Lite lån på dagen

Lite lån på dagen

Har du behov for å låne et mindre beløp, kan et lite lån på dagen være til stor hjelp. Vi gir deg oversikten over alt du trenger å vite om lite eller små lån på dagen, og lar deg søke hos flere banker av gangen.

Innhold

Hva er et lite lån på dagen?

Et lite lån omtales ofte som et mikrolån eller minilån, og er typisk sett et lite forbrukslån på under 100 000 kroner. Det er med andre ord snakk om et lite lån uten sikkerhet, noe som betyr at banken ikke har pant i eiendelene til låntaker.

Det er opp til den enkelte å definere hva som er et «lite lån», men i de fleste tilfeller er et lite lån uten sikkerhet på mellom 10 000 og 100 000 kroner. 

Selv om lånet er relativt lite, kan rentene være høye. Dette betyr at man gjør lurt i å sammenligne ulike lånetilbud før man takker ja til et lån.

Hvordan få et billig og lite lån på dagen?

Gjennom vår tjeneste kan man søke om et lite lån på dagen og sammenligne lånetilbud fra forskjellige banker. Ved å sammenligne uforpliktende lånetilbud fra bankene kan du enklere finne det billigste lånet. Slik går du frem for å få et lite lån uten sikkerhet:

 1. Fyll ut ett enkelt skjema
 2. Motta ev. lånetilbud fra flere banker
 3. Sammenlign lånetilbud
 4. Velg det billigste lånet 


Selve søknadsprosessen er ukomplisert, og du sparer mye tid og arbeid på å kun måtte fylle ut ett skjema fremfor å kontakte hver bank separat. Tjenesten koster deg ingenting.

Kriterier for å få et lite lån

Selv om du bare skal søke etter et lite lån, må banken fortsatt foreta en kredittsjekk av deg. Dette for å kontrollere at du faktisk vil greie å betjene gjelden. Under en kredittsjekk får låntaker en kredittscore, og denne avgjør hvorvidt man får lån eller ikke.

Kredittscore vil også avgjøre hvor gode vilkår man får på lånet. Her er kriteriene som må oppfylles for å få et lite lån på dagen:

 • Alder: Du må være minst 18–25 år
 • Inntekt: Du må som regel tjene minst 100 000–200 000 i året (brutto årsinntekt)
 • Gjeld: Du kan ikke ha mer enn fem ganger inntekten i gjeld
 • Økonomi: Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Adresse: Du må bo i Norge. Hyppig adresseendring og flytting kan spille negativt inn.

Hvordan øke sjansene for å få et lite lån på dagen?

Dersom det er viktig for deg å få et lite lån på dagen, er det flere ting du kan gjøre for å øke sannsynligheten for at dette lar seg gjøre. Først og fremst er det lurt å søke på en effektiv og enkel måte, noe du kan gjennom tjenesten vår. 

Du fyller bare ut ett enkelt skjema, og vi kan deretter sende dette til flere banker. Du kan da velge blant bankene som responderer raskest og som gir deg tilbud om et lite lån på dagen. Her er noen andre tips:

 • Søk etter et lite lån tidlig på dagen i hverdagene (husk at mange banker stenger tidlig og holder stengt i helgene)
 • Fyll ut skjemaet korrekt. Fyller du inn uriktige opplysninger kan du få avslag og måtte søke på nytt
 • Signer eventuelle lånepapirer med BankID (elektronisk signering) om du vil ha et lite lån raskt

Kan man få et lite lån med betalingsanmerkning?

Nei. Dersom du sliter med én eller flere betalingsanmerkninger, kan det bli vanskelig å få et lite lån uten sikkerhet. Selv om det er snakk om et lite lån, er banken opptatt av at du skal ha mulighet og vilje til å betale pengene tilbake.

Om banken ser at du har misligholdt gjeld eller andre utgifter tidligere, vil dette vanligvis bety at du får avslag på lånesøknaden. Et lite lån på dagen blir vanskelig å få, siden banken anser deg for å være en dårlig betaler. 

Slik velger du et lite lån på dagen

Dersom du skulle motta lånetilbud fra flere banker som kan gi deg et lite lån på dagen, gjelder det å velge smart. Det kan nemlig være mye penger å spare om du velger det billigste lånet.

Det er først og fremst effektiv rente som avgjør om et lite lån på dagen er dyrt eller billig. Denne renten gir deg informasjon om både nominell rente, som er lånerenten, og andre gebyrer som kommer utenom. Effektiv rente gjenspeiler derfor totalprisen for lånet.

Det kan også være lurt å ta hensyn til hva slags nedbetalingsplan banken gir deg. Skal lånet betales tilbake fort? Husk at et lite lån på dagen ofte kan ha kort nedbetalingstid. Det er viktig at du greier de månedlige utgiftene dette medfører.

 • Renter
 • Gebyrer
 • Nedbetaling

Søk om et lite lån på dagen her

Gjennom oss kan du søke om et lite lån på dagen hos flere banker samtidig. På den måten kan du spare deg for mye tid og arbeid, og det blir enkelt å velge det beste lånet. 

Et lite lån på dagen kan fås dersom du får tilstrekkelig høy kredittscore, noe som setter krav til både alder, inntekt og økonomisk situasjon ellers. Dersom du mottar lånetilbud fra flere banker, kan du sammenligne disse og velge det som passer deg best.

Søk om et lite lån på dagen her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).