Søke om forbrukslån

Har du behov for ekstra penger raskt, kan et forbrukslån være løsningen for deg. Det kan også være gunstig å samle flere dyre smålån og gjeld i ett forbrukslån gjennom refinansiering. Uansett behov – å søke forbrukslån trenger verken å være vanskelig eller tidkrevende.
Søke om forbrukslån

Innhold

Søke om forbrukslån

Har du behov for ekstra penger raskt, kan et forbrukslån være løsningen for deg. Det kan også være gunstig å samle flere dyre smålån og gjeld i ett forbrukslån gjennom refinansiering. Uansett behov – å søke forbrukslån trenger verken å være vanskelig eller tidkrevende.
Søke om forbrukslån

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån kjennetegnes vanligvis av:

Fordi forbrukslånet er et lån uten sikkerhet, er renten høyere enn de fleste andre lån. Til gjengjeld er nedbetalingstiden lav. Det betyr at du ikke nødvendigvis betaler så mye i renter totalt.

Renten på forbrukslånet er individuelt tilpasset. Banken fastsetter altså renten etter en vurdering av inntekten din og risikoen ved å låne deg penger uten sikkerhet.

Nedbetalingstiden er vanligvis maksimalt 5 år, men om du skal bruke forbrukslånet for å samle eksisterende smålån og gjeld, vil de fleste banker tilby nedbetaling på opptil 15 år.

Når er forbrukslån det beste alternativet?

Det kan være flere gode grunner til å søke forbrukslån, enten det er til eget forbruk eller for refinansiering.  

 

Penger til eget forbruk

Tar du opp et forbrukslån, disponerer du pengene akkurat som du selv ønsker.

Det betyr at du kan bruke lånet til å betale for uforutsette utgifter, som en stiv regning fra bilverkstedet eller tannlegen. Det kan også skape rom for det økonomien ikke tillater for øyeblikket. Kanskje drømmer du om nye høyttalere eller å bestille en planlagt feriereise.

 

Refinansiering

Har du flere dyre smålån og gjeld fra kredittkort eller kjøp gjennom delbetaling? Da kan det lønne seg å samle alt i ett forbrukslån gjennom refinansiering. Dette vil vanligvis gi deg bedre betingelser og lavere rente.

Ved å samle smålån og gjeld blir det dessuten enklere å få kontroll på økonomien. Du får én betalingsfrist og én långiver å forholde deg til.

Hvem kan søke forbrukslån?

Banker har ulike kriterier for å gi forbrukslån, men de fleste stiller følgende krav:

Enkelte banker kan imidlertid innvilge forbrukslån selv hvis du ikke imøtekommer alle kravene.

Når banker vurderer en søknad om forbrukslån, er de først og fremst opptatt av å sjekke at du er i stand til å håndtere lånet. Dette blir ekstra viktig siden forbrukslån er et lån uten sikkerhet og dermed innebærer større risiko for banken.  

Vanligvis kreves det derfor at du er eldre enn 20-25 år og har en årsinntekt på minst 150 000 – 300 000 kroner. 

Har du inkassogjeld eller andre betalingsanmerkninger, vil søknaden om forbrukslån i mange tilfeller avvises. Det finnes likevel unntak, og enkelte långivere kan gi forbrukslån selv om du har betalingsanmerkning. 

For å finne ut om dine konkrete muligheter for å få forbrukslån, er det derfor viktig å orientere seg blant alle potensielle banker. Med tjenesten vår har vi gjort dette enkelt for deg. 

Klar for å finne ditt lån?

Vi hjelper deg skaffe tilbud om lån fra flere banker

Lånfordeg.no setter deg i kontakt med aktuelle banker slik at du enkelt mottar tilbud om lån eller refinansiering tilpasset dine behov. Tjenesten er gratis, enkel og helt uforpliktende

Kan jeg få forbrukslån med medsøker?

Ved å søke sammen med en annen person kan du få innvilget forbrukslån selv om du ikke møter bankens minimumskrav til alder og inntekt. Forbrukslån med medsøker er også aktuelt om dere planlegger å dele lånet. I begge tilfeller kan det gi bedre lånebetingelser å være to om søknaden.

Søknaden om forbrukslån med medsøker vurderes basert på deres samlede inntekt. Medsøker kan påvirke søknaden positivt ved å gi banken større økonomisk sikkerhet. Dette gjør det igjen mulig for banken å tilby lavere rente på forbrukslånet.

Når du søker om lån med medsøker, vil banken foreta en kredittvurdering av både deg og medsøker. Blir forbrukslånet innvilget, omtales medsøker som medlåntaker. Du og medlåntaker vil da dele ansvaret for at forbrukslånet tilbakebetales. 

Det er et kriterium at du og medsøker har samme folkeregistrerte adresse. Derfor er det vanligvis samboere, ektefeller eller foreldre som er medsøkere.  

Hvordan søke forbrukslån?

De fleste banker har gjort det enkelt og raskt å søke forbrukslån på nett. Etter å ha sendt søknad om forbrukslån, mottar du ofte et svar samme dag, i noen tilfeller i løpet av få minutter.

Før du søker bør du allikevel skaffe deg oversikt over hva ulike banker tilbyr. Hvis aktuelt bør du også undersøke hvilke krav som stilles til blant annet inntekt og alder.  

Skal du søke forbrukslån direkte fra banker, bør du:

Tjenesten vår gjør prosessen enklest mulig for deg. Etter å ha fylt ut skjemaet vårt, vil du i løpet av kort tid motta konkrete tilbud fra aktuelle banker. Alt du trenger å gjøre er dermed å sammenligne tilbudene.

Forbrukslån – kort oppsummert

Forbrukslånet kan være ideelt om du har behov for ekstra penger raskt. Også om du ønsker å refinansiere smålån og gjeld, kan refinansiering gjennom forbrukslån også være den beste og billigste løsningen.

Søknader om forbrukslån behandles som oftest raskt. Forbrukslånet kjennetegnes ellers av kort nedbetalingstid og relativt høy rente.

 

Få gratis og uforpliktende tilbud om lån fra flere banker

Få tilbud fra flere tatoverings
studioer eller klinikker

Finn det beste lånet! Vi gjør det enkelt for deg å komme i kontakt med og sammenligne tilbud fra flere banker. På den måten får du best mulig lån tilpasset dine behov. Det koster deg ingenting å benytte tjenesten vår, og din videre kontakt med bankene er helt uforpliktende.

Det hele er raskt og enkelt. Svar på noen kjappe spørsmål om hva du ønsker, så settes du i kontakt med aktuelle banker og mottar uforpliktende tilbud om lån eller refinansiering.

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre er vår nettredaktør og har spisskompetanse innen privatøkonomi og eiendomsmarkedet. Ingvild skriver artiklene på lånfordeg.no og samarbeider tett med fageksperter for å sikre at innholdet til enhver tid er oppdatert og informativt.