Hvordan fungerer refinansiering med betalingsanmerkning

Hvordan fungerer refinansiering med betalingsanmerkning?

Mange ønsker å refinansiere gjeld med betalingsanmerkning. La oss se nærmere på mulighetene dine, og hvordan du kan gå frem.

Få hjelp til refinansiering med betalingsanmerkning

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er refinansiering med betalingsanmerkning?

Refinansiering med betalingsanmerkning gjøres ved at banken tar sikkerhet i en bolig, og gir deg et nytt lån som erstatter alle dine eksisterende lån. På den måten blir du kvitt betalingsanmerkningen og dine gamle lån, og får bedre økonomisk oversikt og lånevilkår.

Tilbys refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning?

Selv om refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning ikke nødvendigvis tilbys hos alle banker, er det enkelte banker som kan hjelpe deg.

Men er refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning uten sikkerhet mulig, eller må du stille med sikkerhet? Om du kan vise til sikkerhet i bolig eller på andre måter, kan dette øke sjansen for å lykkes med refinansiering med betalingsanmerkning betraktelig.

Er refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet mulig?

Refinansiering uten sikkerhet med betalingsanmerkning er som regel ikke mulig å få til. Når banken låner deg penger uten sikkerhet, tar de nemlig en forhøyet risiko siden de ikke har pant i noen av eiendelene dine.

Du bør derfor ikke ha store forhåpninger om å få hjelp til refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet.

Skal du søke om refinansiering av lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning, bør du uansett forhøre deg med en spesialbank som har skreddersydde tjenester for deg med økonomiske utfordringer. Her kan du ofte få gode råd.

Større sjanse for hjelp ved å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning/når du kan stille med sikkerhet

Sjansen for å få hjelp til refinansiering av lån med betalingsanmerkning er høyere dersom du kan stille med sikkerhet i bolig. Mange refinansierer ved å øke et eksisterende boliglån. Dette er kun mulig dersom du har en bolig med ledig verdi.

En eventuell økning av boliglån gir deg et gunstig lån som kan dekke dyre smålån. Refinansiering av boliglån med betalingsanmerkning gir banken en ekstra sikkerhet, siden lånet har pant i boligen.

Dersom du ikke betjener et lån med sikkerhet i boligen som avtalt, kan boligen i prinsippet tvangsselges. Den ekstra tryggheten banken får, gjør at du får lavere rente og generelt sett bedre lånevilkår.

Eier du ikke bolig selv? Få hjelp av en kausjonist eller medsøker

Eier du ikke bolig selv med ledig verdi kan du ved hjelp av en kausjonist eller medsøker fremdeles få innvilget refinansiering når du har en betalingsanmerkning. Du kan lese mer om refinansiering med kausjonist her.

Hvorfor sier mange banker nei til å refinansiere lån med betalingsanmerkning?

Søknader om refinansiering av lån med betalingsanmerkning er noe de fleste banker vil gi avslag på. Grunnen til dette er at en betalingsanmerkning forteller banken at du ved tidligere anledninger ikke har betalt gjelden din som avtalt.

Banken anser derfor risikoen for at du skal misligholde også dette lånet, for å være høyere. En betalingsanmerkning kan blant annet fås dersom du har utleggstrekk, utleggspant eller lignende som skyldes ubetalt gjeld.

Under en kredittsjekk vil banken eller andre aktører kunne se at du har betalingsanmerkninger, samt få en oversikt over inntekt, alder og andre faktorer.

Hvordan refinansiere med betalingsanmerkning?

Trenger du lån til refinansiering med betalingsanmerkning? Da bør du først og fremst finne banker som tilbyr hjelp til personer med betalingsanmerkninger. Bruk gjerne en sammenligningstjeneste, slik at du kan kontakte flere banker på en gang.

Bruker du en tjeneste som dette, vil du også kunne få oversikt over alle tilgjengelige lånetilbud. Dermed blir det lettere å velge det beste lånet med tanke på gebyrer og renter.

Husk at selv om du får avslag av én bank, betyr ikke dette automatisk at du vil få avslag i alle banker. Her er fremgangsmåten når du ønsker refinansiering med betalingsanmerkning:

  1. Finn en bank som tilbyr hjelp til refinansiering med betalingsanmerkning
  2. Fyll ut lånesøknaden
  3. Få eventuell medlåntaker eller kausjonist til å fylle ut nødvendig informasjon i søknaden
  4. Send inn søknad og vent på svar


Alternativt kan du søke ved hjelp av skjemaet øverst på denne siden. Da får du gratis hjelp til å søke hos banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning. 

Hvem er refinansiering med betalingsanmerkning aktuelt for?

Refinansiering med betalingsanmerkning passer først og fremst for dem som har et eksisterende boliglån med ledig verdi.

Refinansiering med betalingsanmerkning er også aktuelt dersom du kan vise til en kausjonist eller medlåntaker.

Som regel vil det også kreves at du kan vise til fast inntekt, da dette er nødvendig for å kunne betjene lånet. Generelt sett kan refinansiering med betalingsanmerkning passe for alle som ønsker å bli kvitt betalingsanmerkninger, få lavere rente og bedre økonomisk oversikt.

Hvem betaler gjelden ved refinansiering med betalingsanmerkning?

Om du får et lån til refinansiering med betalingsanmerkning, er det banken du tar opp lånet hos som betaler ut dine eksisterende krav/lån. Dette gjør banken for å forsikre seg om at pengene faktisk går til dette formålet (refinansiering).

Refinansiering med betalingsanmerkning kan derfor først skje etter at du har sendt banken nødvendig informasjon om KID-nummer og kontonummer til kreditorene du skylder penger.

Har du fått avslag på refinansiering med betalingsanmerkning?

Dersom du har fått avslag på søknad om refinansiering med betalingsanmerkning, skyldes sannsynligvis dette at du ikke kan stille med sikkerhet eller at inntekten er for lav.

Om du får avslag, kan du eventuelt forsøke å sende en ny søknad til en annen bank.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).