Smålån på dagen

Smålån på dagen

Mange ønsker seg et smålån på dagen dersom de har utgifter som haster. Vi gir deg oversikt over lånemulighetene dine, og lar deg søke om smålån samme dag gjennom flere banker på en gang.

Innhold

Hva er smålån på dagen?

Smålån på dagen er lån av liten størrelse som innvilges samme dag du søker om det. Et smålån er i de fleste tilfeller et lån uten sikkerhet, som for eksempel et mindre forbrukslån.

Før du vurderer smålån på dagen, er det greit å huske på at lån som dette kan ha relativt høye renter. Dette skyldes at banken tar en større risiko ved å betale ut lån uten sikkerhet (pant i eiendeler). Det er derfor viktig å sammenligne ulike lån før du bestemmer deg.

Kan man få smålån på dagen?

Smålån på dagen er fullt mulig å få, men det er ingen selvfølgelighet at banken har så rask behandlingstid. Det er imidlertid mer sannsynlig at du kan få smålån på dagen, enn på minuttet eller timen.

Har du behov for smålån på dagen, er det lurt å søke etter lån hos flere banker samtidig. På den måten kan du velge banken med de beste vilkårene og den raskeste responstiden. 

Hvordan få et billig smålån på dagen uten sikkerhet?

Gjennom vår tjeneste er det mulig å søke om smålån på dagen hos flere forskjellige tilbydere av lån. Du fyller kun ut ett skjema, og dette vil så bli sendt til en rekke ulike banker. 

 1. Oppgi nødvendig informasjon i søknadsskjemaet
 2. Bankene behandler søknaden
 3. Motta ev. tilbud
 4. Velg det beste tilbudet


En av de største fordelene ved tjenesten vår, er at du kan spare tid, arbeid og penger. Du trenger nemlig ikke å kontakte én og én lånetilbyder, slik du ellers ville gjort. Samtidig er det både uforpliktende og gratis å ta i bruk tjenesten.

Du får også mulighet til å sammenligne de forskjellige tilbudene, slik at du kan velge det billigste smålånet uten sikkerhet.

Hvordan øke sjansene for å få smålån på dagen?

Det er som sagt ingen garanti for at du kan få smålån på dagen, men du kan øke mulighetene for rask innvilgelse av lånesøknaden. Dette kan du blant annet oppnå ved å:

 • Søke hos flere banker
 • Søke mellom mandag og fredag
 • Søke tidlig på dagen (husk at bankens siste utbetaling er i firetiden på ettermiddagen)
 • Fyll ut skjemaet med korrekte opplysninger slik at du unngår dobbeltarbeid
 • Sørg for at du har eventuell tilleggsdokumentasjon klar


Gitt at du er kredittverdig – altså at du får høy nok kredittscore til å få lån – kan overnevnte tips øke mulighetene for smålån på dagen.

Kriterier for å få smålån på dagen

For å få smålån på dagen, må en rekke krav bli oppfylt. Siden banken ikke har sikkerhet, vil de være nøye med å sjekke at du er betalingsdyktig. Dette gjøres gjennom en kredittsjekk.

For å få en tilstrekkelig høy kredittscore under bankens kredittsjekk, må du blant annet oppfylle krav til følgende:

 • Fast inntekt (som regel minst 120 000 kroner i brutto årsinntekt)
 • Total gjeld kan ikke utgjøre mer enn fem ganger inntekt
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker
 • Alder (18 år eller høyere)

Er det mulig å få et smålån på dagen uten kredittsjekk?

Nei, det er ikke mulig å få smålån på dagen uten at banken først utfører en kredittsjekk. En kredittsjekk blir utført for at banken skal finne ut om du greier å betjene lånet. 

Får du for lav kredittscore, for eksempel grunnet lav inntekt eller betalingsanmerkninger, kan det skje at lånesøknaden avslås. 

Siden banken er pålagt å utføre en kredittsjekk, kan det skje at søknadsprosessen tar litt tid. Dette er noe av grunnen til at smålån på dagen ikke alltid lar seg gjennomføre. Noen ganger vil prosessen kanskje ta en dag eller to ekstra.

Les mer om lån uten kredittsjekk her

Hvor mye kan man få i smålån på dagen?

Smålån er i de aller fleste tilfeller små forbrukslån på rundt 5 000 til 50 000 kroner. Det er imidlertid store forskjeller her. Man kan også få smålån eller mikrolån som er på kun et par tusen kroner.

Smålån på dagen kan også være over 50 000 kroner, men omtales ikke nødvendigvis som «smålån» i slike tilfeller.

Uansett lånebeløp er det et forbrukslån du må søke om.

Hva kan smålån på dagen brukes til?

Smålån på dagen er det samme som et forbrukslån, noe som betyr at du kan bruke det på hva som helst. Du bestemmer selv hva pengene skal gå til. Her er noen eksempler på hva man kan bruke smålån til:

 • Reiser
 • Forbruksvarer
 • Oppussing
 • Julegaver
 • Annet


Du kan til og med bruke smålån på dagen til å betale regninger, dersom du skulle ha behov for det.

Søk om smålån på dagen

Hvis du ønsker å få et smålån på dagen, kan det lønne seg å søke om lån hos flere aktuelle banker gjennom tjenesten vår. Da kan du på kort tid kartlegge hvilke muligheter som finnes, og velge det billigste lånet.

Du kan bruke smålån på dagen til kostnader som haster, enten det er snakk om en ødelagt vaskemaskin eller noe helt annet. Det er ingen regler som avgjør hva du kan bruke pengene på.

Søk om smålån på dagen, her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk smålån med svar innen kort tid (forbrukslån)

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).