Mikrolån på dagen

Mikrolån på dagen

Dersom det plutselig skulle dukke opp små, uforutsette utgifter, kan et mikrolån på dagen være ønskelig. Vi gir deg full oversikt over hva slags muligheter du har, og hjelper deg med å søke om mikrolån på dagen hos flere banker samtidig.

Søk mikrolån på dagen

En tjeneste fra Zen Finans
 • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om forbrukslån i dag
 • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste lånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Hva er mikrolån på dagen?

Et mikrolån på dagen er som regel et lite forbrukslån som innvilges samme dag låntaker søker om lånet. Mikrolån er vanligvis relativt små, og det er ikke uvanlig med lånebeløp i sjiktet 5 000 til 30 000 kroner.

Mikrolån på dagen er for øvrig lån som gis uten sikkerhet i bolig. På grunn av dette vil lånet ofte ha litt høyere renter enn lån med sikkerhet, siden banken tar en større risiko. Man kan derfor spare mye penger ved å sammenligne lånetilbud og velge det billigste lånet (noe vår tjeneste hjelper deg med).

Kan man få mikrolån på dagen?

Ja, det er fullt mulig å søke om (og få innvilget) mikrolån på dagen i Norge. Det er ingen selvfølge at lånet innvilges samme dag, men heller ikke usannsynlig. De fleste banker har effektiv og ofte automatisk behandling av lånesøknaden, noe som gir fortgang i prosessen.

 • Det tar få minutter å fylle ut søknadsskjema
 • Mange av bankene behandler søknaden din automatisk
 • Banken henter inn nødvendige dokumenter digitalt
 • Du kan signere raskt via BankID


Det kan lønne seg å søke om mikrolån på dagen hos flere banker. På den måten kan du velge mellom banker som besvarer lånesøknaden din innen kort tid, og øke mulighetene for mikrolån på dagen.

Enkleste måten å søke om mikrolån på dagen

Gjennom vår tjeneste kan du søke om mikrolån på dagen hos flere forskjellige lånetilbydere. Du trenger med andre ord ikke å kontakte bankene én etter én – det er kun ett søknadsskjema som må fylles ut. Slik går du frem:

 1. Fyll ut søknadsskjema
 2. Motta ev. lånetilbud fra bankene
 3. Vurder tilbudene opp mot hverandre
 4. Velg det beste lånetilbudet


Dersom ingen av lånetilbudene falt i smak, trenger du ikke å foreta deg noe – tjenesten er nemlig helt uforpliktende og gratis. 

Slik øker du sjansen for å få mikrolån på dagen

Du kan øke sjansen for at du får utbetalt mikrolån på dagen ved å gjøre noen enkle grep. Først og fremst er det viktig å søke om lånet tidlig på dagen, slik at banken rekker å behandle søknaden og kredittsjekke deg samme dag. 

Når du søker tidlig på dagen øker du også mulighetene for at banken rekker å betale ut beløpet før dagens siste transaksjon. Pass også på at du ikke legger inn ukorrekte opplysninger i skjemaet, slik at banken ikke må be deg om å legge inn informasjon på nytt.

Du vil også kunne øke mulighetene for mikrolån på dagen ved å søke om lån gjennom vår tjeneste. Dette skyldes at du vil spare mye tid, og raskere få oversikt over lånemulighetene dine. 

Hvem kan få mikrolån på dagen?

Det er ikke gitt at alle kan få mikrolån på dagen, da det er en rekke kriterier som må oppfylles for å i det hele tatt få lån. Banken avgjør om du er en god lånekandidat ved å utføre en kredittsjekk. Her kontrollerer de at du oppfyller følgende kriterier:

 • Du er gammel nok (aldersgrense varierer fra 18–25 år hos banker flest)
 • Høy nok inntekt
 • Ikke mer enn fem ganger inntekten i total gjeld
 • Ingen inkassosaker eller anmerkninger
 • Norsk adresse


Hvis du oppfyller kravene som er listet opp ovenfor, øker sjansene for å få innvilget mikrolån på dagen. Hvor mye du får låne og til hvilken rente, avgjøres av din spesifikke kredittscore (som genereres under kredittsjekken).

Slik velger du riktig mikrolån på dagen

Når du får tilbud om mikrolån på dagen fra ulike banker, gjelder det å velge lånetilbud basert på renter og andre lånevilkår. Her er våre beste tips:

 • Velg mikrolånet med de laveste rentene (se på effektiv rente, siden denne inkluderer gebyrer)
 • Velg et lån med overkommelig nedbetalingstid
 • Velg lån fra en bank med effektive rutiner, slik at du kan få mikrolån på dagen  

Tilbys mikrolån på dagen til dem med betalingsanmerkning?

Nei, mikrolån på dagen vil i de fleste tilfeller ikke tilbys til den med betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning betyr at du har ubetalte krav (som regninger), noe banken vil oppfatte som et rødt flagg.

For banken er det viktig å vite at potensielle låntakere kan betjene lånet. Dersom du har betalingsanmerkninger fra før, vil banken se på deg som en låntaker med høy risiko for mislighold. 

Søk om mikrolån på dagen gjennom vår tjeneste

Hvis du ønsker et mikrolån på dagen, kan det være nyttig å ta i bruk vår tjeneste. Med denne kan du søke om små mikrolån hos flere banker på en gang, slik at du sparer deg selv for tid og arbeid.

Mikrolån på dagen er egnet for deg som har behov for et lite lån. Velg et lån med lave renter for å sikre deg et mest mulig gunstig tilbud.

Søk om mikrolån på dagen her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).