Omstartslån

Omstartslån – Bli kvitt dyre lån ved hjelp av sikkerhet i bolig

Sliter du med å betale ned på dyre lån, og har betalingsanmerkninger eller inkassokrav? Finn ut hvordan et omstartslån kan hjelpe deg på beina igjen, og søk hos flere banker gjennom tjenesten vår.

Søk omstartslån i dag

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans det beste omstartslånet for deg
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er et omstartslån?

Et omstartslån er en god løsning for de som har behov for å rydde opp i økonomien. Lånet skiller seg ut fra andre lån ved at du kan få omstartslån selv om du har dyr gjeld, betalingsanmerkninger eller inkassokrav. Lånet tas opp med sikkerhet i bolig, og lar deg samle gjelden her.

Omstartslån er altså en form for refinansiering. Siden lånet gis med sikkerhet i eiendom, kan du forvente en lavere rente sammenlignet med andre usikrede lån. Omstartslån brukes til å betale ned dine eksisterende lån.

Hvordan få omstartslån?

Ønsker du et omstartslån må du henvende deg til spesialbanker som Kraft Bank, Nordax med mer. Det er nemlig ikke noe tradisjonelle banker tilbyr. 

Alternativt kan du bruke skjemaet øverst på denne siden. Då får du gratis hjelp til å finne det beste omstartslånet for din situasjon.

Kan man få omstartslån med betalingsanmerkning eller inkasso?

Du kan få tilbud om omstartslån med betalingsanmerkning eller aktive inkassosaker. Omstartslånet er beregnet nettopp på å kvitte seg med eksisterende krav og betalingsanmerkninger, og gi deg tilbake kontrollen på økonomien med en overkommelig rente og nedbetalingsplan.

Når er omstartslån lurt?

Et omstartslån vil så og si alltid lønne seg om du har betalingsanmerkninger, inkassosaker og/eller dyr og uoversiktlig gjeld.

Bruk vår tjeneste i dag og få kostnadsfri hjelp til å se dine muligheter med et omstartslån.

Hvem kan få omstartslån?

Selv om omstartslån også kan fås av dem som sliter med betalingsanmerkninger og inkassogjeld, er det ikke gitt at alle kan få lånet. 

Først og fremst må du kunne stille med sikkerhet i en bolig. Hvorvidt dette er mulig, avhenger av hvor mye du har betalt ned på boliglånet. Det er ofte nødvendig med en verdivurdering av boligen, og belåningsgraden på boligen kan ikke være mer enn 85 %.

  • Du må kunne stille med sikkerhet i bolig (eller ha kausjonist)
  • Du må kunne vise til ledig verdi i boligen 

Banken avgjør om du får lån eller ikke

Ved søknad om tradisjonelle lån vil man ofte få avslag av banken om man har betalingsanmerkninger. Husk likevel at man kan få omstartslån med betalingsanmerkning, siden lånet er beregnet på personer med økonomiske utfordringer.

Banken vil likevel se på inntekt, alder, flyttevaner og andre faktorer som kan påvirke hvorvidt du er betalingsdyktig eller ikke.

Eier du ikke bolig? Få omstartslån med kausjonist

Et omstartslån med sikkerhet krever at man kan vise til en bolig som kan stilles som sikkerhet. Men dersom du ikke eier egen bolig, er det ikke nødvendigvis slik at du ikke kan få et omstartslån.

Hvis du kjenner noen som kan stille som kausjonist, kan du likevel få et omstartslån med sikkerhet og gode renter. En kausjonist er en person som kan stille med garanti hos banken.

Det er blant annet ikke helt uvanlig at foreldre stiller som kausjonister når man skal søke om boliglån. Det samme gjelder når man søker om omstartslån. Også andre kan stille som kausjonist når man søker om omstartslån.

Husk likevel på at det er en viss risiko involvert for den som stiller som kausjonist. Betaler ikke du ned på det nye omstartslånet, er kausjonisten pliktig til å gjøre det.

Hvorfor refinansiere dyr gjeld med et omstartslån?

