Lån på minuttet

Lån på minuttet

Har du behov for å dekke en uforutsett kostnad, er kanskje et lån på minuttet ønskelig. Finn ut hvordan du kan få lån raskest mulig, og søk lån hos flere långivere gjennom tjenesten vår.

Innhold

Er det mulig å få lån på minuttet?

I Norge er det forholdsvis strenge reguleringer for utlån av penger, noe som kan gjøre det vanskelig å få lån på minuttet. Du kan likevel forvente å få svar på lånesøknaden din relativt raskt hos mange banker. Noen ganger får du svar på minutter.

Det finnes mange tiltak du selv kan gjøre for å øke sjansen for rask innvilgning av lån.

Hvordan øke sjansen for å få lån på minuttet?

Det å låne penger på minuttet lar seg normalt sett ikke gjøre. Men du kan ved hjelp av enkle tiltak øke sjansen for at du får innvilget lånet raskere enn ellers. 

Her er noen av tiltakene du kan gjøre for å øke muligheten for å få lån på minutter:

 • Søk om lånet tidlig på dagen slik at banken rekker å overføre pengene før siste transaksjon (denne er som regel klokken 16)
 • Søk i hverdagene når bankene er åpne
 • Pass på at søknaden fylles ut med korrekt informasjon, slik at du unngår unødvendig dobbeltarbeid
 • Velg signering med BankID – dette er langt raskere enn tradisjonell signering
 • Velg en bank som innhenter informasjon digitalt og automatisk
 • Ha eventuelle tilleggsdokumenter klare, i tilfelle banken etterspør dette

Husk at banken vil utføre en kredittsjekk. Denne prosessen er vanligvis automatisk, men vil fortsatt være avgjørende for hvorvidt du får lån eller ikke. Du må først og fremst være kredittverdig om du skal kunne få lån med svar på minuttet.

Hvordan søke om lån på minuttet?

Hvis du har behov for lån på minuttet, kan du bruke vår effektive tjeneste som lar deg søke hos flere banker på en gang. På den måten kan du spare mye tid, siden du slipper å sjekke én og én bank. Tjenesten er dessuten gratis og uforpliktende.

Du vil motta lånetilbud innen kort tid fra flere banker.

 1. Fyll ut én lånesøknad
 2. Søknaden behandles automatisk og innen kort tid
 3. Banken henter inn nødvendige opplysninger digitalt
 4. Du får svar på søknaden din om lån
 5. Signér eventuell låneavtale digitalt med BankID

Hvem kan låne penger på minuttet?

For at du skal kunne få innvilget et lån som dette må du blant annet ha god nok inntekt, og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Det finnes en rekke krav, her er noen av de: 

 • Du må være minst 18 år
 • Du må ha høy nok inntekt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Du må ha bodd minst tre år i Norge
 • Du kan ikke ha mer enn fem ganger inntekten din i gjeld


Selv om lån med svar på minuttet er uvanlig i Norge, er det mulig å få raskt svar. Da bør i så fall de overnevnte faktorene innfris.

Banken avgjør om lånet innvilges eller ikke

For at banken skal være sikker på at du oppfyller alle krav til å få lån, vil de utføre en kredittsjekk. Denne prosessen er ofte rask og automatisk, noe som gjør at man i teorien kan få innvilget lån på minutter.

Under en kredittsjekk vil du få en kredittscore. Dette betyr vanligvis at du får en poengscore fra 0 til 100, men andre poengsystemer benyttes også. Ulike banker har ofte forskjellige tredjepartsselskaper som utfører kredittsjekken, noe som kan bety ulike score-systemer.

Jo høyere score du får, jo mer betalingsdyktig vil banken anta at du er.

Hva ser banken etter i en kredittsjekk?

Her er noe av det banken ser etter i en kredittsjekk: 

 • Betalingsanmerkninger
 • Alder
 • Inntekter de siste tre år
 • Netto formue
 • Skatteklasse
 • Flytting (hyppig flytting kan gi redusert score)

Er det ingen mulighet for lån på minuttet med betalingsanmerkning?

Det er som regel ikke mulig å få lån på minuttet dersom du har en betalingsanmerkning. Det samme gjelder enten du ønsker å låne penger på minuttet eller skal ta opp et ordinært forbrukslån med vanlig behandlingstid.

En betalingsanmerkning forteller banken at du har misligholdt regninger eller lån tidligere. Dette vil naturligvis føre til at banken betrakter deg som en mindre sikker betaler. 

Du kan noen ganger få lån med betalingsanmerkning. Da er det som regel snakk om et lån med sikkerhet i bolig, noe som ikke er et lån med svar på minuttet. 

Før du kan ta opp lån med pant i boligen, må banken blant annet sjekke belåningsgrad og eventuell verdiøkning. Dette er selvfølgelig ikke gjort på minuttet.

Hvor mye kan man låne?

