Lån med inkasso

Lån med inkasso

Dersom du har en inkassosak kan det være utfordrende å finne en bank som innvilger lån og økonomisk hjelp. Vi viser deg hvordan du kan få lån med inkasso, og lar deg søke om lån med inkasso hos flere banker.

Sjekk dine muligheter for lån med inkasso

En tjeneste fra Zen Finans
 • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
 • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er lån med inkasso?

Lån med inkasso er et lån som gis til noen med inkassogjeld. Inkasso kan defineres som inndrivning av et pengekrav som har forfalt. Enten du trenger penger til å dekke inkassogjeld eller har behov for penger til andre ting, kan et lån med inkasso være løsningen.

Kan jeg søke lån med inkasso?

Både ja og nei – dette kommer nemlig helt an på hva slags lån du søker om. Det kan være nytteløst å søke om lån med inkasso dersom det er snakk om et lån uten sikkerhet. Søker du derimot om et lån med sikkerhet, øker sjansen for at søknaden innvilges.

Siden ulike banker kan ha ulike prosedyrer, lønner det seg uansett å søke om lån hos flere samtidig. Gjennom vår tjeneste kan du finne ut hvilke muligheter som er tilgjengelige.

Hvordan låne penger med inkassogjeld?

Hvis du ønsker å låne penger med inkassogjeld, har du hovedsakelig tre ulike muligheter:

 • Lån med sikkerhet
 • Lån uten sikkerhet – så fremt du kan stille med kausjonist
 • Privat lån

Lånemuligheter for deg med inkasso

Hvis du sliter med inkassogjeld kan et lån hjelpe deg med å få økonomien på rett kjøl igjen. La oss se nærmere på mulighetene som eksisterer. 

Lån med inkasso og sikkerhet

Skal du søke lån med inkasso, er det som regel mest hensiktsmessig å søke om et lån med sikkerhet. Det å søke om et lån med sikkerhet betyr enkelt forklart at banken får mulighet til å ta pant i noe du eier. Det er da som regel snakk om fast eiendom som bolig eller hytte.

Banken vil dermed få et sikkerhetsnett. Skulle du ikke klare å betjene gjelden, har banken mulighet til å få pengene sine gjennom tvangssalg av eiendommen din. Dermed vil ikke en eventuell inkassosak ha så mye å si. 

Det finnes dessuten flere fordeler ved å låne penger med inkassogjeld når banken får økt sikkerhet. Her er noen av dem:

 • Lavere rente
 • Lengre nedbetalingstid

Kan man få lån uten sikkerhet med inkasso?

Inkasso hjelp uten sikkerhet kan være vanskelig å oppdrive. Samtidig er det langt fra alle som har mulighet til å ta opp lån med inkasso og sikkerhet. Eier du ikke din egen bolig, er kanskje et lån uten sikkerhet den eneste muligheten du har.

Ønsker du et usikret lån, innebærer dette at banken tar en større risiko. Ser de at du har en aktiv inkassosak, kan dette medføre avslag siden du betraktes som en dårlig betaler. Banken vil naturligvis ha pengene de låner deg tilbake.

I noen tilfeller kan det likevel være mulig å få inkasso hjelp uten sikkerhet dersom du har en kausjonist.

En kausjonist er en person som tar på seg ansvaret for å betale ned på gjelden din om du ikke greier det selv.

Søk enkelt hos oss

Ønsker du å søke lån med inkasso kan du gjøre dette gjennom vår tjeneste. Prosessen er ryddig og oversiktlig, samtidig som tjenesten er gratis i bruk:

 1. Fyll ut søknadsskjema
 2. Flere banker mottar søknaden din
 3. Du mottar ev. lånetilbud fra banker som tilbyr «lån inkasso»
 4. Sammenlign og velg tilbud
   

Husk at dette er en uforpliktende tjeneste. Du er derfor ikke forpliktet til å takke ja til eventuelle lånetilbud du måtte få tilbud om. Du kan når som helst ombestemme deg.

Få hjelp til lån med inkasso

En tjeneste fra Zen Finans

Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).

