Fagbloggen

For deg som vil vite litt mer om lån, refinansiering, med mer. 

Velg kategori:

Mange nordmenn sliter med inkasso og påfølgende betalingsanmerkninger. Hvordan kan du stoppe inkasso, og få økonomien på rett kjøl igjen? Her ser vi nærmere på tre ulike løsninger du kan vurdere. Fyll ut skjemaet på denne siden, og få hjelp til å stoppe inkassosaken.
Det er ikke uvanlig å ha en eller flere betalingsanmerkninger, men det kan ofte by på problemer når man skal ha lån, forsikring eller andre tjenester. Sjekk hvordan du kan fjerne betalingsanmerkningene og får tilbake kontroll på økonomien din.
En bufferkonto med sparepenger er alltid kjekt å ha, og kan gi deg en ekstra trygghetsfølelse i hverdagen. Hvordan spare penger på en mest mulig effektiv måte, uten å måtte leve på nudler og vann?
Mange ønsker å refinansiere gjeld med betalingsanmerkning. La oss se nærmere på mulighetene dine, og hvordan du kan gå frem.
Boliglån uten fast jobb kan kanskje virke umulig, siden bankene må forholde seg til veldig restriktive boliglånsforskrifter. Men boliglån uten fast inntekt og jobb kan faktisk være mulig å få i enkelte tilfeller.
Boliglån med betalingsanmerkning blir ikke innvilget hos de fleste tradisjonelle banker, da risikoen anses for å være høy. Det finnes likevel alternativer, og i noen tilfeller kan du få boliglån innvilget, selv om du har betalingsanmerkning.
Påleggstrekk eller utleggstrekk er et annet ord for lønnstrekk, og er noe du kan få om du har krav som ikke har blitt betalt frivillig.
Om du har fått et varsel om utleggstrekk, sitter du kanskje med mange spørsmål. Hva er utleggstrekk, hvor mye kan trekkes, og ikke minst – hvor lenge varer det?
Ønsker du å refinansiere et eller flere lån, men eier ikke din egen bolig? Da kan refinansiering med kausjonist være et alternativ. Du kan da refinansiere med sikkerhet i kausjonistens bolig, noe som kan sikre deg gunstigere lånevilkår.
Med lav inntekt øker sjansen for avslag på boliglån. Det finnes imidlertid en rekke løsninger som kan gjøre at du likevel får lån. La oss se på hvordan du kan få boliglån med lav inntekt.
Vi skal her se nærmere på hva slags boliglån selvstendig næringsdrivende kan ta opp, og hvordan man går frem for å søke.
Vi skal her forsøke å forklare deg hvilke regler som gjelder ved tvangssalg av bolig, så enkelt som mulig.
Dersom namsmannen bestemmer at du skal ha lønnstrekk, er dette noe arbeidsgiveren din vil få beskjed om.
Du kan i mange tilfeller unngå tvangssalg av bolig dersom du handler raskt. Den kanskje vanligste løsningen er refinansiering med sikkerhet. Det finnes imidlertid også andre løsninger.
La oss se nærmere på hvordan en typisk tvangssalg prosess ser ut, og bli kjent med mulighetene dine.
Det å motta et varsel om tvangssalg av eiendom kan være skremmende, og mange spørsmål kan dukke opp. Vi skal her besvare noen av de mest vanlige spørsmålene.
Ja, namsmannen kan ta pant i boligen din. Dersom namsmannen tar pant i bolig skyldes dette som regel at du har ubetalte krav hos én eller flere kreditorer
Om du er i dialog med namsmannen, har du med andre ord mest sannsynlig økonomiske utfordringer – som gjeld du ikke greier å betjene. Mange lurer derfor på om man kan få betalingsanmerkning fra namsmann. Det korte svaret på dette er «ja».
Hvor mye kan namsmannen trekke i lønn, og hvor lenge kan trekket foregå? Dette skal vi nå se nærmere på. Vi skal også forklare deg hvordan man kan stoppe lønnstrekk namsmannen har igangsatt.
