Hjelp med gjeld – få hjelp til å rydde opp i gjeld

Hjelp med gjeld – gratis hjelp til å rydde opp i gjeld hos oss

Mange sliter med dyre lån som er vanskelige å betjene, og ønsker derfor å få hjelp til å rydde opp i gjeld. Vi viser deg hvordan, og lar deg søke om refinansiering hos flere forskjellige banker.

Sjekk dine muligheter for å rydde opp i gjelden

En tjeneste fra Zen Finans
 • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner Zen Finans den beste løsningen for deg
 • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hvorfor få hjelp til å rydde opp i gjeld?

Det kan lønne seg å få hjelp til nedbetaling av gjeld, spesielt dersom du sliter med å få økonomien til å gå rundt grunnet dyre lån og uhåndterlig gjeld. Du kan for eksempel søke om et refinansieringslån, som kan brukes til å samle all gjelden din i ett felles lån. 

Ved å få hjelp til nedbetaling av gjeld kan du blant annet frigjøre mer penger til sparing og forbruk. Du kan også få mer oversikt over egen økonomi, noe de fleste ønsker.

Ulike måter å få hjelp til nedbetaling av gjeld

Det finnes mange ulike løsninger for deg som trenger hjelp til å rydde opp i gjeld. Du kan forsøke å løse problemene selv, for eksempel ved å søke om hjelp til refinansiering. Ellers finnes det muligheter for hjelp med gjeld gjennom det offentlige.

Her er noen av løsningene som eksisterer:

 • Refinansiering gjennom en bank 
 • Gjeldsrådgivning hos NAV
 • Offentlig gjeldsordning gjennom namsmannen
 • Privat hjelp – for eksempel fra foreldre

Hva går refinansiering hos banken ut på?

Refinansiering er et type lån som brukes til å betale ned andre lån. Har du for eksempel ti dyre kreditt- eller forbrukslån, kan disse betales ned med ett større lån. Du har da kun ett lån å fokusere på. Refinansiering er derfor nyttig for deg som trenger hjelp med gjeld.

Det er viktig å huske på at et lån til refinansiering bør ha mer gunstige vilkår enn allerede eksisterende lån. På den måten kan du spare mer penger, samtidig som du får bedre oversikt over økonomien din.

Oppsummert:

 • Nedbetaling av dyre lån med billigere lån
 • Bedre oversikt over utgifter
 • Lavere lånekostnader


Du vil med andre ord ikke bli kvitt gjeld med refinansiering. Gjelden er fortsatt like stor, men billigere og mer oversiktlig å betjene.

Hvem kan få hjelp med gjeld hos banken?

Som du kanskje er klar over, vil banken ta en kredittsjekk av alle som søker om lån – også når man søker om refinansiering. Når banken utfører kredittsjekken vil det regnes ut en kredittscore for deg som søker om lånet.

Kredittscore avgjør ikke bare hvor mye du kan låne, men også om du får låne penger i det hele tatt. Scoren din vil dessuten ha stor betydning for hvor god rente du får. Her er noen av kravene du må oppfylle for å få tilstrekkelig god kredittscore og lån:

 • Du må ha høy nok inntekt
 • Du må være gammel nok (som regel over 18, 21 eller 23 år)
 • Du kan ikke ha total gjeld som overgår fem ganger brutto inntekt


Mange ulike faktorer kan påvirke om du får lån eller ikke. Foruten alder, gjeld og inntekt, kan hyppig adresseendring, betalingsanmerkninger og inkassosaker spille negativt inn. 

Få hjelp til å rydde opp i gjeld gjennom det offentlige

Det offentlige (kommune og stat) kan hjelpe deg som sliter med gjeldsproblemer. Du kan for eksempel få gode råd til betaling av gjeld gjennom NAV og kommunen. Dette går gjerne ut på at du får hjelp til å sette opp et budsjett, og andre enkle tiltak.

Sliter du med dyr gjeld anbefaler myndighetene deg å først forsøke å håndtere situasjonen selv. Har gjelden vokst seg svært stor, eller sliter du kanskje med å få lån til refinansiering? Da kan en offentlig gjeldsordning via namsmannen være en aktuell løsning.

En offentlig gjeldsordning er noe mange ønsker å unngå, da man må leve på nokså lite penger under ordningens varighet. Et viss andel av lønnen vil gå direkte til kreditorene, noe som også kalles tvungent lønnstrekk. 

