Hvordan bli kvitt betalingsanmerkning

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkning?

Det er ikke uvanlig å ha en eller flere betalingsanmerkninger, men det kan ofte by på problemer når man skal ha lån, forsikring eller andre tjenester. Sjekk hvordan du kan fjerne betalingsanmerkningene og får tilbake kontroll på økonomien din.

Sjekk om du kan fjerne betalingsanmerkning

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for at du skal kunne få fjernet betalingsanmerkningene dine
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Betalingsanmerkninger kan by på negative konsekvenser i hverdagen, og gjør det blant annet vanskeligere å få lån eller å tegne forsikringsavtaler. Derfor bør du målrettet forsøke å bli kvitt betalingsanmerkninger, noe som kan gjøres på ulike måter.

Fyll ut skjemaet på denne siden for hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkninger.

1. Betal utestående krav

En betalingsanmerkning blir automatisk slettet når du betaler det utestående kravet. Har du ikke penger tilgjengelig, kan det være aktuelt å få hjelp hos banken.

Husk at tradisjonelle banker stort sett gir avslag på lånesøknaden om du har betalingsanmerkninger. Det finnes imidlertid spesialistbanker som kan hjelpe låntakere som får nei hos andre banker. Hos disse kan du for eksempel søke om omstartslån.

Et omstartslån er et refinansieringslån der banken står med sikkerhet i låntakers bolig. Lånet kan brukes på å betale utestående krav, slik at du blir kvitt betalingsanmerkningene.

Du kan sjekke dine muligheter for lån til å bli kvitt betalingsanmerkninger helt gratis og uforpliktende her:

2. Send en klage til Inkassoklagenemda om du er uenig

Dersom du har fått inkassosaker eller betalingsanmerkninger du er uenige i, kan du sende inn en formell klage til Inkassoklagenemda.

Hvis du har fått inkassokrav på feil grunnlag, kan betalingsanmerkningen potensielt bli slettet. Husk at det er en fordel å starte klageprosessen når du mottar de første inkassovarslene, slik at du kan unngå å få betalingsanmerkning i det hele tatt.

3. Ta tiden til hjelp

Et siste alternativ for å bli kvitt en betalingsanmerkning, er å vente til anmerkningen blir slettet av seg selv. En betalingsanmerkning som ikke gjøres opp, vil bli stående i maksimalt fire år før den automatisk blir slettet.

Husk imidlertid på at det kan iverksettes en ny inkassosak når disse fire årene har gått, slik at du potensielt kan ende opp med en ny betalingsanmerkning. Derfor er det lurt å kvitte seg med kravet, for eksempel gjennom refinansiering.

Er det gratis og uforpliktende å søke om refinansiering?

Ja, det å sjekke om du kan bli kvitt betalingsanmerkninger ved hjelp av refinansiering er helt uforpliktende og gratis. Du er heller ikke forpliktet til å takke ja til eventuelle lånetilbud du mottar.

Fyll ut skjemaet du finner øverst på siden og få hjelp til å sjekke dine muligheter.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).