Kan namsmannen slette gjeld, slik at du blir kvitt de utestående kravene en gang for alle? Hovedregelen er at du må betale tilbake pengene du skylder, men i noen tilfeller er det mulig å få slettet eller redusert noe av gjelden.
Det å få brev fra namsfogden kan være en skremmende opplevelse. Men et brev fra namsfogden er ikke noe å være redd for.
Før i tiden var det kanskje mer vanlig at namsmannen kom på døra, men i dag er det heller uvanlig at namsmannen kommer hjem til deg.
Et kredittlån gir deg fleksibilitet og større økonomisk frihet, siden du kan bruke av lånet når behovet melder seg. Her finner du alt du trenger å vite om kredittlån, og mulighet for å søke hos flere banker samtidig.
Dersom du har behov for å finansiere en ny bil, er du kanskje på jakt etter markedets billigste billån. Vi viser deg hvordan du går frem, og lar deg søke om billån hos flere forskjellige aktører.
Med et lån til fritidsbolig kan du realisere drømmen om en hytte – enten det er ved sjøen eller på fjellet. Vi gir deg oversikten du trenger for å kunne ta opp et gunstig fritidsbolig lån, og lar deg søke hos flere banker på en gang.
Dersom du ønsker å kjøpe drømmehytta har du kanskje behov for et hyttelån. Vi forklarer deg alt du trenger å vite om lån med sikkerhet i hytte, og lar deg søke om hyttelån hos flere banker samtidig for å sikre det beste lånet.
Har du behov for å låne et mindre beløp, kan et lite lån på dagen være til stor hjelp. Vi gir deg oversikten over alt du trenger å vite om lite eller små lån på dagen, og lar deg søke hos flere banker av gangen.
Når man tar opp et billån kan man i mange tilfeller velge å ta opp lån med sikkerhet i bil, men det finnes også andre muligheter. Vi gir deg oversikten du trenger, og lar deg sende inn lånesøknad til flere aktuelle banker samtidig for å finne det billigste lånet.
Dersom du eier din egen bolig, kan du potensielt ta opp lån med sikkerhet i bolig for å sikre en best mulig rente. Vi viser deg hvilke muligheter som finnes, og lar deg søke om lån med sikkerhet hos flere långivere samtidig.
Driver du et selskap og har behov for ekstra finansielle midler gjennom et næringslån? Vi forklarer deg alt du trenger å vite om næringslån, og lar deg søke om næringslån hos flere banker samtidig gjennom tjenesten vår.
Dersom bedriften din har behov for et lån og ikke kan stille med sikkerhet i eiendom eller lignende, er et bedriftslån uten sikkerhet et godt alternativ. Her får du oversikten du trenger, og kan søke om lån til bedrift uten sikkerhet hos flere banker.
Mange bedrifter har før eller siden behov for økonomisk hjelp til å finansiere utstyr, satsinger eller nye næringslokaler. Vi forklarer deg hvilke muligheter som finnes med tanke på bedriftslån, og lar deg søke hos flere aktører samtidig.
Har du behov for et mikrolån, men sliter med en betalingsanmerkning? Vi viser deg hvilke muligheter du har for mikrolån med betalingsanmerkning, og hvordan du går frem for å søke hos flere banker for å finne det beste tilbudet.
Hvis du har behov for et lite lån, kan et minilån være en aktuell løsning. Vi gir deg oversikt over hva minilån er og hva som skal til for å få det, samtidig som du får mulighet til å søke om minilån hos flere banker automatisk.
Dersom du har behov for et lite lån på 5000 kroner, finnes det mange banker som kan hjelpe deg. Lån 5000 kroner ved å søke hos flere banker gjennom oss, og finn det billigste lånet.
Finn ut hvilke muligheter du har for et mikrolån uten kredittsjekk, og søk om lån hos flere banker samtidig for å finne det beste tilbudet gjennom tjenesten vår.
Dersom det plutselig skulle dukke opp små, uforutsette utgifter, kan et mikrolån på dagen være ønskelig. Vi gir deg full oversikt over hva slags muligheter du har, og hjelper deg med å søke om mikrolån på dagen hos flere banker samtidig.