Kriterier for å få lån med inkasso

Dersom man sliter med betalingsanmerkninger eller inkassosaker, kan det være vanskelig å få lån hos norske banker. 

Her er en oversikt over noen av kriteriene du må oppfylle for å få lån med inkasso:

 • Du er norsk statsborger med bostedsadresse i Norge
 • Du kan stille med sikkerhet eller kausjonist
 • Du er minst 18 år (noen banker har høyere aldersgrense)

Kredittscore med kredittsjekk

Banken vil alltid foreta en kredittsjekk av sine potensielle kunder. Man vil da få tildelt en kredittscore (vanligvis fra 0 til 100) som gjenspeiler betalingsevne.

Hvorvidt du får lån eller ikke, vil som regel avgjøres av hvor høy eller lav score du får i kredittsjekken. Her er det mange forskjellige elementer som kan spille inn. Her er noen av de mest sentrale tingene banken tar hensyn til:

 • Betalingsanmerkninger og inkassosaker
 • Brutto årsinntekt
 • Eventuell formue
 • Alder
 • Hyppighet på endring av adresse
 • Hvorvidt du har hatt norsk folkeregistrert adresse i minimum 3 år


Har du aktive betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, vil dette utvilsomt kunne gi deg en lavere (dårligere) kredittscore. Det samme gjelder lav inntekt, lav alder eller hyppig flytting. 

Lav kredittscore tilsier at du er en lite sikker betaler i bankens øyne. Skal du få lån med inkasso, er det derfor nødvendig å stille med en form for sikkerhet, som for eksempel en bolig.

Er det mulig å få lån på dagen med inkasso?

Inkasso lån på dagen er ikke særlig realistisk å forvente. De aller fleste banker har en rask og digital søknadsprosess, men de færreste innvilger lån på timen eller dagen. Det er likevel enkelte som kan tilby raske lån.

Sikter du etter å få lån på dagen med inkasso, er det best å søke om et lån med sikkerhet. Det er også lurt å velge et lån som er beregnet på personer som sliter med inkassogjeld eller betalingsanmerkninger. Da øker sjansen for at lånet innvilges, og du sparer tid.

Ha likevel lave forventninger til at du skal få lån på dagen med inkasso. Det er mer realistisk at banken bruker et par dager på å behandle søknaden din og gi deg svar. 

Du kan uansett forenkle prosessen ved å bruke tjenesten vår, siden du da kan søke hos flere banker samtidig. Dette gjør at du sparer mye tid, siden du ikke har behov for å søke om lån hos alle bankene individuelt. 

Tenk på dette når du skal låne penger med inkasso

Lån med inkasso kan være et viktig verktøy når du skal ordne opp i økonomien. Du kan for eksempel bruke pengene på å betale kravet, slik at du unngår at saken utvikler seg i negativ retning.  

Det er viktig å tenke på at lånet bør brukes til å forbedre økonomien din, spesielt om du sliter med økonomiske problemer allerede. Et lån til luksus eller unødvendige ting er neppe lurt når du allerede sliter med en inkassosak.

Det er også viktig å velge et gunstig lån. Lån med inkasso innebærer blant annet at du bør se på følgende:

 • Renter (nominell og effektiv): Noe av det første du bør sjekke er lånets renter. Disse vil være avgjørende for hvor gunstig lånetilbudet faktisk er. Lav rente er nøkkelen til et billig lån, og du bør alltid se på den effektive renten siden denne omfatter alle kostnader. Nominell rente er kun renten på lånet uten eventuelle gebyrer og annet.

 • Bruk pengene smart: Et lån med inkasso bør gå til nedbetaling av inkassokrav eller andre økonomiske grep.

 • Lengde på nedbetalingstid: Skal du få lån med inkasso er det lurt å ta hensyn til betalingstid på lånet. Det er viktig å sjekke at du vil greie de månedlige kostnadene for lånet, slik at du ikke ender opp med en ny inkassosak.

Hvorfor ta opp lån når man har inkasso?

Det finnes flere ulike grunner til at man kan ønske å ta opp lån med inkasso. Det kanskje vanligste er at man ønsker lån for å betale inkasso, slik at man unngår en eventuell betalingsanmerkning.

