Mikrolån uten kredittsjekk

Mikrolån uten kredittsjekk

Finn ut hvilke muligheter du har for et mikrolån uten kredittsjekk, og søk om lån hos flere banker samtidig for å finne det beste tilbudet gjennom tjenesten vår.

Innhold

Hva er mikrolån uten kredittsjekk?

Et mikrolån uten kredittsjekk er et lite usikret lån som blir innvilget av banken uten at låntaker blir kredittsjekket først.

Når långiver ikke utfører kredittsjekk, vet de ikke hvorvidt låntaker er betalingsdyktig eller ikke. Dette er grunnen til at det er vanlig at en kredittsjekk blir utført før et eventuelt lån innvilges.

Er det mulig å få innvilget mikrolån uten kredittsjekk?

Nei, det er ikke mulig å få innvilget en lånesøknad om mikrolån uten kredittsjekk i Norge. Alle norske banker er pliktige til å gjennomføre en kredittsjekk uansett hvilke lån det søkes om.

Hva ser banken etter i en kredittsjekk?

I en kredittsjekk vil banken se på både eventuelle betalingsanmerkninger, inntekter, gjeld, alder og andre faktorer som kan påvirke din kredittscore.

Under kredittsjekken vil banken kontrollere at du som låntaker vil kunne betjene et eventuelt lån. Dette er den viktigste grunnen til at mikrolån uten kredittsjekk ikke tilbys. Lånet er kanskje lite, men det skal fortsatt betales tilbake – med renter og gebyrer.

Alternativer til mikrolån uten kredittsjekk

Siden mikrolån uten kredittsjekk ikke tilbys i Norge, kan det lønne seg å se etter andre alternativer – som privat lån eller bruke et kredittkort du allerede har. Du vil som sagt måtte gå gjennom en kredittsjekk for alle nye lån du tar opp hos norske banker.

Et privat lån tas opp via privatpersoner (som for eksempel en bekjent), og vil naturligvis derfor også være uten kredittsjekk. En annen måte å få mikrolån uten kredittsjekk på, er ved å bruke et kredittkort du allerede har med ledig kreditt. Da kan du låne et lite beløp til det du måtte trenge.

Ellers er det i all hovedsak ikke mulig å få mikrolån uten kredittsjekk. Enten du tar opp lån med eller uten sikkerhet i banken, blir en kredittsjekk utført.

Oppsummert alternativer:

  • Privat lån
  • Kredittkort

Gode grunner til å unngå mikrolån uten kredittsjekk

De aktørene som tilbyr mikrolån uten kredittsjekk er ikke norske banker som følger norsk lovgivning, noe som bør få varsellampene til å blinke. Skulle du for eksempel få et tilbud om mikrolån uten kredittsjekk fra en utenlandsk bank, kan det være snakk om en uregulert og useriøs aktør.

Det finnes mange grunner til at du bør unngå mikrolån uten kredittsjekk, og den viktigste årsaken er de ofte skyhøye rentene. 

Mikrolån uten kredittsjekk vil gjerne ha veldig kort nedbetalingstid også, og rentekostnader som mangedobler seg om man ikke følger den gitte betalingsfristen. På kort tid kan derfor regningen for lånet bli mye større enn først antatt.

Mikrolån uten kredittsjekk kan kanskje virke fristende om du ikke har god kredittscore, og dermed frykter avslag på lånesøknaden hos tradisjonelle banker. Men det er kanskje bedre å ikke få et lån i det hele tatt, enn et lån du ikke greier å betjene.

  • Skyhøye renter
  • Kort betalingsfrist
  • Useriøse aktører 
  • Du greier kanskje ikke å betale lånet tilbake

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk mikrolån med svar innen kort tid (forbrukslån)

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).