Hvis du har behov for et lån til å dekke små kostnader raskest mulig, ønsker du kanskje et mikrolån på minuttet. Vi viser deg hvordan du kan få mikrolån raskest mulig, og lar deg søke hos en rekke långivere samtidig.
Mikrolån kan være et godt alternativ om du trenger et lite lån. Vi gir deg oversikten du trenger, samt muligheten til å søke om mikrolån hos flere långivere på en gang.
Ønsker du å søke om smålån med betalingsanmerkning, gjelder det å orientere seg om hvilke muligheter som finnes. Vi gir deg oversikten, og lar deg dessuten søke om lån hos mange banker på en gang.
Dersom du har lav kredittscore grunnet betalingsanmerkninger eller andre faktorer, ønsker du kanskje å søke om smålån uten kredittsjekk. Vi forklarer deg hvilke muligheter som finnes, og lar deg søke om lån hos flere tilbydere samtidig.
Har du utgifter som haster å betale er det forståelig at du ønsker smålån på minuttet. Vi viser deg hva slags muligheter som finnes, og lar deg effektivt søke om smålån på minuttet hos mange banker samtidig.
Få oversikt over mulighetene som finnes når det kommer til SMS lån på dagen, og søk lån hos en rekke banker automatisk.
Mange ønsker seg et smålån på dagen dersom de har utgifter som haster. Vi gir deg oversikt over lånemulighetene dine, og lar deg søke om smålån samme dag gjennom flere banker på en gang.
Det å samle smålån kan spare deg for mye penger hver eneste måned. Vi gir deg oversikt over hvordan du kan samle dyre smålån, og hjelper deg søke om å samle smålån hos flere banker automatisk.
Dersom du har behov for å låne et mindre pengebeløp, kan et smålån være løsningen for deg. Her får du oversikt over hva smålån uten sikkerhet er, og hvordan du kan søke om små lån hos flere banker samtidig.
Et SMS lån uten kredittsjekk er gjerne ønskelig blant personer som sliter med betalingsproblemer eller inkassosaker. Vi viser deg hvilke muligheter som finnes, og hvordan du eventuelt finner det beste tilbudet.
Hvis du har et plutselig behov for penger, kan det hende at du leter etter et SMS lån på minuttet. Vi forklarer deg hva dette konseptet går ut på, hvorvidt SMS lån på minuttet tilbys i Norge og hvordan du kan søke om lån hos flere banker.
Dersom det har dukket opp uforutsette utgifter som skal dekkes, har du kanskje vurdert et SMS lån. Her forklarer vi hva denne låneformen går ut på, og om det i det hele tatt finnes lån på SMS i Norge.
Vi går gjennom alt du må vite om betalingsanmerkning. Finn ut hvordan du sjekker om du har betalingsanmerkning, hva slags lån du kan søke om du har betalingsanmerkning og hvordan du kan bli kvitt anmerkningen på enklest mulig vis.
Dersom du har en inkassosak kan det være utfordrende å finne en bank som innvilger lån og økonomisk hjelp. Vi viser deg hvordan du kan få lån med inkasso, og lar deg søke om lån med inkasso hos flere banker.
Det er mulig å få lån selv om man har betalingsanmerkning. Det er dog ikke alle banker som tilbyr dette. Vi forklarer deg hvordan du kan få lån med anmerkning, og gjør det enkelt for deg å søke hos banker som gir lån med betalingsanmerkning.
Mange nordmenn sliter med gjeldsproblemer og stadig voksende gjeld. Vi viser deg veien ut av den onde sirkelen og til en bedre hverdag.
Mange sliter med dyre lån som er vanskelige å betjene, og ønsker derfor å få hjelp til å rydde opp i gjeld. Vi viser deg hvordan, og lar deg søke om refinansiering hos flere forskjellige banker.
Enten det dukker opp en uforutsett utgift eller du skal kjøpe noe dyrt, kan det være behov for å låne penger. Vi guider deg gjennom prosessen, og lar deg søke lån hos flere banker samtidig.