Husk at en inkassosak kan føre til betalingsanmerkning om kravet ikke betales. Har du først fått en betalingsanmerkning, blir det med ett vanskelig å få kreditt, lån, forsikringer og abonnementer.

Det å låne penger med inkasso handler som regel om å rydde opp i økonomien. Det kan også være nyttig å låne penger med inkassogjeld dersom det er snakk om å refinansiere dyre lån. Da kan du spare penger og få god økonomisk oversikt.

Man kan også ha behov for et lån med inkasso i andre tilfeller. Dersom kjøleskapet skulle slutte å fungere rett før du får lønn, kan et lån være løsningen. Det finnes utallige grunner til at man kan ha behov for et lån.

 • Betale inkassogjeld
 • Refinansiere for bedre økonomisk oversikt og lavere lånekostnader
 • Lån til forbruk

Alternativer til lån med inkasso

Det å låne penger med inkassogjeld gjennom banken er ofte ikke mulig om du ikke eier egen bolig. Det kan også være frustrerende å få avslag på søknad om lån uten sikkerhet med inkasso. Når banken ikke kan hjelpe deg, kan det være greit å se etter andre løsninger.

Husk at du først bør søke om lån med inkasso hos flere banker, slik at du er sikker på at alle muligheter er kartlagt. Du får oversikt over hva ulike banker kan tilby deg gjennom tjenesten vår. Fikk du ingen lånetilbud, kan du prøve en av disse mulighetene:

Privat lån med inkasso

Kan ingen banker hjelpe deg med å låne penger med inkassogjeld? Da kan du eventuelt vurderer mulighetene for å ta opp et privat lån. Hvis du er heldig og har foreldre eller noen andre som kan låne deg penger, kan dette være til hjelp.

Det som er positivt med et privat lån, er at lånet ofte er rentefritt og uten gebyrer. Husk samtidig på at du skal betale tilbake pengene. Det er derfor lurt å skrive en kontrakt med den du låner pengene fra, slik at vedkommende kan sikre at pengene tilbakebetales.

Skaff deg en ekstra inntekt

Sliter du med inkassogjeld kan det også lønne seg å jobbe litt ekstra om muligheten byr seg. Takk gjerne ja til overtidsjobbing en periode, slik at du kan dekke kravet. Er det ikke mulig å få ekstravakter, kan du alltid se om du finner en midlertidig helgejobb.

Husk at det også finnes mange strøjobber du kan ta. Mange ønsker hjelp med snømåking og andre oppgaver mot betaling. Her kan du potensielt tjene mye penger på kort tid, noe som fungerer like bra som et inkasso lån på dagen.

Det kan også være aktuelt å skaffe seg ekstra inntekt gjennom salg av ting du ikke har bruk for. Mange har mobiltelefoner, klær, sko, møbler og andre ting som de fint kan klare seg uten. Selg unna det du kan på nettsider som Finn.no og Tise, og få ekstra penger.

Søk lån med inkasso hos flere banker

Hvordan få lån med inkasso? Lån med inkasso kan være vanskelig å få, og det er derfor nyttig å søke hos mange banker samtidig (noe tjenesten vår gjør for deg). Da øker sannsynligheten for at du finner en bank som kan la deg låne penger med inkasso.

Lån uten sikkerhet med inkasso er som regel ikke mulig å få. Du bør derfor kunne stille med sikkerhet i egen bolig, eller ha en kausjonist. Da kan banken i mange tilfeller gi deg lån med inkasso. 

Et lån for å betale inkasso kan være en god løsning når du ønsker å betale det aktuelle kravet, eller når du mangler penger til andre ting. Samtidig er det viktig at du greier å betjene gjelden din. Velg derfor lån med gode lånevilkår.

Få lån med inkasso ved å søke hos flere banker. 

Mer om lån med inkasso

Vil du lese mer om lån med inkasso kan du gjøre dette i Zen Finans sin guide om lån med inkasso. Du kan også sende oss spørsmål du eventuelt har via kontaktskjema vårt her

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).