Lån med sikkerhet i bil

Lån med sikkerhet i bil

Når man tar opp et billån kan man i mange tilfeller velge å ta opp lån med sikkerhet i bil, men det finnes også andre muligheter. Vi gir deg oversikten du trenger, og lar deg sende inn lånesøknad til flere aktuelle banker samtidig for å finne det billigste lånet.

Innhold

Hva er et lån med sikkerhet i bil?

At et lån har sikkerhet i bil betyr at banken har pant i kjøretøyet, og dermed kan tvangsselge bilen om du ikke betaler lånet. På tilsvarende vis som at et boliglån gis med pant i boligen, er det vanlig å ta opp billån med sikkerhet i bilen. 

For å få lån med sikkerhet i bil må du ha en bil med full kaskoforsikring en viss periode. Full kasko er mest vanlig ved kjøp av nyere biler. Har du et kaskofritt billån er med andre ord lånet uten sikkerhet, noe som er mer vanlig ved kjøp av eldre bruktbiler.

Husk at lån med sikkerhet i bilen må tas opp idet du kjøper bilen, da det ikke er mulig å pantsette bilen i etterkant. 

Merk deg også at et lån med sikkerhet i bil først og fremst er et billån. Du kan for eksempel ikke ta opp et forbrukslån med pant i bilen.

Hvordan sikre seg et best mulig lån med sikkerhet i bil?

Det kan lønne seg å bruke tjenesten vår dersom du skal søke om lån med sikkerhet i bil. Du kan da søke om lån hos mange banker samtidig, slik at du enklere kan velge det beste og billigste lånet. Tjenesten er gratis å benytte seg av. Slik går du frem:

  1. Fyll ut et enkelt skjema
  2. Skjemaet sendes til ulike banker
  3. Motta ev. tilbud om lån med sikkerhet i bil
  4. Sammenlign lånetilbud
  5. Velg lån


Husk at tjenesten vår er uforpliktende. Du velger selv hvorvidt du vil takke ja til et lån eller ikke. 

Hvem kan få lån med sikkerhet i bil?

For å kunne få et lån med sikkerhet i bil må du ikke bare ha en bil med full kasko, du må også oppfylle en rekke andre krav. Banken vil utføre en kredittsjekk av deg, der de sjekker at du faktisk vil greie å betale ned på lånet. I den forbindelse vektlegges følgende:

  • Alder: Du er 18 år eller eldre
  • Inntekt: Du må tjene godt nok til å kunne betjene et lån
  • Betalingsanmerkninger: Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Gjeld: Du har ikke gjeld som tilsvarer mer enn fem ganger bruttoinntekten
  • Bosted: Du må være folkeregistrert på en norsk adresse


Basert på overnevnte faktorer vil banken gi deg en kredittscore. Jo bedre denne scoren blir, jo større er sjansen for at du får innvilget et lån med sikkerhet i bil.

Se etter disse vilkårene på lån med sikkerhet i bil

Oversikt og sammenligning av ulike lån er viktig for å sikre seg et best mulig billån, men hva nøyaktig skal du se etter? Både renter og nedbetaling av lånet er viktige faktorer å ta hensyn til. Nedbetalingstiden bør for eksempel være lang nok til at du greier å betjene lånet.

Du bør kikke på både nominell og effektiv rente, men sistnevnte er den beste indikatoren på hvorvidt lånet er gunstig eller ikke. Effektiv rente tar hensyn til både nominell rente og andre lånekostnader, og gir deg full oversikt over hva lånet koster.

Dersom du kan skyte inn en egenkapital på minst 35 % når du kjøper bil, kan du i mange tilfeller oppnå en bedre rente. Renten kan også avgjøres av kredittscoren du får under bankens kredittsjekk.

Hvor høy rente kan det være på lån med sikkerhet i bil?

Selv om et lån med sikkerhet i bil innebærer at banken får ekstra garanti, vil renten som regel være høyere enn for eksempel lån med sikkerhet i bolig. Grunnen til dette er at en bil vanligvis taper seg i verdi relativt raskt, mens boliger stort sett øker i verdi.

Renten er imidlertid bedre enn for lån uten sikkerhet – som for eksempel et forbrukslån. Effektive renter på lån med sikkerhet i bil starter gjerne på rundt 2–4 %, men dette kan variere en del fra bank til bank.

Hvor lang nedbetalingstid trenger jeg på billån?

Et lån med sikkerhet i bil bør optimalt sett betales ned raskest mulig, noe som skyldes at biler synker i verdi forholdsvis fort. Mange ønsker å betale ned lånet innen tre år, siden dette sikrer at bilen ikke har tapt seg for mye i verdi før den selges videre.

Husk likevel på at ved kort nedbetalingstid vil du måtte betale mer på billånet hver måned. Mange banker tilbyr nedbetalingstid på biler på opptil 7–10 år. Finn derfor en balansegang som passer deg og dine videre planer for bilen.

Søk om lån med sikkerhet i bil her

Med tjenesten vår kan du søke om lån med sikkerhet i bil hos mange ulike långivere på én og samme tid. Dermed trenger du ikke å bruke tid eller krefter på å kontakte aktørene enkeltvis. Du fyller ut ett skjema, og får deretter tilsendt ev. aktuelle lånetilbud.

Et lån med sikkerhet i bil kan være et gunstig valg, og kan gi deg en langt bedre rente enn lån uten sikkerhet.

Søk om lån med sikkerhet i bil, i dag.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).