Lån på dagen

Lån på dagen

Dersom det dukker opp uventede utgifter og pengene ikke strekker til, har man kanskje bruk for et lån på dagen. Finn ut hvordan du går frem, og søk om lån hos flere banker med tjenesten vår.

Innhold

Kan jeg få lån på dagen?

Ja, det er fullt mulig å få lån på dagen. Det er til og med mulig å få innvilget et lån på kun noen få minutter. Takket være en digital og brukervennlig søkeprosess, kan banken behandle søknaden raskt.

 • Utfylling av søknadsskjema tar få minutter
 • De fleste banker behandler søknaden automatisk
 • Nødvendige opplysninger om låntaker hentes inn digitalt
 • Låneavtalen kan signeres med BankID (elektronisk signering)


Skulle det dukke opp høye eller uventede kostnader, kan et lån på dagen være redningen for mange. Da er det godt å vite at muligheten faktisk finnes, takket være den effektive søknadsprosessen.

Merk deg likevel at ikke alle kan få lån utbetalt på dagen. Det er visse kriterier som må oppfylles for at man i det hele tatt skal kunne få lån.

Hvordan få lån utbetalt på dagen?

Dersom du ønsker å få utbetalt et lån på dagen, kan du søke om lån hos flere banker gjennom tjenesten vår. Dette kan være tidsbesparende, siden du kun trenger å fylle ut én enkelt lånesøknad, og vil motta flere tilbud. Prosessen er gratis og uforpliktende.

Etter kort tid får du tilsendt lånetilbud fra ulike banker som tilbyr lån på dagen. Du slipper med andre ord å fylle ut mange søknader til en rekke forskjellige banker for å finne det beste lånet. Du mottar tilbudene og kan enkelt velge det som er best. Tilbudene er uforpliktende, så du heller ikke velge et av de.

Prosessen:

 • Fyll ut søknadsskjemaet
 • Få tilsendt lånetilbud fra ulike banker
 • Sammenlign de uforpliktende lånetilbudene
 • Velg banken som har det beste lånetilbudet 

Slik øker du sjansen for å få innvilget lån på dagen

For å få innvilget lån på dagen, må man først og fremst være betalingsdyktig. Banken vil foreta en automatisk kredittsjekk av låntaker. Du vil da få en kredittscore. Denne forteller banken om sannsynligheten er stor for at du kan betale tilbake lånet.

For å øke sjansen for å kunne få lån på dagen i fremtiden, er det derfor lurt å sikre seg en god kredittscore. Denne vil avhenge av både inntekt, gjeld og hvorvidt du har betalingsanmerkninger eller ikke. Kvitt deg med betalingsanmerkninger og smålån om mulig.

Her er en oversikt over punkter som bør oppfylles om du skal kunne få lån utbetalt på dagen:

 • Du må være kredittverdig (få god nok kredittscore under kredittsjekk)
 • Søk tidlig på dagen i hverdager (husk at siste banktransaksjon ofte er klokken 16:00)
 • Søk ved hjelp av vår tjeneste (da sparer du mye tid)
 • Pass på at all informasjon i søknadsskjemaet stemmer (er noe feil, kan prosessen ta lengre tid)
 • Ha klar nødvendig dokumentasjon (i tilfelle banken skulle spørre om dette)
 • Bruk BankID for signering (rask og effektiv signeringsmetode)

Hvor mye kan man få i lån på dagen, og er det enklere å få et mindre lån på dagen enn et stort?

Et av de vanligste lånene på dagen man søker er forbrukslån, og her kan man normalt søke om mellom 5 000 – 600 000 kroner. Beløpsgrenser for å låne penger på dagen kan variere litt fra bank til bank, og det kan hos noen banker for eksempel være enklere å få innvilget lån 20000 på dagen enn 500000 på dagen. Husk på at det er lurt å ikke låne mer enn man faktisk trenger. Trenger du kun et mindre lån på dagen, trenger du ikke å «makse» lånebeløpet.

Se etter dette når du får tilbud om lån på dagen

Når du søker om lån på dagen og mottar lånetilbud fra flere banker, gjelder det å velge smart. Det er flere ulike vilkår som avgjør om ett lån er bedre enn et annet.

Både renter og andre faktorer forteller deg om lånet er gunstig eller ikke. La oss se nærmere på hvilke vilkår du bør ta hensyn til.

Effektiv rente

I lånetilbudene du mottar vil du se hva et lån på dagen vil koste deg. Effektiv rente gir deg oversikten du trenger, siden denne renten omfatter både lånets rente og gebyrer.

Ser du kun på nominell rente, kan du gå glipp av lånets faktiske kostnader. Effektiv rente omfatter nominell rente (som er renten på lånet), samt termingebyrer og etableringsgebyrer.

Lav rente er alltid mer gunstig enn høy rente. Står det mellom to ulike lån, vil derfor renten ofte være en avgjørende faktor.

Nedbetaling – hvor fort må lånet betales tilbake?

Når du søker om å låne penger på dagen, er det også lurt å se på hva slags nedbetalingsplan banken gir deg. Lang nedbetalingstid betyr kanskje små månedlige avdrag, men blir dyrere i lengden. Dette skyldes rentekostnadene.

Med kort betalingstid blir det månedlige beløpet høyere, men samtidig vil du få lavere kostnader til renter. Finn ut hva slags nedbetalingstid som passer din økonomi før du signerer.

Kan man få lån på dagen med betalingsanmerkning?

Har du betalingsanmerkninger, vil banken se på deg som en usikker betaler. Dette skyldes at betalingsanmerkningene tilsier at du ikke har betalt regningene dine tidligere. Det kan derfor være vanskelig å få lån på dagen med betalingsanmerkning. Banken kan da kreve at du stiller med ekstra sikkerhet, og låneprosessen kan da ta litt lengre tid.

Få utbetalt lån på dagen gjennom vår tjeneste

Noen ganger dukker utgiftene opp når man minst venter det. Dersom bilen må på reparasjon, kjøleskapet ryker eller du må til tannlegen, kan regningen fort bli stor. Strekker ikke pengene til, kan et lån på dagen være nødvendig.

Ønsker du å låne penger på dagen, kan det være tidkrevende å skulle sjekke vilkår og renter hos én og én bank. Vi gjør det enklere for deg å finne gunstig lån.

Søk om lån for å få pengene på dagen ved å fylle ut ett enkelt skjema. Du mottar da flere tilbud, og kan velge banken med de beste vilkårene.

Søk om lån på dagen her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk forbrukslån med svar innen kort tid

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).