Når banken utfører en kredittsjekk, vil det også bli avgjort hvor mye du kan få låne. Jo bedre kredittscore, jo mer kan banken tilby deg i lån. Husk likevel på at det ikke er ubegrenset hvor mye man kan låne. Man kan normalt ikke ha mer enn 5 x inntekten i total gjeld.

Når det er snakk om forbrukslån (noe det ofte er når man snakker om lån på minuttet), kan man vanligvis låne alt fra noen få tusen til flere hundre tusen kroner. Eksakt grense kan variere noe fra bank til bank.

Hvordan velge riktig bank for lån på minuttet?

Ved å vite hvilke faktorer som kjennetegner et gunstig lån, kan du velge riktig bank på få minutter. Det aller viktigste å sjekke, er lånets rente og eventuelle gebyrer.

Samtidig er det enkelte andre faktorer du bør se nærmere på. Her er en oversikt.

Lave renter

Du bør alltid sjekke renten som oppgis i de forskjellige lånetilbudene. Se på effektiv rente heller enn nominell rente. Effektiv rente vil gi deg et mer nøyaktig bilde av hva lånet koster.

Mens nominell rente kun beskriver rentene på lånebeløpet, vil effektiv rente gi oversikt over både lånerenter og gebyrer.

Når du har behov for å låne penger på minuttet, kan det fort hende at man har hastverk og overser viktige detaljer. Men renten er altså noe du absolutt ikke bør overse. Lav rente er alltid å foretrekke fremfor høy rente.

Noen banker kan ha en effektiv rente på mellom 20 og 30 %. Smålån har ofte høyest rente, og kan i enkelte tilfeller ha 200 % eller mer i rentesats. Du kan også være heldig og finne forbrukslån med rundt 10 % rente. Velg derfor lån med omhu.

Tilbyr banken signering med BankID?

Hvis du er ute etter å låne penger på minuttet – noe som vanligvis ikke er mulig – er du sikkert opptatt av raske signeringsmetoder også. Sjekk derfor at banken tilbyr signering med BankID. Da kan du i det minste sikre at prosessen går så raskt som mulig.

Lån på minuttet med BankID er altså ingen selvfølgelighet, og det vil normalt sett gå noen timer eller dager før pengene er på konto. Det som er positivt, er at majoriteten av dagens banker tilbyr enkel og rask signering med BankID.

Derfor bør du sammenligne lån fra flere banker

Det finnes mange banker i Norge, og det kan være store variasjoner når det kommer til hva slags lånevilkår som tilbys. Noen tilbyr lave renter, mens andre opererer med veldig høye renter.

Det er også andre faktorer som bør tas med i betraktningen når du skal velge bank. Rask og effektiv kundeservice er alltid et pluss, selv om det ikke betyr at du kan få låne penger på minuttet.

Vurderer du å besøke nettsiden til alle de individuelle bankene for å sjekke lånevilkår og lignende? Dette vil kunne ta veldig lang tid, og er samtidig unødvendig med tanke på sammenligningsverktøyene som finnes.

Vår tjeneste gjør det mulig å innhente tilbud fra mange ulike banker. Du fyller bare ut ett skjema, og sparer på den måten både tid og krefter. Samtidig får du oversikten du trenger, og kan enkelt sammenligne de ulike bankene.

Kan man få lån på minuttet uten kredittsjekk?

Dersom man har behov for lån på minuttet, er det kanskje irriterende at banken først må ta en kredittsjekk. Dette er imidlertid ikke til å komme unna, så lenge du søker lån hos en norsk bank. Banken er nødt til å forsikre seg om at du evner å betale tilbake lånet, og da er en kredittsjekk nødvendig.

Alternativer til lån på minuttet

Det er ikke nødvendigvis mulig å få lån på minuttet, og det kan derfor være aktuelt å vurdere andre alternativer.

Hva som passer best for akkurat deg, vil naturligvis avhenge av både livssituasjon, hvor mye penger du trenger og andre faktorer.

Privat lån på minuttet

Dersom du er så heldig at du har mulighet til det, kan et privat lån være et godt alternativ til forbrukslån eller andre lån. Når det er snakk om private lån, er det heller ikke usannsynlig at du kan låne penger på minuttet.

Har du for eksempel mulighet til å få hjelp fra mor eller far, kan kanskje pengene sendes med Vipps på få sekunder. En annen fordel med private lån, er at du som regel slipper å betale renter. Du slipper også unna gebyrer og lignende som banker opererer med.

Privat lån på minuttet er til og med mulig å få i helger og på helligdager, når tradisjonelle banker holder stengt.

Selv om et privat lån på minutter er praktisk, er det viktig å ha en nedbetalingsplan. Husk at pengene skal betales tilbake. Det blir ikke utført noen kredittsjekk, og de du låner av har gjerne ikke innsyn i hvorvidt du faktisk kan betale pengene tilbake.

