. Med vår tjeneste kan du raskt finne markedets beste forbrukslån.

Tjenesten koster ingenting, og tilbudene du mottar er dessuten uforpliktende. Sammenlign renter og andre vilkår, og finn lånet som passer best for deg.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).