Du får minimalt med penger til forbruk, men nok til å klare deg. En offentlig gjeldsordning er noe du kan søke om å få hos namsmannen. I noen tilfeller vil retten bestemme at du skal ha en gjeldsordning. Da snakker man gjerne om en «tvungen gjeldsordning».

Få hjelp med å rydde opp i gjeld

En tjeneste fra Zen Finans

Med et stort nettverk av banker i Norge, finner Zen Finans den beste løsningen for deg.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).

Privat hjelp med gjeld

Noen kan få hjelp med gjeld gjennom venner eller familie. Dersom du befinner deg i denne situasjonen kan du ofte kvitte deg med gjelden raskere og billigere. Mange har imidlertid ikke mulighet til å spørre om økonomisk hjelp eller private lån gjennom foreldre eller andre.

En av grunnene til at enkelte får privat hjelp til å rydde opp i gjeld, er at de slipper renter. Renter kan som kjent være nokså høye. Får du ikke lån hos banken kan et privat lån også være en alternativ løsning. 

Søk hjelp med gjeld

Sliter du med å betale gjelden din kan du søke gjeldsrådgivning hos NAV eller gjeldsordning hos politiet

Du kan også høre med kreditorene dine om det er mulig å utarbeide en ny betalingsplan som du kan følge. 

Ulike typer refinansiering for deg som ønsker hjelp til å rydde opp i gjeld

Det finnes forskjellige refinansieringslån på markedet, og vi skiller som regel mellom refinansiering med og uten sikkerhet. 

Det å bli kvitt gjeld kan være en lang prosess, avhengig av hvor stor gjelden er og betjeningsevne. Refinansiering av dyre smålån er blant de viktigste tiltakene, da dette gjør at du enklere kan betjene og bli kvitt gjeld.

Refinansier med sikkerhet og få hjelp til å rydde opp i gjeld

Hvis du er så heldig at du har kommet deg inn på boligmarkedet, kan du potensielt søke om refinansiering med sikkerhet. Banken kan da gi deg hjelp til å rydde opp i gjeld ved at du får et lån med gunstig rente. Dette lånet brukes til nedbetaling av den dyre gjelden.

Banken har da sikkerhet i boligen din – eller i annen eiendom. Et refinansieringslån med sikkerhet kan være at man øker boliglånet og baker den dyre gjelden inn i boliggjelden.

Skulle du mot formodning ikke greie å betale på lånet, vil banken kunne drive inn pengene ved å selge eiendommen din. Dette blir kun gjort i tilfeller der du misligholder lånet.

Fordelen med refinansiering med sikkerhet er at renten blir lavere, noe som kommer godt med når du har behov for hjelp til nedbetaling av gjeld.

Kan man få hjelp med gjeld om man har betalingsanmerkninger?

Det er gjerne vanskeligere å få hjelp til å rydde opp i gjeld gjennom banken med betalingsanmerkninger, men det er ikke umulig. 

En løsning dersom man ønsker hjelp med gjelden sin er nettopp å søke om refinansiering med sikkerhet, et såkalt omstartslån. Et omstartslån er et lån du kan få på tross av betalingsanmerkninger og inkassosaker. Det er en refinansieringsløsning som krever at du stiller sikkerhet i en bolig.

Hjelp til refinansiering av gjeld uten sikkerhet

Banken kan gi deg hjelp til å rydde opp i gjeld uten at du stiller med sikkerhet i bolig. Det er da gjerne snakk om et forbrukslån som brukes for refinansiering. 

Dette vil kunne bety at rentene er noe høyere enn ved refinansiering med sikkerhet. Samtidig er det mulig å få refinansiering uten sikkerhet som har bedre rente enn lånene du allerede har. På den måten får du indirekte hjelp til nedbetaling av gjeld, siden du får mer til overs hver måned. Disse pengene kan gå til å bli kvitt gjeld raskere.

Få hjelp til å rydde opp i gjeld med tilbud fra flere banker

Vi gjør det enkelt for deg å søke om hjelp til inkassogjeld og få orden på gjelden din hos ulike banker gjennom tjenesten vår. Motta gratis og uforpliktende lånetilbud fra flere banker som kan tilby refinansiering av dyr gjeld.

De fleste forsøker å rydde opp i gjeldsproblemer på egen hånd før de eventuelt får en offentlig gjeldsordning. Det gjelder i så fall å finne et mest mulig gunstig lån med lave renter ved å sammenligne ulike tilbud.

Se hva du kan spare ved hjelp av refinansiering her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).