Søk om forbrukslån med normal behandlingstid

Dersom du søker på «lån penger på minuttet» på nett, vil du neppe finne noen banker som faktisk tilbyr dette. Det kan derfor være nødvendig å belage seg på litt lengre behandlingstid enn du først hadde håpt på.

Hvis du søker om et vanlig forbrukslån, vil behandlingstiden normalt sett ikke være så altfor lang. Du kan regne med å få svar innen timer eller én virkedag.

Bruk av kredittkort

Hvis du har et kredittkort, kan du vurdere å bruke dette istedenfor å ta opp et forbrukslån. Med et kredittkort kan du få lån på minuttet dersom du har tilgjengelig kreditt på kortet.

Fordelen med kredittkort er at du ofte kan få gode rabatter hos enkelte forhandlere. Det er som regel også mulig å slippe unna renter hvis du betaler tilbake pengene innen en måned eller to.

Dette er også en fin måte å få lån på minuttet uten kredittsjekk, gitt at du allerede har kredittkortet liggende. Skal du søke om et nytt kredittkort derimot, vil det være noe behandlingstid.

Kredittkort passer best når du har behov for å låne et mindre beløp. Er det snakk om flere hundretusen kroner, vil et forbrukslån være mer gunstig.

Har du sparepenger?

Mange har en sparekonto der de setter av penger til uforutsette kostnader. Før du vurderer å ta opp et lån, kan det være lurt å bruke eventuelle sparepenger. Det kan være kjedelig å bruke sparepengene sine, men det vil ofte være mer gunstig enn et lån.

Hvis du trenger penger raskt, er ikke lån på minuttet realistisk. Men dine egne sparepenger kan du sannsynligvis bruke av akkurat når du måtte ønske.

Rammelån på bolig

Noen har et rammelån på boligen. Dette er en form for lån på minuttet, siden du har frihet til å bruke av lånerammen når behovet melder seg. Du kan betrakte et rammelån som et fleksibelt boliglån.

Rammelån er imidlertid ikke noe alle som eier bolig automatisk kan få. Man må ha betalt ned tilstrekkelig på lånet. Husk at man maksimalt kan ha en belåningsgrad på 85 % i boligen.

Er du så heldig at du har et rammelån, kan du se frem til svært god rente og gunstig nedbetalingstid.

Er lån med svar på minuttet realistisk?

Selv om lån på minuttet ikke er vanlig, kan det likevel hende at du kan få svar på søknaden din innen minutter. Lån med svar på minuttet er mer sannsynlig om banken utfører kredittsjekk automatisk.

Ønsker du raskt svar på søknaden din, er dette fullt mulig å få. Det beste er å søke hos flere banker. Da kan du – om du ønsker – velge den banken som gir raskest kundeservice.

Hvorfor er det vanskelig å få lån på minuttet?

Norske banker må rette seg etter finansavtaleloven og lovverket som er satt av norske myndigheter. De er blant annet forpliktet til å gjøre en kredittsjekk, og kan ikke reklamere for lån på minuttet.

Husk at ett minutt er veldig kort tid. I løpet av 60 sekunder er det ikke særlig mye man rekker å foreta seg. Bare det å sende en e-post kan fort ta et minutt. At en bank skal rekke å besvare søknaden din eller innvilge lån på minuttet, er derfor knapt mulig.

Bruk en lånekalkulator

Alle som vurderer å ta opp et lån på minuttet bør sette av tid til å undersøke hva eventuelle lån vil koste. Det kan ofte være smart å bruke en lånekalkulator. Med den kan du finne ut nøyaktig hva et lån vil koste deg.

I en lånekalkulator legger du blant annet inn opplysninger om renter og nedbetalingstid. Kalkulatoren vil så kunne vise deg hvor mye du sannsynligvis må ut med i måneden.

Hvilken bank svarer raskest på lånesøknaden?

Det finnes mange banker i Norge, og det er ikke noen spesifikke som skiller seg ut med tanke på behandlingstid. Husk at alle banker må forholde seg til det samme lovverket, og alle må utføre kredittsjekk.

Det å låne penger på minuttet er stort sett ikke mulig, samme hvilken bank du kontakter. Husk også at bankens behandlingstid kan svinge. I travle perioder er det kanskje lengre behandlingstid, noe som er helt naturlig.

Har du behov for lån raskt?

Lån på minuttet er ikke noe som tilbys i Norge, men det er i mange tilfeller mulig å få svar innen kort tid. Er du heldig kan du få svar på minutter. For at prosessen skal gå raskest mulig, bør du først og fremst søke lån hos flere banker digitalt.

Fyll ut vår enkle søknad, noe som gjøres på få minutter. I løpet av kort tid vil du motta lånetilbud fra aktuelle banker. Da kan du selv velge det lånet som er best. Tjenesten er uforpliktende, og du trenger ikke å takke ja til lånene du tilbys.

Søk om lån hos flere banker gjennom tjenesten vår.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk forbrukslån med svar innen kort tid

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).