Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet er en måte å skaffe seg bedre lånebetingelser og oversikt over egen økonomi - uten at bolig eller annen eiendom stilles som pant. Kanskje er refinansiering av lån og gjeld til ett enkelt refinansieringslån en god løsning også for deg?

Innhold

Hva er refinansiering uten sikkerhet?   

Refinansiering uten sikkerhet handler om å samle eksisterende smålån og gjeld til ett felles lån. Rent praktisk betyr det at banken oppretter et nytt refinansieringslån og deretter tilbakebetaler andre låntakere det du skylder dem. 

Refinansieringen skjer uten å ta pant i bolig eller andre eiendeler og skiller seg dermed fra refinansiering med sikkerhet. Det gjør at refinansiering uten sikkerhet innebærer større risiko for banken, og rentene er derfor høyere enn et lån med sikkerhet

 

Når lønner refinansiering uten sikkerhet seg?

Refinansiering uten sikkerhet vil være lønnsomt for deg som ønsker å samle gjeld under ett lån, og som ikke har mulighet for refinansiering med sikkerhet i egen bolig. 

Det kan være lett å komme i en situasjon hvor en skylder penger på flere hold. Kanskje har du tatt opp en rekke små forbrukslån og opparbeidet kredittgjeld etter bruk av kredittkortet eller kjøp av varer på delbetaling.

Flere små lån innebærer:

Refinansiering av forbrukslån og gjeld uten sikkerhet til ett enkelt lån vil som oftest være gunstig økonomisk. Sjansen for at du får lavere rente er stor. Med ett lån betaler du dessuten ett termingebyr månedlig i stedet for flere. 

Ved å refinansiere lån og gjeld får du i tillegg bare én betalingsfrist å forholde deg til. Dette vil gjøre det enklere å få oversikt og kontroll på egen personlige økonomi.

Fordelene med refinansiering uten sikkerhet:

Hvor mye kan man refinansiere uten sikkerhet?

Akkurat hvor mye man kan refinansiere uten sikkerhet avhenger av den enkeltes betalingsevne. Ulike banker har ulike grenser for mye man maksimalt kan låne uten sikkerhet, som oftest et sted mellom 400 000 og 600 000 kroner.

 

Hvem kan få refinansiering uten sikkerhet?

Siden det ikke stilles sikkerhet i eiendom, blir det ekstra viktig for låntaker å sjekke din økonomiske situasjon og historikk.

Banken utfører derfor en vurdering av betalingsevnen din ved å se på inntekter og utgifter. Dette skaper et bilde av om du faktisk har mulighet til å tilbakebetale lånet som avtalt. Har du mange faste utgifter og liten inntekt, er sjansene for å refinansieringslån lav. 

I tillegg utføres en kredittsjekk som viser om du har pågående inkassosaker eller registrerte betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning vil gjøre det vanskeligere å få innvilget forbrukslån for refinansiering, men gjør det ikke umulig.

Refinansiering med inkassogjeld og betalingsanmerkninger

Har du en inkassosak eller en betalingsanmerkning, kan det bli vurdert som at du ikke er en trygg betaler. Søknaden om refinansiering uten sikkerhet vil i mange tilfelles avvises.

Tanken bak refinansiering er ofte nettopp å få orden på økonomien og betale mindre i renter og gebyrer. Om du ikke planlegger å ta opp ekstra lån, men bare refinansiere eksisterende gjeld, kan det derfor likevel være långivere som vil innvilge deg refinansiering uten sikkerhet.

Hva koster refinansiering uten sikkerhet?

Det kreves ofte et etableringsgebyr ved refinansiering – for opprettelsen av det nye forbrukslånet og innfrielsen av eksisterende lån og gjeld. Siden må du som regel betale et månedlig termingebyr.

Utover disse gebyrene er det lånets rentenivå og nedbetalingstid som avgjør hvor mye du ender opp med å betale for refinansieringen. Tjenesten vår gjør det enkelt for deg å sammenligne nettopp rente- og prisnivå hos flere banker. 

Klar for å finne ditt lån?

Vi hjelper deg skaffe tilbud om lån fra flere banker

Lånfordeg.no setter deg i kontakt med aktuelle banker slik at du enkelt mottar tilbud om lån eller refinansiering tilpasset dine behov. Tjenesten er gratis, enkel og helt uforpliktende

Hvordan søke lån uten sikkerhet?

Ved å fylle ut skjemaet vårt blir du satt i kontakt med opptil 3 banker, og du vil motta uforpliktende tilbud om refinansiering uten sikkerhet. Dette gjør det enklere for deg å finne det beste og billigste refinansieringslånet, og enkelt få oversikt over dine muligheter.

Husk at prosessen med refinansiering uten sikkerhet er rask. Som oftest får du svar i løpet av kort tid, noen ganger minutter.

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre er vår nettredaktør og har spisskompetanse innen lån og privatøkonomi. Ingvild skriver artiklene på lånfordeg.no og samarbeider tett med fageksperter for å sikre at innholdet til enhver tid er oppdatert og informativt.