Dersom det plutselig dukker opp uforutsette regninger, for eksempel reparasjonskostnader til bilen, kan et lån på timen være ønskelig. Vi forklarer deg hvordan du får lån så raskt som mulig, og lar deg enkelt søke om lån hos flere banker.
Finn ut om det lar seg gjøre å søke lån uten kredittsjekk og se hva slags muligheter du har.
Har du behov for å dekke en uforutsett kostnad, er kanskje et lån på minuttet ønskelig. Finn ut hvordan du kan få lån raskest mulig, og søk lån hos flere långivere gjennom tjenesten vår.
Dersom det dukker opp uventede utgifter og pengene ikke strekker til, har man kanskje bruk for et lån på dagen. Finn ut hvordan du går frem, og søk om lån hos flere banker med tjenesten vår.
Når man kan stille med sikkerhet i bolig kan man oppnå en gunstig rente på lånet. Finn ut hvordan du går frem for å søke om lån med pant i bolig, og søk hos flere banker gjennom tjenesten vår.
Sliter du med å betale ned på dyre lån, og har betalingsanmerkninger eller inkassokrav? Finn ut hvordan et omstartslån kan hjelpe deg på beina igjen, og søk hos flere banker gjennom tjenesten vår.
Et refinansieringslån kan være aktuelt for alle som ønsker et billigere lån enn det de har i dag. Finn ut hvilke muligheter som finnes, og få hjelp til å søke om lån hos flere banker.
Et blancolån kan være en god løsning når det dukker opp uforutsette kostnader. Finn ut hvilke muligheter som finnes, og søk om blancolån hos flere banker gjennom tjenesten vår.
Trenger du et kredittkort på dagen? Slik får du kortet så raskt som mulig.
Refinansiering av billån kan potensielt gjøre at du sparer tusenvis av kroner hvert år. Her får du oversikt over hvordan du går frem for å få et gunstigere billån.
Refinansier inkassogjeld for å unngå høye ekstrautgifter og betalingsanmerkning. Se hvilke muligheter du har til å bli kvitt inkassogjelden, og bruk tjenesten vår til å søke.
Dersom du leter etter et forbrukslån og er 20 år, finnes det flere valgmuligheter. Vi gir deg oversikten du trenger og hjelper deg finne det beste.
Ser du etter et forbrukslån og er 18 år? Se mulighetene dine her og finn det billigste forbrukslånet for din situasjon.
Det kan være mye penger å spare på å gjøre endringer på eksisterende boliglån. Se hvilke konkrete muligheter du har, og bruk vår tjeneste til å søke refinansiering av boliglån i dag.
Refinansiering av gjeld med sikkerhet kan gi deg lavere renter, færre gebyrer og en ny økonomisk start, uavhengig av om du har betalingsanmerkning eller andre økonomiske utfordringer. Søk enkelt og raskt hos oss.
Vi hjelper deg å finne best mulig refinansiering av gjelden din. Søk i dag, og spar tid og penger.
Refinansiering av smålån er en enkel og smart måte å spare penger og få bedre økonomisk kontroll. Sikre deg beste refinansiering av smålån ved bruk av tjenesten vår.
Ved å refinansiere forbruksgjeld kan du spare penger samtidig som du får en mer oversiktlig økonomi. Søk i dag og motta tilbud om refinansiering fra flere banker.
Det kan være titusener av kroner å spare på refinansiering av kredittkortgjeld. Les mer om fordelene, og søk enkelt om refinansiering av kredittkort her.
Refinansiering av gjeld uten sikkerhet kan være en enkel måte å spare mye penger på. Søk i dag, og få tilpassede tilbud fra flere banker.
Vi hjelper deg som ønsker forbrukslån på timen i gang. Prosessen er rask og enkel, og du kan låne mellom 5 000 kroner og 600 000 kroner.
Ønsker du lavere renter, færre gebyrer og bedre økonomisk oversikt? Se mulighetene dine og finn den billigste og beste refinansieringen av forbrukslån her.
