Refinansieringslån

Refinansieringslån

Et refinansieringslån kan være aktuelt for alle som ønsker et billigere lån enn det de har i dag. Finn ut hvilke muligheter som finnes, og få hjelp til å søke om lån hos flere banker.

Få hjelp til refinansieringslån

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er refinansieringslån?

Et refinansieringslån er et nytt lån som brukes til å betale ned ett eller flere eksisterende lån. Formålet med dette er å få bedre økonomisk oversikt og lavere kostnader på gjelden. Gjelden din er der fortsatt, men du sparer penger grunnet lavere renter totalt sett og færre gebyrer.

Enkleste vei til beste refinansieringslån

Lånevilkår settes på et individuelt nivå av banken, og omfatter alt fra renter til gebyrer og nedbetalingstid. I jakten på beste og billigste refinansieringslån, er det derfor nødvendig å sammenligne lånetilbud fra flere banker. Da får du nemlig mulighet til å velge lånet med de beste vilkårene.

Med tjenesten vår kan du enkelt sammenligne de beste refinansieringslånene fra flere banker. Fyll ut ett enkelt skjema, og få deretter uforpliktende lånetilbud fra ulike banker. Tjenesten er gratis å bruke.

Hva skal til for å få bankens billigste refinansieringslån?

Du vil ofte kunne se at banker reklamerer for gunstige renter. Merk deg likevel at det ikke nødvendigvis er slik at du vil få bankens laveste rente.

Banken vil ta en kredittsjekk av deg når du søker om refinansieringslån, og denne sjekken avgjør om du kan få lån – og til hvilken rente.

Både inntekt, eksisterende gjeld og alder er faktorer som spiller inn under en kredittsjekk. Eventuelle betalingsanmerkninger kan også være med på å avgjøre om du i det hele tatt kan få lån.

For å få best mulig rente må man blant annet kunne vise til stabil og god inntekt, og helst ikke ha noen betalingsanmerkninger. Uavhengig av hvilken økonomisk situasjon du er i, hjelper vi deg med å finne ut hvilken bank som kan tilby de beste vilkårene til deg.

Ulike typer refinansieringslån

Før man søker om et refinansieringslån, er det greit å vite at det eksisterer ulike løsninger. Hvilken løsning som passer best i ditt tilfelle, vil blant annet avhenge av økonomisk situasjon.

Hvorvidt du eier bolig eller ikke, er blant de viktigste faktorene. Dette vil nemlig kunne avgjøre om du skal refinansiere med eller uten sikkerhet.

Refinansieringslån med sikkerhet i bolig

Markedets billigste refinansieringslån får du ved å stille bolig eller annen eiendom som sikkerhet. Da blir det opprettes et nytt, felles lån som erstatter tidligere dyr gjeld.

Med et refinansieringslån med sikkerhet i bolig får du gunstige renter. Husk samtidig at du maks kan låne 85% av boligens verdien totalt. I dette regnestykket er også boliglånet inkludert.

Refinansieringslån uten sikkerhet

Hvis du ikke eier din egen bolig, er ikke refinansieringslån med sikkerhet i bolig aktuelt. Det er imidlertid fullt mulig å ta opp refinansieringslån uten sikkerhet, også.

Et refinansieringslån uten sikkerhet kan for eksempel være et forbrukslån. Forbrukslån er uten sikkerhet, noe som innebærer at långiveren ikke har pant i eiendelene dine. Refinansieringslån uten sikkerhet passer godt for deg som ikke eier egen bolig.

Den enkleste måten å se om du kan spare penger ved å ta opp et refinansieringslån, enten det er med eller uten sikkerhet, er å søke og vurdere skreddersydde tilbud fra flere banker.

Hva bør du se etter når du skal finne billigste refinansieringslån?

Formålet med et refinansieringslån er å spare penger, og det beste refinansieringslånet bør derfor ha lave renter og gunstig nedbetalingstid.

Når du mottar uforpliktende lånetilbud fra forskjellige banker, har du en gyllen mulighet til å velge lånet med de beste vilkårene.

Refinansieringslån med lave renter

Skal du finne beste refinansieringslån, er lave renter det viktigste kravet som må oppfylles. Du vil kunne se at et refinansieringslån har både nominell og effektiv rente.

Nominell rente er renten på lånebeløpet. Det er likevel smartere å se på effektiv rente, siden denne vil gi et mer helhetlig bilde av lånets kostnader. Effektiv rente omfatter nominell rente, men også andre kostnader – som etableringsgebyr og lignende.

Kort eller lang nedbetalingstid?

Nedbetalingstiden på et lån vil bestemme hvor lenge du må betale på lånet. Har du stram økonomi, kan det kanskje friste med lengst mulig nedbetalingstid. Det vil nemlig føre til lavere nedbetalingsbeløp hver måned. Samtidig vil lånet koste deg mer over tid.

Husk at jo flere måneder du betaler på et lån, jo flere renteperioder blir det å betale. Kort nedbetalingstid kan derfor være gunstig å velge om du vil ha et billigere lån totalt sett. Sjekk derfor hvilken nedbetalingsplan banken kan tilby deg.

Hvorfor ta opp et refinansieringslån?

Foruten å spare penger, kan et refinansieringslån bidra til at man får bedre oversikt over økonomien sin. Betaler du på mange dyre smålån med høy rente, kan du bli kvitt disse med et refinansieringslån.

Du vil da fortsatt ha gjeld, men den samles i ett og samme lån. Da slipper du å måtte forholde deg til mange regninger hver eneste måned. Det blir også færre renter å betale på, noe som vil være gunstig i det lange løp.

Når man har mange dyre smålån å betale på, er det fort gjort å glemme en regning i ny og ne. Dette kan i verste fall føre til betalingsanmerkninger eller inkassosaker, noe som kan gjøre det vanskelig å få boliglån og lignende.

Finn billigste refinansieringslån i dag

Et refinansieringslån kan være en god løsning om du har flere dyre lån og/eller kredittkort. I mange tilfeller kan man spare tusenvis av kroner i løpet av et år med refinansieringslån.

Dette forutsetter selvfølgelig at det nye lånet har mer gunstige vilkår enn de opprinnelige lånene. Gjennom tjenesten vår kan du finne markedets beste refinansieringslån på 1-2-3. Motta uforpliktende og gratis lånetilbud fra flere banker, i dag.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).