SMS lån

SMS lån

Dersom det har dukket opp uforutsette utgifter som skal dekkes, har du kanskje vurdert et SMS lån. Her forklarer vi hva denne låneformen går ut på, og om det i det hele tatt finnes lån på SMS i Norge.

Søk SMS lån (forbrukslån)

En tjeneste fra Zen Finans
 • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om SMS lån (forbrukslån) i dag
 • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste lånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Hva er SMS lån?

SMS lån er en lånemetode som går ut på at man tar opp lån uten sikkerhet via SMS (tekstmelding på mobilen). Låneformen har etter alt å dømme svensk opphav, og allerede på begynnelsen av 2000-tallet kunne man søke om lån på SMS i Sverige.

Med SMS lån vil brukeren også få beskjed om hvorvidt søknaden ble innvilget eller ikke gjennom SMS. Selve bekreftelsen på at man ønsker lånet foregår også via tekstmelding, og får man søknaden innvilget vil pengene bli utbetalt til ønsket konto.

Finnes SMS lån i Norge?

SMS lån finnes ikke i Norge, men mange bruker begrepet SMS lån også om smålån. Dette kan for eksempel være et kredittlån eller forbrukslån av liten størrelse.

Finanstilsynet i Norge har strenge regler for markedsføring og hvor «enkelt» det skal være å ta opp lån. 

Derfor tilbys ikke SMS lån i Norge, fordi låneformen anses som en enkel vei til raske penger. Dette gjør sårbare grupper ekstra utsatt. Det er også forbudt med markedsføring av lån på SMS, der mottakeren får tilbud om lån via melding på mobilen.

Hva er det beste alternativet til SMS lån?

Det finnes gode alternativer til SMS lån Norge, som for eksempel forbrukslån og kredittlån. Et SMS lån er i bunn og grunn en form for forbrukslån som blir tilbudt, søkt om eller innvilget over SMS.

Den mest sentrale forskjellen mellom å søke om et vanlig forbrukslån og et SMS lån, er at førstnevnte ikke fås via SMS. Samtidig er det greit å vite at de fleste forbrukslån har lavere renter enn SMS-lån, som er kjent for å kunne ha svært høy rente.

Hvordan søke om små «SMS lån»?

Det trenger ikke å være komplisert å søke om små lån. Selv om du ikke kan søke via SMS, finnes det gode muligheter for å søke på nett.

Siden det ikke tilbys SMS lån i Norge, kan du krysse bort denne muligheten. Husk at noen kan tilby lån som kalles «SMS lån» på folkemunne, men det er da som regel snakk om ordinære smålån.

Finn ut hvilke muligheter du har

Hvis du ønsker et godt alternativ til et SMS lån, kan du få oversikt over mulighetene dine for et forbrukslån via tjenesten vår. Fyll ut ett eneste skjema, og motta deretter lånetilbud fra flere banker.

Formålet med tjenesten vår er at det skal være enkelt for deg å sammenligne lån fra ulike banker. Da kan du lettere velge lånet som passer best for deg.

 1. Send inn et låneskjema
 2. Motta ev. uforpliktende lånetilbud fra opptil flere banker
 3. Velg det billigste lånet

Søk SMS lån (forbrukslån)

En tjeneste fra Zen Finans

Med et stort nettverk av banker i Norge, finner de det beste forbrukslånet for akkurat deg

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Hvilke krav må oppfylles for å få SMS lån?

Enten du skal søke om et lite eller stort lån, er det enkelte kriterier du må oppfylle. Disse kriteriene er satt av norske myndigheter, og bankene er pålagt å følge dem.

Her er en oversikt over de mest vanlige kriteriene for å få SMS lån, eller rettere sagt – små forbrukslån:

 • Du er minimum 18 år
 • Du har norskregistrert adresse
 • Du har tilstrekkelig inntekt
 • Du har ikke mer enn fem ganger årsinntekten i gjeld
 • Du har ingen økonomiske anmerkninger

Kan man få SMS lån med betalingsanmerkning?

Siden SMS lån Norge ikke tilbys, er heller ikke SMS lån med anmerkning en mulighet. Det å få lån med betalingsanmerkning er generelt sett vanskelig. Hvis du ønsker å benytte deg av et alternativ til SMS lån – som forbrukslån – kan du ikke ha inkassosaker eller anmerkninger.

