Smålån på minuttet

Smålån på minuttet

Har du utgifter som haster å betale er det forståelig at du ønsker smålån på minuttet. Vi viser deg hva slags muligheter som finnes, og lar deg effektivt søke om smålån på minuttet hos mange banker samtidig.

Innhold

Hva er smålån på minuttet?

Smålån på minuttet er et lite lån uten sikkerhet som blir innvilget på ett eller få minutter. Det er som regel snakk om et lite forbrukslån på inntil 50 000 kroner. Grunnen til at lånet betales ut så raskt, er gjerne at banken ikke har gjort en kredittsjekk i forkant.

Siden smålån på minuttet innebærer en forhøyet risiko for banken, er det ikke uvanlig at lån som dette har høy rente. Når man søker om lån uten sikkerhet tar nemlig banken en større risiko, siden de ikke har pant i dine eiendeler.

Kan man få smålån på minuttet i Norge?

Nei, det er veldig uvanlig at norske banker tilbyr smålån på minuttet. Dette skyldes enkelt og greit at banker i Norge må gjennomføre en kredittsjekk av låntakerne. Man kan ikke få innvilget et lån uten at kredittsjekk har blitt utført først, og dette kan ta litt tid.

Det er knapt fysisk mulig å sende inn en søknad om lån, la banken behandle den og betale ut lånet på kun ett minutt. Det er imidlertid ikke uvanlig å kunne få et smålån på dagen, noe som er mye mer realistisk å forvente enn smålån på minuttet.

Hvordan få et smålån raskt?

Selv om smålån på minuttet ikke er realistisk, kan du øke sjansene for at du får innvilget det raskt. Et smålån samme dag kan i mange tilfeller være mulig hvis du følger disse tipsene:

 • Søk tidlig på dagen slik at banken rekker å behandle søknaden din og eventuelt betale ut pengene før siste bankoverføring.
 • Søk i hverdagene, siden bankene stort sett holder stengt om helgene.
 • Søk hos flere banker av gangen, slik at du raskest mulig kan innhente lånetilbud og sammenligne disse.
 • Sørg for å oppgi korrekte opplysninger i søknadsskjemaet.
 • Ha relevante dokumenter klare (f.eks. lønnslipper) i tilfelle banken har behov for dette.


Pass også på at du oppfyller alle generelle kriterier som stilles av banken for å få lån. Vi kan for eksempel nevne faktorer som vil ha innvirkning på bankens kredittsjekk og kredittscore, som alder, inntekt, gjeld og betalingsanmerkninger. 

Få oversikt over mulighetene dine

Gjennom vår brukervennlige lånetjeneste kan du søke om lån hos flere norske banker samtidig. Du kan kanskje ikke få smålån på minuttet, men innen kort tid vil du motta eventuelle lånetilbud som kan vurderes. Slik går du frem:

 1. Fyll ut låneskjema
 2. Bekreft opplysninger og send inn skjema
 3. Motta ev. uforpliktende lånetilbud fra flere banker
 4. Velg ditt lån etter å ha sammenlignet tilbudene


Det er helt gratis å bruke denne tjenesten, noe som betyr at du bare kan vinne på å bruke den. Du får oversikt over lånetilbudene som eksisterer, og kan spare mye tid siden du slipper å kontakte hver eneste bank.

Alternativer til smålån på minuttet

Tanken om smålån på minuttet kan kanskje stues bort, men det finnes gode alternativer til denne låneformen. Har du et kredittkort, er faktisk smålån på minuttet mulig å få – gitt at du har allerede innvilget og ubrukt kreditt på kortet.

Har du ikke et kredittkort liggende, kan et vanlig forbrukslån være et godt alternativ til smålån på minuttet. 

Behandlingstiden er da kanskje noe lengre enn du hadde håpet på. Til gjengjeld er både du og banken sikker på at du kan greie å betjene lånet siden det tas en kredittsjekk. Husk samtidig på at det ikke er urealistisk å forvente svar på dagen.

Et annet alternativ, som forståelig nok ikke alle har mulighet til å benytte seg av, er et privat lån. Hvis du kjenner noen som kan låne deg penger, er et smålån på minuttet absolutt en mulighet. Den du låner penger av kan for eksempel «vippse» deg penger på få sekunder.

Alternativer:

 • Kredittkort
 • Ordinære smålån (forbrukslån) med vanlig behandlingstid
 • Privat lån

Hvem har behov for smålån på minuttet?

Det finnes mange grunner til at noen kan ha et ønske om å motta smålån på minuttet. Den vanligste årsaken er at man har utgifter som haster. Har for eksempel bilen sluttet å fungere rett før man får lønn, kan man ha behov for penger innen kort tid.

Det samme kan være tilfelle dersom man har regninger som haster, og det ikke finnes penger på brukskontoen.

Det gjelder imidlertid å ha litt is i magen. Følger du tipsene våre for hvordan man kan få smålån raskt, øker du sjansen for at du får penger i tide.

Søk om lån hos oss

Vi tilbyr et brukervennlig verktøy som lar deg søke etter lån hos flere forskjellige banker samtidig. På den måten kan du spare tid og mye arbeid, da du ikke trenger å søke hos hver av bankene individuelt. Du får svar innen kort tid.

Smålån på minuttet er ikke noe du kan forvente å finne her til lands. Grunnen til det, er at alle banker må utføre en kredittsjekk i henhold til norsk lov. Denne prosessen tar litt lengre tid enn 60 sekunder. Samtidig er det ikke uvanlig å kunne få lån innvilget samme dag.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk smålån med svar innen kort tid (forbrukslån)

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).