Lån med pant i bolig

Lån med pant i bolig

Når man kan stille med sikkerhet i bolig kan man oppnå en gunstig rente på lånet. Finn ut hvordan du går frem for å søke om lån med pant i bolig, og søk hos flere banker gjennom tjenesten vår.

Få hjelp til lån med pant i bolig

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er lån med pant i bolig?

Et lån med pant i bolig er et lån med sikkerhet. Dette innebærer at banken tar sikkerhet i boligen, for hele eller deler av lånebeløpet. Den ekstra sikkerheten gjør at banken kan tilby en gunstigere rente enn hva du får på lån uten sikkerhet.

Et boliglån er et eksempel på et lån med pant i bolig. Skulle lånet misligholdes, kan banken potensielt legge eiendommen ut for salg på tvangsauksjon for å kreve inn pengene.

Hvordan søke lån med pant i bolig?

Dersom du ønsker å søke lån med pant i bolig, kan du enkelt gjøre dette gjennom vår tjeneste. Du kan for eksempel søke om boliglån hos flere banker, og det er kun nødvendig å fylle ut ett skjema. Etter kort tid mottar du lånetilbud fra flere forskjellige långivere.

  1. Fyll ut skjemaet 
  2. Motta flere uforpliktende lånetilbud
  3. Velg tilbudet som passer deg best


Tjenesten er gratis og uforpliktende. Du trenger derfor ikke å takke ja til noen av lånetilbudene dersom du skulle ombestemme deg. Fordelen med tjenesten vår er at du får oversikt over lånevilkårene hos de ulike bankene, og enkelt kan sammenligne dem.

Fordeler ved å ta opp lån med pant i bolig

Når du tar opp et lån med pant i bolig kan du ikke bare se frem til lav rente. Lånet vil også gi deg fordeler i form av lavere terminbeløp enn et lån uten pant i bolig ville gjort.

Et forbrukslån må gjerne betales ned på 1–5 år, noe som kan bety at de månedlige avdragene blir høye. Har du et lån med pant i bolig, kan du ofte velge en nedbetalingstid på 1–30 år. Denne friheten gjør det enklere å håndtere lånet i tråd med økonomien din.

  • Lave renter
  • Lave avdrag (terminbeløp)

Slik velger du riktig lån med pant i bolig

Selv om et lån med pant i bolig stort sett har relativt lav rente, er det lurt å sammenligne ulike tilbud. Det som tilsynelatende virker som små forskjeller i renten fra bank til bank, kan utgjøre store beløp i løpet av et år.

Når du skal søke lån med pant i bolig, anbefaler vi derfor å lese grundig gjennom vilkårene. Spesielt viktig er det å se på effektiv rente og terminbeløp.

Effektiv rente på lån med pant i bolig

Bankene du søker lån hos vil gi deg informasjon om både nominell og effektiv rente. Se alltid på sistnevnte, siden denne omfatter både gebyrer og lånerenten (nominell rente).

En grei huskeregel er at jo lavere den effektive renten er, jo mindre vil lånet koste deg. Sammenlign renten fra ulike banker, og gå for tilbudet med lavest rente.

Terminbeløp – hvor mye må betales i måneden?

Før du signerer et lånetilbud på lån med pant i bolig, bør du også sjekke terminbeløpet. Terminbeløpet vil avhenge av nedbetalingstiden. Skal lånet betales ned over lang tid, vil de månedlige avdragene bli mindre.

Lån med lang nedbetalingstid innebærer også flere renteperioder. Sånn sett vil lånet bli dyrere over tid, men enklere å håndtere fra måned til måned. Betales lånet ned raskere, kan du potensielt spare mye penger på renter. De månedlige avdragene blir da større.

Det er lurt å se hva de individuelle bankene kan tilby deg. Noen kan kanskje tilby lengre nedbetalingstid enn andre.

Ulike typer lån med pant i bolig

Det finnes ulike typer lån med pant i bolig. Felles for disse er at banken har sikkerhet i boligen.

Lånene kjennetegnes også av at renten er forholdsvis gunstig, og nedbetalingstiden kan gjerne være lang. La oss se nærmere på ulike typer lån med pant i bolig.

Refinansiering med pant i bolig (sikkerhet)

Når du refinansierer lån, betyr det at du tar opp et nytt lån for å betale ned andre lån. Hele poenget er at det nye lånet har lavere rente enn lånene du betaler ned.

Skal du få en best mulig rente når du refinansierer, vil det lønne seg å ta opp et lån med pant i bolig.

Boliglån og hyttelån

Når du tar opp et boliglån til boligkjøp vil banken ha pant i boligen. Det samme gjelder hvis du kjøper en hytte – da vil banken ha pant i fritidsboligen. Boliglån er blant lånene med aller best rente, og kan ha nedbetalingstid på opptil 30 år.

Skulle du ikke betale ned på hytte- eller boliglånet som avtalt, kan banken etter hvert legge boligen din ut på tvangsauksjon. Denne tanken kan være skremmende, men husk at den ekstra sikkerheten for banken gir deg god rente.

Øke boliglånet

Det er også mulig å øke boliglånet om du har betalt ned en del eller om boligen har steget i verdi (lånet må utgjøre totalt mindre enn 85% av boligens verdi).

Øker du boliglånet på denne måten, kan du bruke de ekstra pengene til det du ønsker. Har du for eksempel behov for penger til oppussing, kan en økning av boliglånet være aktuelt. Lån med pant i bolig vil i de aller fleste tilfeller være billigere enn å ta opp for eksempel et forbrukslån.

Hos oss kan du søke lån med pant i bolig

Enten du planlegger å refinansiere eller skal kjøpe en bolig, kan et lån med pant i bolig være aktuelt. Det finnes mange lånetilbydere som tilbyr denne type lån, og det kan være vanskelig å orientere seg om de beste tilbudene.

Hos oss kan du søke om lån med pant i bolig på en effektiv måte. Du trenger bare å fylle ut et skjema, og deretter kan du la bankene konkurrere om deg. Velg tilbudet du synes er best, og få en mest mulig gunstig rente.

Søk om lån med pant i bolig i dag, gratis og uforpliktende.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).