Det du eventuelt kan gjøre, er å ta opp et lån med sikkerhet. SMS lån og forbrukslån er uten sikkerhet, og da krever banken at du ikke har betalingsanmerkninger. Med sikkerhet i bolig kan banken løsne noe på kravene.

Hvor stort kan et lån på SMS være?

SMS lån er kjent for å være nokså små. I de fleste tilfeller er det bare snakk om noen tusen kroner. SMS lån 5000 kroner er et typisk eksempel på dette.

Det har imidlertid også eksistert større lån på SMS. SMS lån 50000 har for eksempel vært en mulighet tidligere.

Fordeler og ulemper med SMS lån

Dersom du hadde hatt mulighet til å takke ja til et SMS lån, hadde det vært viktig å tenke over hva slags fordeler og ulemper lånet har. 

Vi tar her utgangspunkt i fordeler og ulemper ved et SMS lån, sett fra en forbrukers perspektiv: 

Fordeler 

 • Søking og innvilgning via SMS
 • Ingen behov for sikkerhet i bolig


Ulemper

 • Ofte høy rente
 • Ikke tilgjengelig i Norge
 • Fort gjort å låne over evne (spesielt for sårbare grupper)

SMS lån Sverige vs. Norge

SMS lån har nokså lange tradisjoner i Sverige, men også hos «söta bror» har lånereglene blitt innstrammet de siste årene. 

Skulle du komme over et SMS lån fra en svensk bank, er det uansett ikke mulig å takke ja til det. Du må være folkeregistrert i Sverige for å få lån hos svenske banker.

I Norge har reglene rundt markedsføring av lån vært strenge i lang tid. SMS lån har i realiteten aldri blitt tilbudt her til lands. Det er likevel mange som – noe feilaktig – omtaler smålån som «SMS lån». Det er da gjerne snakk om små lån på noen få tusen kroner.

Hva kan man bruke dagens SMS lån til?

Det man i dag gjerne omtaler som SMS lån, altså små forbrukslån, kan brukes til så mangt. En av fordelene ved denne type lån, er at pengene kan brukes på akkurat det en selv ønsker.

La oss se nærmere på noen av mulighetene du har.

SMS lån til oppussing

Et SMS lån, eller forbrukslån om du vil, kan brukes til oppussing av både hytte eller privat bolig. Det er da vanligvis snakk om et mindre lånebeløp som går til å dekke kostnader for for eksempel maling, verktøy eller annet utstyr.

Når man skal pusse opp boligen er det ofte vanskelig å forutse hvor dyr prosessen blir. Da kan et SMS lån være godt å ha, i tilfelle uforutsette kostnader dukker opp.

Reiser og forbruk

SMS lån kan også brukes på ferier og tilhørende transport. Har man for eksempel planlagt en ferie rett før lønn, har man kanskje behov for å låne penger til å dekke kostnadene.

Et SMS lån kan da være nyttig. Betales beløpet tilbake raskt, vil man også kunne slippe noen av rentekostnadene. Husk at kredittkort kan være et godt alternativ til akkurat ferier, siden du kan få reiseforsikring gjennom kortet ditt.

Du kan også bruke pengene på forbruk. Kanskje du har behov for en ny TV eller mobiltelefon? Du kan til og med bruke lånet på mat eller klær. Mulighetene er mange.

Få lånetilbud fra banker med de beste alternativene til SMS lån

Det finnes mange norske banker som tilbyr gunstige alternativer til SMS lån, og du kan søke hos flere av disse automatisk ved å fylle ut et låneskjema. Du får da svar og eventuelle lånetilbud fra flere banker.

SMS lån er gjerne kjent for å være «kjappe penger» som enkelt kan fås gjennom SMS. Siden norske banker må forholde seg til Finanstilsynets retningslinjer, er ikke SMS lån i Norge noe som tilbys.

Det er likevel mange som kaller små forbrukslån for SMS lån. Disse lånene er små, i likhet med SMS lån, men må søkes om gjennom nett eller andre kanaler. Hvis du vil ha oversikt over mulighetene som finnes, kan du bruke vår tjeneste.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).