SMS lån på dagen

SMS lån på dagen

Få oversikt over mulighetene som finnes når det kommer til SMS lån på dagen, og søk lån hos en rekke banker automatisk.

Søk SMS lån på dagen (forbrukslån)

En tjeneste fra Zen Finans
  • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om SMS lån (forbrukslån) i dag
  • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste lånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Hvordan fungerer et SMS lån på dagen?

Et SMS lån på dagen er et lån man får innvilget (og ofte utbetalt) samme dag, og søknadsprosessen foregår via SMS. Det er som regel snakk om et relativt lavt lånebeløp på mellom 5 000 og 50 000 kroner.

Lånet er kjent for å kunne ha ganske høye renter – noen ganger på flere hundre prosent. Samtidig har låneformen vært ettertraktet i enkelte land, siden den er lett tilgjengelig. SMS lån på dagen uten kredittsjekk har blitt tilbudt enkelte steder, med hurtig behandling.

Kan man få SMS lån på dagen?

Nei, SMS lån på dagen er ikke noe som tilbys i Norge. Her i Norge har ikke bankene lov til å tilby SMS lån på dagen. Lån som dette betraktes som en litt for enkel og kjapp måte å ta opp lån på, noe som gjør sårbare mennesker utsatt for å låne over evne.

Låneformen har vært ganske populær i Sverige tidligere. Svenske myndigheter har imidlertid sørget for å stramme inn reglene rundt lån gjennom SMS.

Hva er det beste alternativet for SMS lån på dagen?

SMS lån på dagen skiller seg fra andre type lån ved at lånet fås relativt kjapt gjennom SMS på mobilen. Ellers er lånet stort sett et helt vanlig forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet.

Det finnes derfor gode alternativer til SMS lån på dagen. Et lite forbrukslån eller kredittkortlån kan gjøre samme nytten, siden du kan låne et pengebeløp uten å måtte stille med sikkerhet på rimelig kort tid, og du kan søke via mobilen din. 

Den eneste forskjellen er at du ikke søker eller får innvilget lånet gjennom SMS. Mange kaller små forbrukslån for «SMS lån på dagen», selv om det egentlig ikke er tatt opp gjennom SMS. Signering av lånedokumenter med BankID på mobil kan ofte forveksles med SMS lån.

Fordeler ved å velge alternativer til SMS lån på dagen

Det finnes gode grunner til å gå for alternativer til SMS lån på dagen, som for eksempel et ordinært forbrukslån.

Hvis du ønsker å låne penger til utgifter som haster, er det kanskje irriterende at SMS lån på dagen ikke tilbys. Men forbrukslån vil – sammenlignet med SMS lån – kunne gi deg følgende fordeler:

  • Lavere renter og bedre lånevilkår
  • Mer gunstig nedbetalingstid
  • Du unngår å ta forhastede beslutninger
  • Banken vil kontrollere at du faktisk kan klare å betjene lånet gjennom en kredittsjekk
  • Forbrukslån kan i visse tilfeller bli utbetalt samme dag som du søker 

Få et overblikk over lånemulighetene dine

Hvis du har behov for et lite lån, kan du bruke tjenesten vår for å innhente tilbud fra flere banker. Tjenesten er uforpliktende og gratis.

Her i Norge er det ikke mulig å søke om SMS lån på dagen i begrepets rette forstand. Du kan imidlertid søke om små forbrukslån, som i praksis er det samme. 

  1. Fyll ut skjema med nødvendig informasjon
  2. Motta ev. lånetilbud fra flere banker 
  3. Velg det beste lånetilbudet

Er SMS lån på dagen uten kredittsjekk mulig?

Det er ikke mulig å få SMS lån på dagen uten kredittsjekk. Alle norske banker er pålagt å gjennomføre en kredittsjekk av de som søker lån. Dette innebærer at banken henter inn opplysninger om inntekt, formue og eventuelle anmerkninger. Basert på disse opplysningene, kan banken avgjøre om du er betalingsdyktig.

Det er Finansavtaleloven paragraf 46 (ledd b) som fastslår at banker i Norge må utføre en kredittsjekk. På grunn av denne lovbestemmelsen, har ikke banker anledning til å tilby SMS lån på dagen uten kredittsjekk.

Hvorfor ønsker noen seg SMS lån på dagen?

Grunnen til at enkelte ønsker seg et SMS lån på dagen, er gjerne at de trenger penger raskt. I slike tilfeller kan et SMS lån på dagen uten kredittsjekk være fristende, men dette er ikke noe du kan forvente å finne i Norge.

Siden bankene må utføre en kredittsjekk, er det ikke realistisk at man får innvilget lån på minutter eller timer. Et lån på dagen er ikke helt usannsynlig, men husk at bankenes behandlingstid kan være lengre enn dette.

Søk om lån gjennom tjenesten vår

Et SMS lån på dagen er ikke en låneform som tilbys i Norge, men du kan søke om alternative lån gjennom vår tjeneste. Fyll ut én enkelt søknad, og la flere banker konkurrere om å gi deg det beste lånetilbudet.

Vi gjør det enklere for deg å sammenligne lån fra forskjellige aktører. Velg lånet som er best tilpasset deg og ditt behov, både når det gjelder renter og nedbetalingstid.

Søk om lån i dag gjennom tjenesten vår.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).