Hva er refinansiering av inkassogjeld?
Refinansiering av inkassogjeld handler om å ta opp et nytt refinansieringslån for å bli kvitt inkassogjeld. Når du oppretter et refinansieringslån, vil banken ta på seg ansvaret for å innfri inkassogjelden på dine vegne.
Nedbetalingstiden på det nye refinansieringslånet blir bestemt i dialog med den nye banken. Det kan for eksempel være mulig å betale ned lånet over 6 måneder, 2 år eller 7 år, avhengig av behov og økonomisk situasjon.
Når er refinansiering av inkassogjeld lurt?
Har du inkassogjeld, er det lurt å bli kvitt denne så fort som som mulig. Refinansiering kan være en god løsning dersom du ikke har mulighet til å betale tilbake inkassogjelden på andre måter.
Ikke bare må du betale ekstra gebyrer og renter når du har inkassogjeld. Hvis du ikke tilbakebetaler gjelden innen fristen, vil det opprettes en betalingsanmerkning. Dette vil få reelle konsekvenser for deg – for eksempel blir det vanskeligere å få nye lån eller å handle på kreditt. Derfor er det lurt å refinansiere inkassogjelden før det opprettes en betalingsanmerkning.
Fordelene med refinansiering av inkassogjeld
Se hvilke fordeler du får med refinansiering av lån med inkasso:
- blir kvitt inkassogjelden
- slipper å få betalingsanmerkning
- taper mindre penger på høye forsinkelsesrenter og gebyrer
- kan få lavere månedlige utgifter fordi gjelden kan nedbetales over en lenger periode
- får bedre kontroll på økonomien igjen
Bli kvitt inkassogjelden - dette er mulighetene dine
Refinansiering av inkassogjeld kan foregå på to måter: ved å refinansiere med sikkerhet eller uten sikkerhet. Du kan også vurdere et tredje alternativ, som er å ta opp et vanlig lån og tilbakebetale inkassogjelden på egenhånd.
1. Refinansiering av inkassogjeld med sikkerhet
Refinansiering av inkassogjeld med sikkerhet betyr å ta opp et refinansieringslån med sikkerhet i bolig eller annen eiendom for å slette eksisterende inkassogjeld. Det nye lånet kan betales ned over en lenger tidsperiode, og du kan forvente relativt lave renter siden lånet tas opp med sikkerhet i bolig.
2. Refinansiering av inkassogjeld uten sikkerhet
Refinansiering av inkasso uten sikkerhet handler om å innfri inkassogjeld ved å ta opp et nytt refinansieringslån uten sikkerhet i bolig eller annen eiendom. Nedbetalingstiden kan justeres etter behov og ønske.
Inkassogjeld kan tolkes som at du ikke er sikker betaler, og enkelte banker kan derfor komme til å avslå en søknad om å refinansiere inkasso uten sikkerhet. Din økonomiske situasjon vil spille en viktig rolle i vurderingen av søknaden.
3. Ta opp et vanlig lån for å bli kvitt inkassogjelden
En alternativ måte å bli kvitt inkassogjeld på er å ta opp et vanlig forbrukslån for å innfri inkassogjelden på egenhånd. Dette er mulig fordi inkassosaker ikke er synlig ved kredittsjekk, og du har dermed ingen merknader som automatisk vil stoppe lånesøknaden.
Eier du bolig og har ledig kapasitet i boliglånet? Da kan du også vurdere å søke om å øke boliglånet for å tilbakebetale inkassogjelden.
Slik søker du om refinansiering av inkassogjeld
Det er anbefalt å sammenligne tilbud fra flere banker når du ser etter måter å bli kvitt inkassogjelden din på. Det kan nemlig være store forskjeller mellom rentene og lånebetingelsene de ulike bankene tilbyr, uavhengig om du søker refinansiering av inkasso uten sikkerhet eller med.
Ved å bruke vår gratis og uforpliktende tjeneste innhentes det lånetilbud fra flere banker gjennom én enkelt søknad. Følg prosedyren under for å søke og få tilpassede tilbud:
- Gå til skjemaet vårt
- Velg om du ønsker refinansiering med eller uten sikkerhet, vil ta opp et nytt forbrukslån eller søke om å øke boliglånet ditt
- Fullfør og send inn skjemaet
- Innen kort tid vil du motta tilpassede tilbud fra flere banker
- Tilbudene er helt uforpliktende, og du står fritt til å velge hvorvidt du ønsker å benytte deg av et av tilbudene
- Signer låneavtale med banken du eventuelt velger
- Inkassogjelden kan nå innfris
Er det vanskelig å få refinansiering av inkassogjeld?
Det trenger ikke være vanskelig å refinansiere med inkasso.
Bankene vil som alltid gjennomføre en individuell vurdering av økonomien din før de gir et lånetilbud. Er du i en tøff økonomisk situasjon, kan det likevel finnes gode løsninger. Enkelte av bankene vi samarbeider med har nemlig spesialisert seg på å hjelpe kunder som har fått nei fra andre banker.
Den enkleste måten å vite sikkert om du kan få refinansiert inkassogjelden din, er å søke. Søknadsprosessen tar kort tid og vil gi deg svar på hvilke konkrete muligheter du har.
Hva kreves for å få refinansiering av inkassogjeld?
Om du skal ta opp et forbrukslån eller refinansiere inkassogjelden uten sikkerhet, stiller banken krav til et visst inntektsnivå. Grunnen er at inntekten er bankens eneste forsikring om at du faktisk har mulighet til å betale tilbake lånet som avtalt. Inntektskravet varierer fra bank til bank, men ligger ofte på minst 150 000 kroner årlig.
For å få innvilget refinansiering med sikkerhet, må du kunne stille bolig eller annen eiendom med ledig kapasitet som sikkerhet. Ledig kapasitet innebærer at total lånesum ikke vil overgå 85% av eiendommen verdi.
Hva er inkassogjeld?
Dersom du ikke betaler en faktura, vil du etter et par uker motta en purring. I blant sendes det også ut en purring nummer to. Hvis du fremdeles ikke betaler, vil du motta et inkassovarsel med 14 dagers betalingsfrist. Om også denne fristen går ut uten at du betaler, blir det tatt rettslige steg. Først på dette tidspunktet vil det opprettes en betalingsanmerkning.
Underveis i prosessen blir lagt til en del ekstra kostnader på din opprinnelige faktura. Du blir blant annet nødt til å betale purregebyr, en inkassosats (700 kroner), et rettsgebyr (ca. 1200 kroner) og forsinkelsesrenter på 8%.
Hva er forskjellen på inkassogjeld og betalingsanmerkning?
Du får ikke umiddelbart betalingsanmerkning selv om du har inkassogjeld. Før du eventuelt får en betalingsanmerkning, vil du motta flere varsler med nye betalingsfrister. Du har dermed tid til å finne en løsning for å tilbakebetale inkassogjelden og unngå betalingsanmerkning.
Inkassogjeld er ikke synlig ved kredittsjekk. Det betyr at det kun er inkassoselskapet og aktøren som sendte deg fakturaen som vet at du har en pågående inkassosak.
Til forskjell fra inkassogjeld, vil en betalingsanmerkning dukke opp under kredittsjekk. Dette kan få store konsekvenser for deg fordi det begrenser mulighetene dine til å ta opp nye lån, kjøpe på delbetaling, å skaffe deg kredittkort eller inngå ulike betalingsabonnementer.