Det finnes en rekke gode grunner til å refinansiere dyr gjeld med et omstartslån.

Dyr gjeld fører gjerne til at det blir vanskelig å betjene lånene, noe som kan føre til økonomiske problemer. La oss se nærmere på hvordan et omstartslån kan gjøre hverdagen litt enklere, økonomisk sett.

Bedre økonomisk oversikt

Et omstartslån kan gi deg bedre økonomisk oversikt siden du i mange tilfeller får færre regninger å forholde deg til. Du kan nemlig bruke lånet til å betale ned dyre kredittlån eller annen ugunstig gjeld.

Det å betjene mange dyre smålån (eller store lån for den saks skyld) kan by på et kaos av regninger. Det er fort gjort å miste oversikten, og man glemmer kanskje å betale enkelte regninger. Dette kan føre til en ond sirkel med betalingsanmerkninger og inkassosaker.

Søk omstartslån i dag - få bedre økonomisk oversikt

En tjeneste fra Zen Finans

Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans det beste omstartslånet for deg.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).

Lavere rentekostnader

Et omstartslån har på grunn av sikkerhet i bolig lavere rente enn tradisjonelle kredittlån og forbrukslån. Den kanskje viktigste grunnen til at man søker om et omstartslån, er nettopp muligheten for å spare mye penger hver eneste måned.

Når du får lavere rentekostnader, får du mer penger til overs i hverdagen. Disse pengene kan for eksempel brukes på å betale ned lånet fortere, slik at du raskere blir gjeldfri.

Hvor høy er renten på omstartslån?

Et omstartslån har ofte god rente sammenlignet med kredittlån og forbrukslån og ligger gjerne på 5–10%. Renten er høyere på et omstartslån enn på et normalt boliglån siden bankens risiko er noe større her.

Ulike omstartslån kan for øvrig ha ulik rente. Renten kan påvirkes av flere faktorer, inkludert hvilken bank du får lånet fra.

Husk at også låntakers betalingsevne kan ha direkte innvirkning på renten. Dersom banken anser deg som en svak betaler, kan dette føre til økt rente.

Bruke en omstartslån kalkulator?

Det er vanlig å bruke ulike kalkulatorer når man skal regne ut kostnader på lån, som for eksempel for bolig eller bil. Når vi skriver dette finnes det ingen virkelig god omstartslån kalkulator hvor du kan legge inn alle lånene du har med ulike betingelser. Det nærmeste man kommer da er en refinansiering kalkulator.

Det enkleste for å se om et omstartslån er lurt er å rett og slett se hva slags muligheter som finnes for akkurat deg og din privatøkonomi. Bruk vår tjeneste som er gratis så får du hjelp til å se på mulighetene sammen med en ekspert.

Har du fått avslag på omstartslån?

Dersom du har søkt om omstartslån og har fått avslag, er det ingen grunn til å gi opp håpet. Du kan nemlig forsøke på nytt hos en annen bank, eller prøve igjen senere.

Har du lav inntekt kan dette i noen tilfeller føre til avslag på lånesøknaden. Hvis du får ny jobb med bedre inntekt, kan du ofte oppleve at banken snur. Når de ser at betalingsevnen øker, øker også villigheten til å låne ut penger.

Det kan også være vanskelig å få omstartslån dersom du har mye fersk gjeld. Det er viktig å vise banken at du er villig til å endre dine økonomiske vaner ved behov.

Hvis banken ikke vil gi deg lån, kan du få hjelp til å bli kvitt den dyre gjelden på andre måter. Offentlige instanser som NAV kan hjelpe deg med å lage en nedbetalingsplan. Man kan også få en offentlig gjeldsordning dersom problemet er veldig omfattende.

Bruk gjerne vår tjeneste for å se på mulighetene på nytt.

Søk om omstartslån i dag

Et omstartslån passer for deg som er i en vanskelig økonomisk situasjon. Har du dyr gjeld og muligens betalingsanmerkning eller inkassosaker, kan omstartslånet være det som trengs for en ny start.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).