Refinansiering med sikkerhet

Refinansiering med sikkerhet

Refinansiering av gjeld med sikkerhet kan gi deg lavere renter, færre gebyrer og en ny økonomisk start, uavhengig av om du har betalingsanmerkning eller andre økonomiske utfordringer. Søk enkelt og raskt hos oss.

Få hjelp til refinansiering med sikkerhet

En tjeneste fra Zen Finans
 • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
 • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er refinansiering med sikkerhet i bolig?

Refinansiering med sikkerhet i bolig betyr å erstatte dyr gjeld med et nytt, felles lån med pant i bolig, eventuelt i annen fast eiendom. Ved å ta pant får banken sikkerheten som trengs for å tilby lavere renter og bedre lånebetingelser, også for dem med betalingsanmerkning eller inkasso.

Når er det aktuelt å refinansiere med sikkerhet?

Det er aktuelt å refinansiere med sikkerhet når du: 

 • har dyr gjeld (som smålån, kredittkortgjeld og gjeld i form av delbetaling)
 • skylder penger til flere ulike långivere
 • har inkasso og/eller betalingsanmerkning 
 • ønsker å få bedre kontroll på egen økonomi

 • samtidig har bolig eller annen eiendom med ledig kapasitet

Befinner du deg i en vanskelig økonomisk situasjon? Kanskje har du også opplevd at ordinære banker sier nei til refinansiering tidligere? Da kan det å refinansiere med sikkerhet gjennom en nisjebank være den beste løsningen for å orden på økonomien igjen. Forutsetningen er at du eier bolig eller annen eiendom.

Hvordan fungerer refinansiering av gjeld med sikkerhet?

Å refinansiere med sikkerhet for å bli kvitt dyr gjeld tilbys hovedsakelig av nisjebanker som har spesialisert seg på å hjelper kunder i en utfordrende økonomisk situasjon. De konkrete løsningene vil variere fra bank til bank. 

Du kan for eksempel få tilbud om å refinansiere den dyre gjelden i ett nytt lån med sikkerhet. Andre banker kan tilby deg å samle all gjelden din, inkludert boliglånet, i deres bank med nye, tilpassede lånebetingelser. Disse typene lån kan gå under flere navn, som refinansieringslån, spesiallån og omstartslån.  

Den enkleste måten å finne ut hvilke muligheter som finnes på markedet for akkurat deg, er å sende inn en uforpliktende søknad om refinansiering

Slik får du refinansiering med sikkerhet i bolig

Vi har gjort det enkelt å søke om å refinansiere med sikkerhet:

 1. Fyll ut vår søknad om refinansiering 
 2. Vi deler søknaden med en rekke norske banker 
 3. Aktuelle banker utarbeider tilpassede tilbud om refinansiering 
 4. Du sammenligner tilbudene du mottar
 5. Du velger hvorvidt du ønsker å takke ja til ett av tilbudene 


Merk at du ikke er forpliktet til å takke ja til noen av lånetilbudene. Dermed kan du også bruke tjenesten vår til å orientere deg om hvilke konkrete muligheter du har og om denne typen refinansiering er noe for deg. 

Hvem kan refinansiere med sikkerhet?

 • Du må ha en eiendom, primært sett en bolig, med ledig kapasitet
 • Mange banker krever en viss minimumsinntekt
 • Denne typen refinansiering er også tilgjengelig for deg med betalingsanmerkning


Å ha ledig kapasitet i eiendommen betyr at du har lånt opp mindre enn en 75-85% av eiendommens totale verdi. I henhold til
Utlånsforskriften kan banker låne ut maksimalt 85% av en boligs verdi. Enkelte banker har imidlertid satt maks utlånsgrensen til 75% for å refinansiere med sikkerhet, både når det gjelder bolig og for fritidsbolig.

Fordelene med refinansiering med sikkerhet i bolig

Det er flere åpenbare fordeler med å refinansiere gjeld med sikkerhet. Det vil som regel gi lavere rente, færre gebyrer og bedre økonomisk oversikt. Ikke minst kan det representere en ny økonomisk start. 

 1. Lavere rente
  Når du samler forbruksgjeld i ett lån vil du stort sett alltid bli tilbudt lavere rente.

 2. Færre gebyrer
  Ved å samle flere lån til ett betaler du ett månedlig gebyr i stedet for flere. Det kan du spare mye på årlig.

 3. Bedre økonomisk oversikt
  Med ett lån får du én faktura med én betalingsfrist. I tillegg trenger du bare å forholde deg til én enkelt bank. Det vil for de fleste gi bedre økonomisk oversikt.

 4. Ny økonomisk start
  Har du havnet i en situasjon hvor du har fått betalingsanmerkning og gjeldsbyrden begynner å bli vanskelig å håndtere? Ved å refinansiere med sikkerhet får du en sjanse til å rydde opp i økonomien og senke de månedlige lånekostnadene. Det kan gi muligheten til å komme i økonomisk balanse igjen. 

Alternativer til å refinansiere med sikkerhet

I tillegg til å refinansiere med sikkerhet finnes det to andre måter å refinansiere dyr gjeld på. Disse alternativene innebærer 1) å refinansiere boliglånet eller 2) å refinansiere uten sikkerhet. I begge tilfeller forutsettes det at du ikke har noe registrert inkassogjeld eller betalingsanmerkning. 

1. Refinansiere boliglånet

Eier du bolig, kan du søke om å øke ditt eksisterende boliglånet hos nåværende bank for å bli kvitt annen dyr gjeld. Da vil den gunstige boliglånsrenten gjelde for hele lånebeløpet. Dette er som regel alternativet som vil gi deg den aller laveste renten, men forutsetter at du ikke har noen pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

2. Refinansiere uten sikkerhet

Dersom du ikke eier bolig, kan du søke om å refinansiere dyr gjeld uten sikkerhet. Da samler du i praksis den dyre gjelden i ett felles forbrukslån, uten pant i bolig eller annen eiendom. Dette er et godt alternativ dersom du ikke eier bolig og heller ikke har inkassogjeld eller betalingsanmerkning. 

Du bør forvente en noe høyere lånerente når du refinansierer uten sikkerhet sammenlignet med de andre alternativene. Har du dyr gjeld, som smålån, kredittkortgjeld og gjeld på grunn av betalingsanmerkning, vil det stort sett uansett være lønnsomt å refinansiere.

Refinansiering av gjeld med sikkerhet - kort oppsummert

Har du dyr gjeld og samtidig et boliglån med ledig kapasitet? Da bør du vurdere refinansiering med sikkerhet i bolig. Dette alternativet er spesielt aktuelt dersom du samtidig har inkassogjeld eller betalingsanmerkning. Du kan enkelt søke hos flere banker ved hjelp av tjenesten vår.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).