Hvordan stoppe inkasso

Hvordan stoppe inkasso?

Mange nordmenn sliter med inkasso og påfølgende betalingsanmerkninger. Hvordan kan du stoppe inkasso, og få økonomien på rett kjøl igjen? Her ser vi nærmere på tre ulike løsninger du kan vurdere. Fyll ut skjemaet på denne siden, og få hjelp til å stoppe inkassosaken.

Sjekk om du kan stoppe inkassokravene

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for at du skal få stoppet inkassokravene og fjerne betalingsanmerkninger
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

1. Betal inkassogjeld

Dersom du har utestående inkassokrav, kan disse føre til betalingsanmerkninger om saken får utvikle seg. Det beste du kan gjøre, er derfor å betale kravene – noe som kanskje er lettere sagt enn gjort.

Mange har behov for finansiell hjelp i form av et banklån. Lånet kan da brukes på å betale det utestående inkassokravet. Da blir du kvitt kravet, og kan unngå at saken ender med betalingsanmerkning.

Har du mange inkassokrav, kan det være lurt å betale disse med et refinansieringslån. Da kan du samle kravene og sitte igjen med et lån som er mer gunstig og oversiktlig.

Har du allerede fått betalingsanmerkninger, kan et omstartslån være en god løsning. Dette er et refinansieringslån med sikkerhet i bolig, og kan brukes på å bli kvitt inkasso og betalingsanmerkninger.

Sjekk dine muligheter for lån til å stoppe inkasso her:

2. Lag en nedbetalingsplan med inkassoselskapet

Dersom du ikke har mulighet til å betale ned hele inkassokravet umiddelbart, kan det være lurt å kontakte inkassobyrået. Da vil det ofte være mulig å komme frem til en nedbetalingsplan som fungerer for begge parter.

Så snart hele kravet er betalt, med eventuelle renter og omkostninger, vil inkassokravet slettes.

3. Du kan klage på urimelige inkassokrav

I enkelte tilfeller kan det oppstå tvister rundt inkassokrav, der skyldner mener at kravet er urimelig eller feil. I slike situasjoner kan det sendes inn en formell klage til inkassoselskapet.

Inntil tvisten er løst, har ikke inkassoselskapet mulighet til å ta inkassosaken videre. Dersom klagen din skulle være berettiget, vil inkassokravet stoppes.

Er det gratis å få hjelp til å stanse inkassokrav?

Ja, det å få hjelp via vår samarbeidspartner er helt gratis. Du får da hjelp til å stoppe inkassokrav gjennom refinansiering, og eventuelle lånetilbud du mottar er dessuten uforpliktende.

Fyll ut skjemaet øverst på siden, og få hjelp nå.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).