Lån på timen

Lån på timen

Dersom det plutselig dukker opp uforutsette regninger, for eksempel reparasjonskostnader til bilen, kan et lån på timen være ønskelig. Vi forklarer deg hvordan du får lån så raskt som mulig, og lar deg enkelt søke om lån hos flere banker.

Innhold

Kan jeg få lån på timen?

Det er få banker som kan tilby lån på timen. Dette skyldes at det ofte ikke er praktisk mulig å behandle lånesøknaden og betale ut pengene på kun 60 minutter. Det er imidlertid ikke usannsynlig at man kan få lån på noen timer, eller i hvert fall i løpet av en dag.

Det er samtidig flere ting du kan gjøre for å øke sjansene for å få lån innvilget på kort tid.

Slik øker du sjansen for å få lån på timen

Det å få et lån på timen forutsetter at banken behandler søknader effektivt og automatisk. Samtidig er det visse tiltak du selv kan gjøre for å øke mulighetene.

Tidspunktet du søker på er for eksempel en avgjørende faktor, og det samme gjelder valg av bank. Her er våre beste tips for lån på timen (eller i det minste på dagen):

 • Søk på formiddagen mellom mandag og fredag
 • Fyll søknaden ut med riktige opplysninger slik at den ikke må fylles ut på nytt
 • Velg en bank hvor du allerede har et kundeforhold – da slipper du å registrere deg
 • Signer eventuelle lånepapirer med BankID – raskt og effektivt
 • Gjør klar eventuell tilleggsdokumentasjon banken kan be om (som lønnsslipper)

Enkleste vei til lån på timen

Dersom du ønsker lån på timen, er det smart å søke hos flere banker samtidig gjennom vår gratis og uforpliktende tjeneste. Du slipper da å oppsøke flere nettsider for å sjekke bankenes vilkår, og trenger bare å fylle ut ett eneste søknadsskjema.

 1. Fyll ut skjemaet i søknadstjenesten vår
 2. Søknaden sendes til aktuelle banker
 3. Bankene finner nødvendig informasjon digitalt – noe som gjør prosessen rask
 4. Bankene behandler søknaden 
 5. Vurder eventuelle tilbud du mottar og signer med BankID


Det er ingen garanti for at du kan få lån på timen. Du øker likevel muligheten for å få lånet raskt om du søker hos flere banker.

Lån på timen med kredittkort - et godt alternativ

Hvis du har et kredittkort med ledig kreditt, er lån på timen en mulighet. Kredittkortet kan derfor brukes dersom du har behov for penger til uforutsette kostnader.

Bruk av kredittkort egner seg som regel best når det er snakk om lavere beløp og rask nedbetaling. Betales utestående balanse tilbake innen en viss tid, slipper du nemlig renter i de fleste tilfeller. Kredittkort kan derfor være et godt alternativ til forbrukslån i noen tilfeller.

Skal man pusse opp eller lignende, er det ofte snakk om større beløp. Da vil det nesten alltid være mer gunstig å velge et forbrukslån. Da får du lengre nedbetalingstid og en lavere rente.

Hvordan velge riktig lån på timen?

Hvis du har behov for et lån på timen, har du kanskje liten tid til å gjøre research. Det er likevel viktig at du setter av noen minutter til å sjekke bankenes lånevilkår.

Ved å velge lånet som har de beste lånevilkårene, kan du nemlig spare mye penger. Her er noen av de mest sentrale faktorene som bør vurderes:

 • Nominell rente: Dette er renten på selve pengebeløpet du låner. Den bør optimalt sett være lav, da det som regel indikerer at lånet er billig.

 • Effektiv rente: Dette er den viktigste renten å ta hensyn til. I prinsippet trenger du bare å se på effektiv rente, siden den tar med både nominell rente og andre kostnader. I den effektive renten vil gebyrer også tas med.

 • Nedbetalingstid: Det er smart å sjekke hvor kort eller lang nedbetalingstid banken kan gi deg. Lang nedbetalingstid gir deg mulighet til å betale ned et lavere beløp hver måned. Samtidig kan lengre nedbetalingstid være fordyrende med tanke på renter. Rentene løper nemlig hver måned, så lenge du betaler på lånet.

 • Bank: Det er viktig å velge en bank som oppfyller kriteriene dine til kundesupport og andre ting du er opptatt av. Det er også viktig å sjekke at banken tilbyr signering gjennom BankID. Da kan du potensielt få lånet ditt mye raskere enn ved ordinær signering.

Hvilke kriterier stilles for å få lån på timen uten sikkerhet?

Når du søker om lån på timen er det greit å vite om du i det hele tatt er kvalifisert til å få lån. På den måten kan du slippe å gå gjennom søknadsprosessen forgjeves.

Bankene vil foreta en kredittsjekk av deg når de mottar lånesøknaden. Denne sjekken vil resultere i en kredittscore, som baserer seg på mange faktorer. Hvor mye du kan låne og om du i det hele tatt får lån, avhenger av kredittscore. Så, hvilke kriterier stilles egentlig?

