Forsikring med betalingsanmerkning

Innhold

Har du en betalingsanmerkning, kan det virke som om å få forsikring er umulig. Men det er ikke nødvendigvis tilfellet. Du kan kanskje få forsikring selv med betalingsanmerkning dersom du gjør litt research og sammenligner priser. I denne artikkelen vil vi diskutere mulighetene for å få forsikring med betalingsanmerkning, hvordan man finner riktig selskap, og noen tips for å få den beste avtalen. La oss komme i gang!

Kan jeg få forsikring med betalingsanmerkning?

Det korte svaret er ja, det kan du. Forsikringsselskaper i Norge er underlagt Forsikringsavtaleloven og de kan ikke avvise deg som kunde med mindre det er spesielle omstendigheter involvert. Så selv om du har betalingsanmerkninger, gjeld eller pengeproblemer, er det fortsatt mulig å få en forsikringsavtale i Norge.

Kan forsikringsselskap nekte forsikring?

Generelt sett, så sier Forsikringsavtalelovens kapittel 3-10 og 12-12 at et forsikringsselskap ikke kan nekte noen å ta ut en forsikring som ellers tilbys på vanlige vilkår uten rimelige grunner. Dermed skal det ikke være noe som helst i veien for deg som søker forsikring med betalingsanmerkning.

Utfører forsikringsselskaper vanligvis kredittsjekk?

Ja, de gjør det. Forsikringsselskaper i Norge foretar vanligvis kredittsjekk på sine kunder for å vurdere risiko for misbilligelse når de tilbyr forsikringspoliser. Det er imidlertid viktig å huske at selv om du har dårlig kredittvurdering eller betalingsanmerkninger knyttet til navnet ditt, betyr ikke dette nødvendigvis at du blir avvist forsikring. Du bør kontakte forsikringsselskapet direkte for å diskutere alternativene som er tilgjengelige for deg.

Hvordan går jeg frem for å få forsikring med betalingsanmerkning?

Hvis du har betalingsanmerkninger og likevel ønsker å få en forsikring, bør du først kontakte ulike forsikringsselskaper og be om priser. Pass på å være ærlig om din økonomiske situasjon og gi dem alle nødvendige opplysninger. Du kan også se etter en finansiell rådgiver som kan hjelpe deg med å velge den rette typen forsikring og forhandle frem det beste tilbudet for deg.

Når du har valgt en egnet forsikring, sørg for å gjøre regelmessige betalinger slik at din økonomiske situasjon gradvis bedres og du kan få bedre vilkår i fremtiden. På denne måten kan du beskytte deg selv og de som er kjære for deg med en god forsikring, til tross for betalingsanmerkninger.

Hvilke forsikringsselskaper tilbyr forsikring med betalingsanmerkning?

Det er flere norske forsikringsselskaper som tilbyr forsikring for kunder med betalingsanmerkninger, blant annet DNB Forsikring, If Skadeforsikring, Gjensidige Forsikring, Tryg Forsikring og SpareBank 1 Forsikring. Ulike selskaper har ulike vilkår og betingelser, så det er viktig å sammenligne de forskjellige politikkene for å finne den som passer best til dine behov.

Avslutningsvis er det fullt mulig å få forsikring med betalingsanmerkning. Forsikringsselskaper kan ikke avvise deg som kunde med mindre det er spesielle omstendigheter involvert. Får å gå frem bør du kontakte ulike forsikringsselskaper og be om tilbud. Vær ærlig om din økonomiske situasjon, finn en finansiell rådgiver som hjelper deg med å velge den rette typen forsikring og forhandle frem det beste tilbudet.

Til slutt er det ideelt om du blir kvitt betalingsanmerkningen. Bruk skjemaet øverst her, så hjelper vi deg gratis og uforpliktende med å slette anmerkningen.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).