Samle smålån

Samle smålån

Det å samle smålån kan spare deg for mye penger hver eneste måned. Vi gir deg oversikt over hvordan du kan samle dyre smålån, og hjelper deg søke om å samle smålån hos flere banker automatisk.

Få hjelp til å samle smålån

En tjeneste fra Zen Finans
 • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
 • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva innebærer det å samle smålån?

Det å samle smålån betyr enkelt og greit at man tar opp et nytt lån som brukes til å betale ned flere eksisterende smålån. Du kan samle smålån med et lån med eller uten sikkerhet.

Eier du ikke egen bolig, er lån uten sikkerhet en god løsning for å samle smålån. Eier du derimot egen bolig, kan du potensielt samle smålån i boliglånet – gitt at du har ledig plass i boliglånet. Når du baker smålån inn i boliglånet kan du få en veldig gunstig rente.

Ved å samle smålån og annen dyr gjeld vil du flytte og samle gjelden din, og ikke kvitte deg med den. Det gir normalt mange fordeler å samle smålån til et lån av større størrelse.

Fordeler ved å samle dyre smålån

Har du mange små og dyre smålån, kan du potensielt spare mye penger ved å samle smålån til ett større lån. Smålån kan være praktiske, men det er ikke til å komme unna at lån som dette kan ha veldig høy rente. 

Har du for eksempel 15 smålån på 2 000 kroner hver, vil hvert av disse ha renter og gebyrer som løper hver eneste måned. Velger du å samle smålån ved å ta opp ett større lån på 30 000 kroner, kan du betale ut de 15 smålånene. Dette gir deg:

 • Bedre økonomisk oversikt grunnet færre månedlige fakturaer
 • Lavere rentekostnader
 • Du får færre ekstrakostnader i form av termingebyrer og lignende

Hvordan samle smålån?

Det er enkelt å samle smålån ved å søke hos flere banker samtidig gjennom tjenesten vår. Da kan du motta flere tilbud på lån til å samle dyre smålån, og enkelt velge lånet med de beste vilkårene. Slik går man frem, steg for steg:

 1. Fyll ut låneskjemaet
 2. Skjemaet sendes til flere aktuelle banker
 3. Motta ev. tilbud om å samle smålån
 4. Velg lånet som sparer deg for mest penger


Det er valgfritt hvorvidt du takker ja til lånetilbud eller ikke. Tjenesten vår er uforpliktende og gratis, slik at alle skal få mulighet til å bruke den. 

Hva bør du tenke på når du skal samle smålån?

Når du skal samle dyre smålån, er det spesielt viktig å tenke på lånevilkår. Det er selvfølgelig viktig at det nye lånet du tar opp har bedre vilkår enn lånene du skal samle. 

Dette er noen av lånevilkårene du bør være ekstra obs på:

 • Effektiv rente: Det er lurt å velge et lån med lavere effektiv rente enn de gamle lånene, når du skal samle smålån til et lån av større størrelse. Effektiv rente tar med både nominell rente (lånets rente) og andre kostnader, som termingebyrer. Det å samle smålån til lav rente vil alltid lønne seg.
 • Nedbetaling: Når du skal samle dyre smålån er det lurt å velge et lån med gunstig lengde på nedbetalingstiden. Kort nedbetaling betyr lavere totalkostnad for lånet. Lang nedbetalingstid gir lavere nedbetalingsbeløp hver måned, men høyere kostnad totalt sett. Velg løsningen som passer best for deg.
 • Lånets størrelse: Når du skal samle smålån har du sikkert et ønske om å samle mest mulig av den dyre gjelden. Har du 15 smålån, er det ikke sikkert et nytt lån vil dekke alle sammen. Velg et lån som dekker mest mulig av den gamle gjelden, dersom det vil bety gunstigere vilkår.

Kriterier for å få lån til å samle dyre smålån

Når du skal søke om lån til å samle dyre smålån vil banken alltid ta en kredittsjekk av deg. Dette blir gjort fordi banken ønsker å kontrollere at du faktisk kan betjene gjelden. De sjekker da følgende kriterier:

 • At du ikke har gjeld som overstiger fem ganger årsinntekten
 • At du er gammel nok
 • At du har høy nok inntekt
 • At du ikke har betalingsanmerkninger 


Dersom du først får avslag på et større
forbrukslån som var ment til å samle dyr gjeld, kan det lønne seg å kontakte banken. Forklar at pengene skal gå til å betale ut gammel gjeld. Da kan banken betale de andre lånene dine direkte, slik at de vet at du ikke tar opp ny gjeld.

Få oversikten du trenger når du skal samle smålån

Ved å ta i bruk tjenesten vår kan du finne markedets beste og billigste lån for å samle smålån, siden du mottar lånetilbud fra flere aktører. Sammenlign lånetilbudene du mottar og velg det beste lånet.

Det å samle smålån kan være gunstig om du finner et nytt, større lån med bedre lånevilkår enn de gamle lånene. Det er spesielt viktig å ta hensyn til lånets effektive rente og nedbetalingstid. Det er lurt å samle smålån med lav rente på det nye lånet.

Velger du smart, kan du potensielt spare mange tusen kroner.

Søk om lån til å samle dyre smålån, her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).