Inntekt

Skal du kunne få lån på timen (eller i det hele tatt) må du ha en inntekt å vise til. Noen banker har gjerne et krav om at du tjener minst 120 000 kroner brutto i året for å kunne få lån. Inntekten din gjenspeiler økonomien din, og hvor mye du klarer å betale på et lån.

Jo mer du tjener, jo mer kan du normalt sett betale på lånet. Under en kredittsjekk vil det hentes inn opplysninger om hvor mye du har i inntekt. Høy inntekt er ofte synonymt med høy kredittscore.

Alder

Når du søker om lån på timen er det også viktig å huske på at alder spiller inn. Først og fremst må du ha fylt 18 år for å kunne få lån. Noen banker opererer med enda høyere aldersgrense enn dette.

Alderen vil også ha innvirkning på kredittscore. Unge låntakere blir ofte vurdert som mer usikre betalere. Dette har en sammenheng med at unge ofte er under utdanning og ikke har sikker inntekt enda.

Betalingsanmerkninger

Under en kredittsjekk vil banken se om du har betalingsanmerkninger. Dersom du planlegger å søke om lån på timen er det også viktig å huske på at betalingsanmerkninger som regel fører til avslag på lånesøknaden.

En betalingsanmerkning er noe man kan få dersom det eksisterer et ubetalt pengekrav i navnet ditt. Har du en ubetalt inkassosak, lønnstrekk eller lignende kan dette gi en betalingsanmerkning i kredittopplysningsregisteret.

Husk at lån på timen likevel kan innvilges ved en senere anledning. Når du betaler kravene du har mot deg, vil betalingsanmerkningen slettes. Den vil uansett forsvinne automatisk etter fire år.

Flytting og adresse

Kredittscoren du oppnår kan også påvirkes av hyppig flytting. Flytter man mye kan dette ofte ha sammenheng med ustabil inntekt eller dårlig økonomi.

Det er også et krav om at man må ha en folkeregistrert adresse i Norge for å få lån, og som regel at du har bodd minst tre år i Norge for å kunne få lån på timen, eller lån i det hele tatt.

Total gjeld

Skal du søke om lån på timen er det også viktig å tenke over din totale gjeld. I Norge er det normalt ikke mulig å ta opp mer gjeld enn at den totalt utgjør maksimalt fem ganger inntekten.

Har du allerede fem ganger inntekten i lån, er det derfor usannsynlig at du får lån på timen.

Lån på timen uten sikkerhet

Når noen søker om lån på timen, er det som regel snakk om et forbrukslån. Dette kalles også for lån uten sikkerhet, da långiver ikke tar pant i dine eiendeler.

Et lån uten sikkerhet har flere fordeler. Du trenger for eksempel ikke å eie bolig for å få lånet, slik du vanligvis må med et lån med sikkerhet. Du kan også bruke pengene på det du selv måtte ønske.

Samtidig er det lurt å huske på at et lån på timen uten sikkerhet gjerne kan ha høy rente. Når långiver ikke har sikkerhet i boligen din, velger de å øke renten. Forbrukslån kan derfor ha høy effektiv rente. Sjekk derfor renten på lån på timen uten sikkerhet, før du signerer.

Kan man få lån på timen uten kredittsjekk?

Nei, du vil alltid måtte gjennomgå en kredittsjekk når du søker om lån hos norske banker. Banken må nemlig være sikker på at du kan greie å betale tilbake pengene du låner, pluss renter og eventuelle avgifter.

En kredittsjekk er altså obligatorisk når du søker om lån på timen. Det samme gjelder når du søker om andre typer lån.

Kan jeg få smålån på timen?

Mange lurer på om det er mulig å få et lite lån på timen, altså et smålån. Selv om du låner lite penger, vil kredittsjekk fortsatt være nødvendig. Det er derfor ingen garanti for lån på timen selv om det kun er snakk om noen få tusen kroner.

Merk deg samtidig at det ikke er umulig å få lån raskt innvilget. Et lån på timen er likevel noe optimistisk. Sikt heller på å få et lån innvilget i løpet av dagen. Dette gjelder enten du låner mye eller lite penger, da behandlingstiden er den samme.

Søk om lån på timen gjennom vår tjeneste

Et lån på timen er ikke nødvendigvis lett å få, men det er ikke usannsynlig at lånet blir innvilget i løpet av dagen. For å sikre at du får lånet ditt raskest mulig, er det avgjørende å søke på en effektiv og rask måte. Vårt digitale søkeverktøy er perfekt til nettopp dette formålet.

Du trenger bare å fylle ut et enkelt skjema med grunnleggende informasjon. Vi vil sende lånesøknaden til de mest aktuelle bankene. På kort tid vil du motta lånetilbud, helt uten forpliktelser. Tjenesten er også gratis, og passer dermed for de aller fleste.

Søk om lån på timen i dag.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk forbrukslån med svar innen kort tid

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).