Lån 5000

Lån 5000

Dersom du har behov for et lite lån på 5000 kroner, finnes det mange banker som kan hjelpe deg. Lån 5000 kroner ved å søke hos flere banker gjennom oss, og finn det billigste lånet.

Søk forbrukslån fra flere banker

En tjeneste fra Zen Finans
 • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om forbrukslån i dag
 • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste forbrukslånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Lån 5000 til det du trenger

Det finnes en rekke banker som kan tilby små forbrukslån på 5000 kroner – altså lån uten sikkerhet som kan brukes på akkurat det man selv ønsker. Små lån som dette kan være nyttige når du har uforutsette kostnader eller bare trenger litt ekstra økonomisk frihet.

Husk samtidig på at det å låne 5000 kr kan innebære en del kostnader. Lånet har renter og gebyrer som også skal betales tilbake. Derfor er det smart å få oversikt over hvilke tilbud og muligheter som finnes gjennom vår tjeneste.

Lån 5000 – slik går du frem

Dersom du ønsker å låne 5000 kroner, finnes det en rekke banker som kan gi deg lånetilbud gjennom tjenesten vår. Her kan du fylle ut én enkelt søknad, og deretter motta skreddersydde lånetilbud fra forskjellige aktører. Her er en steg-for-steg-guide:

 1. Fyll ut det enkle låneskjemaet 
 2. Bankene behandler søknaden 
 3. Motta eventuelle lånetilbud 
 4. Lån 5000 kroner fra banken med de beste vilkårene


Fordelene ved å ta i bruk tjenesten er mange. Du sparer tid og krefter siden du kun trenger å fylle ut søknadsskjemaet én gang, og du mottar flere uforpliktende lånetilbud. Tjenesten er samtidig gratis. 

Hvilke kriterier må oppfylles for å få lån på 5000 kroner?

Når du skal søke om lån på 5000 kroner, er det en rekke kriterier som må oppfylles for at banken skal betrakte deg som lånedyktig. Banken vil derfor utføre en kredittsjekk, der de blant annet tar hensyn til disse tingene:

 • Alder 
 • Brutto inntekt per år (minst 120 000 kr er et vanlig krav)
 • Gjeld
 • Evt. betalingsanmerkninger 
 • Hvorvidt du bor i Norge


Du må for eksempel være gammel nok til å ta opp lån – enten du skal låne 5000 kr eller mer. De fleste banker har en aldersgrense på 18, 23 eller 25 år. Du må også tjene nok, og ikke ha en gjeld som overgår 5 x brutto inntekt. 

Betalingsanmerkninger kan føre til avslag på søknaden, og det samme gjelder om du ikke har folkeregistrert adresse i Norge. Det å ta opp 5000 kr lån er ikke så mye, men du må altså oppfylle mange kriterier likevel.

Lån 5000 uten kredittsjekk – er det i det hele tatt mulig?

Nei, det er ikke mulig å ta opp lån på 5000 uten kredittsjekk. Selv om beløpet er relativt lavt, er banken forpliktet til å utføre en kredittsjekk. Dette er for å forsikre seg om at du skal klare å betjene lånet du tar opp.

Mange sliter med betalingsanmerkninger, og da har de kanskje et ønske om å få et lån på 5000 uten kredittsjekk. Dette skyldes gjerne at man frykter avslag på lånesøknaden dersom banken skal gjøre en kredittsjekk.

Det er dessverre ikke mulig å slippe unna en kredittsjekk når du tar opp lån i norske banker. Dette gjelder enten du skal ta opp lån med eller uten sikkerhet i eiendom.

Er det mulig å låne 5000 kjapt?

Det spørs hva du definerer som «kjapt». Det er mange som ønsker å låne 5000 kroner på minuttet eller timen. Dette er imidlertid ikke realistisk, siden banken må utføre nevnte kredittsjekk. 

Samtidig er det ikke så usannsynlig at du kan bli tilbudt lån på 5000 på dagen. Mange av dagens banker kan tilby effektiv behandling av søknaden takket være automatisert kredittsjekk. Du kan derfor låne 5000 kjapt i mange tilfeller.

Tilbys SMS lån 5000 kr i Norge?

Dersom du ønsker å låne 5000 kjapt, har du kanskje vurdert et såkalt SMS lån 5000 kr. Dette er imidlertid ikke noe som tilbys i Norge. Her til lands har ikke bankene lov til å reklamere for raske og enkle SMS lån – en låneform som for øvrig gjerne er uten kredittsjekk.

Et alternativ til SMS lån på 5000 kroner, er å søke om et vanlig forbrukslån (kan gjøres via mobilen din). Dette er lån som kan gjøre like god nytte som et SMS lån, bare med bedre og tryggere betingelser. Siden du blir kredittsjekket, vet du også at du greier å betjene lånet. 

Lån 5000 i dag ved å søke hos flere banker

Lån 5000 kroner ved å søke om lån hos flere banker gjennom vår tjeneste. Du får da mulighet til å sammenligne mange lånetilbud, og dermed velge tilbudet med de beste lånevilkårene.

Et lån på 5000 kroner kan være nyttig enten du skal betale en faktura, kjøpe julegaver eller dekke andre kostnader. 

Lån 5000 på dagen ved å søke her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).