Finn det beste og billigste lånet til oppussing. Få forbrukslån på mellom 5 000 - 600 000 kroner uten sikkerhet, eller se hvilke andre alternativer du har for å finansiere oppussingsprosjektet ditt.
I denne artikkelen får du en enkel definisjon på hva et forbrukslån er. Du kan også lese hvordan forbrukslånet fungerer og om rentesatsen for forbrukslån.
Denne artikkelen gir deg oppdatert informasjon om utviklingen av forbruksgjeld i Norge. Med tall fra januar 2022.
Mange lurer på om man arver gjeld etter foreldre eller andre arvelatere. Denne artikkelen gir deg svaret.
Vi hjelper deg å finne markedets beste og billigste ferielån. Få pengene på konto i løpet av få dager, og disponer lånet fritt etter eget ønske og behov.
Realiser drømmereisen med et reiselån på mellom 5 000 og 600 000 kroner. Rask og ukomplisert søknadsprosess, og lave renter.
Det er både raskt og enkelt å søke forbrukslån som pensjonist. Slik går du frem for å sikre deg det beste forbrukslånet på mellom 5 000 og 600 000 kroner.
Søk forbrukslån uten inntekt fra 5 000 til 600 000 kr. La bankene konkurrere om deg, og velg det billigste lånet.
Se mulighetene for forbrukslån uten kredittsjekk. Søk om forbrukslån hos flere banker samtidig via tjenesten vår, og velg det billigste og beste lånet.
Få bedre lånebetingelser ved å gå sammen om å søke forbrukslån. Send en enkel søknad og motta tilpassede tilbud fra flere banker, raskt og uforpliktende.
Spar penger ved å samle lån og kredittkortgjeld i et nytt forbrukslån. Finn forbrukslån med lav rente for å betale gjeld på opptil 600 000 kroner via tjenesten vår, raskt og enkelt.
Få oversikt over fordeler og ulemper ved å bake forbrukslån inn i boliglån. Motta uforpliktende tilbud raskt og enkelt fra flere banker via tjenesten vår, og se hvor mye du kan spare på flytting av forbrukslånet ditt.
Ønsker du å søke om forbrukslån, men har betalingsanmerkning? Slik går du frem for å få innvilget forbrukslån fra 5 000 til 600 000 kroner.
Ser du etter forbrukslån med sikkerhet i bolig, bil eller hytte som har lav rente og rask utbetaling? La oss se på hvilke muligheter du har.
Få forbrukslån på dagen på mellom 5 000 – 600 000 kroner. Send inn én søknad og motta uforpliktende tilbud fra flere banker, raskt og enkelt. Praktisk de gangene du trenger å få pengene på kontoen kjapt, uansett årsak.
Få lån uten sikkerhet fra 5 000 til 600 000 kroner. Finn det billigste og beste lånet, og disponer pengene fritt etter eget ønske og behov.
Et finansieringsbevis er et skriftlig bevis fra banken på hvor mye penger du kan låne i forbindelse med boligkjøp. I denne artikkelen gir vi deg svar på de vanligste spørsmålene om finansieringsbevis.
Plutselig kan du havne i en situasjon hvor du trenger penger – raskt. Det kan være at bilen har streiket, eller kanskje har det dukket opp en nå-eller-aldri-mulighet. Da er det godt å vite at det er mulig å få et lån, om ikke på minuttet, så i alle fall på dagen.
Det finnes flere billån på markedet, og det kan være store forskjeller i rentenivå og betingelser mellom lånene. Denne artikkelen gir en gjennomgang for deg som ønsker å søke billån – sånn at du kan finne det beste og billigste billånet etter dine behov.
Det er store summer involvert i et boligkjøp, og de aller fleste må låne en stor andel av den totale kjøpesummen. Selv små forskjeller i renter og priser på boliglånet kan bety mye for hva du må betale totalt. Det gjør det viktig å sammenligne flere boliglån på jakt etter det beste alternativet.
Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Faglig innhold er skrevet av vår nettredaktør, Ingvild Aagre, i samarbeid med eksperter innen bank, finans og privatøkonomi.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).