Mikrolån

Mikrolån

Mikrolån kan være et godt alternativ om du trenger et lite lån. Vi gir deg oversikten du trenger, samt muligheten til å søke om mikrolån hos flere långivere på en gang.

Innhold

Hva er et mikrolån?

Et mikrolån er et lite lån som fås uten at man stiller med sikkerhet. Lånet er relativt lite, og ofte ikke på mer enn 10 000 kroner. Siden mikrolån er små og uten pant, vil det ofte være kort nedbetalingstid og relativt høy rente.

Mikrolån kan brukes på akkurat det man selv ønsker. Banken stiller ingen krav til hva pengene skal gå til, siden det gis uten sikkerhet.

Hvordan få markedets beste mikrolån?

Skal du ha et mikrolån med best mulig betingelser, lønner det seg alltid å sammenligne lånetilbud fra flere aktører. Siden et mikrolån i mange tilfeller vil ha ganske høy rente, er det viktig at man holder tunga rett i munnen når man velger lån.

Sammenlign hvilken rente de ulike bankene kan tilby, og velg lånet med lavest effektiv rente. Samtidig er det lurt å ta hensyn til nedbetalingstid.

Få oversikt over mulighetene dine

Gjennom vår tjeneste kan du enkelt få oversikten du trenger, siden vi lar deg søke om mikrolån hos flere banker på en gang. Tjenesten tillater deg å hente inn uforpliktende tilbud som enkelt kan sammenlignes. Her er fremgangsmåten:

 1. Fyll ut ett enkelt låneskjema
 2. Vent mens bankene behandler søknaden (du får som regel svar samme dag)
 3. Motta eventuelle lånetilbud fra forskjellige banker
 4. Sammenlign renter og andre faktorer
 5. Velg beste mikrolån


Husk at tjenesten er gratis. Vi mener at alle skal få de samme, gode mulighetene til å sammenligne lån, uavhengig av økonomi.

Kriterier som må oppfylles for å få mikrolån

For å få et mikrolån må du oppfylle kriterier relatert til både alder, gjeld, inntekt og økonomiske anmerkninger. Banken vil gjøre en kredittsjekk av låntaker, og sjekke at kredittscoren er høy nok. 

Siden det er snakk om et lite mikrolån, er gjerne ikke kravet til inntekt like stort som det ville vært for større forbrukslån. Banken må likevel vite at du tjener nok til å kunne betjene lånet. 

Her er en oversikt over noen kriterier du må innfri for å kunne få et mikrolån hos norske banker:

 • Du må være gammel nok (nedre aldersgrense varierer vanligvis fra 18–25 år)
 • Du må tjene nok (vanligvis minst 120 000 kroner per år)
 • Du kan ikke ha for mye gjeld (den totale gjelden kan ikke overstige 5 x inntekt)
 • Du må være bosatt i Norge (folkeregistrert adresse)
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Må man gjennom en kredittsjekk for å få mikrolån?

Ja, alle banker i Norge er pålagt å ta en kredittsjekk av de som søker om lån. Dette gjelder ikke bare store lån, men også små mikrolån. Grunnen til at bankene gjør dette, er for å sikre seg at du som låntaker vil greie å betale tilbake pengene du låner.

Kredittsjekkene for mikrolån går som regel automatisk hos bankene når du søker.

Hvor raskt kan jeg få et mikrolån?

Før du kan få et mikrolån må banken foreta en kredittsjekk og utarbeide et lånetilbud. Denne prosessen er automatisert hos de fleste moderne banker, noe som gjør at du vanligvis får svar innen kort tid.

Det er ikke uvanlig å få tilbud om mikrolån samme dag eller dagen etter man sender inn søknaden. Behandlingstiden kan imidlertid variere en god del fra bank til bank. Det som imidlertid er lite sannsynlig, er at man kan få mikrolån innen timen eller minuttet.

Hvor stort er et mikrolån?

I de fleste tilfeller er mikrolån på mellom 1 000 og 30 000 kroner. Siden mikrolån er såpass små, er det ikke uvanlig at de betales tilbake i løpet av noen få måneder.

Mikrolån er generelt sett nokså små, noe som gjenspeiler lånets navn. Her er noen av de mest populære låneproduktene hos banker som tilbyr mikrolån:

 • Mikrolån 3000
 • Mikrolån 5000
 • Mikrolån 10000

Hvor høy rente er det på mikrolån?

Mikrolån kan ha et bredt spekter av rentesatser, med alt fra 18–900 % i rente. Renten vil ikke bare variere fra bank til bank, den vil også påvirkes av den enkelte låntakers kredittscore. Ved lav kredittscore kan du potensielt få svært høy rente på ditt mikrolån.

Med flere hundre prosent i rente kan lånet fort bli for dyrt til at du greier å betjene det. Husk at jo lavere rente ditt mikrolån har, desto mer gunstig er lånet. Renten regnes som en prosent av lånebeløpet, og dette beløpet må betales i tillegg til avdragene hver måned.

Er mikrolån bistand for deg med dårlig råd? Nei, du bør heller se på mikrolån som en relativt dyr låneform. Har du dårlig råd og vil slite med å betjene flere lån, kan mikrolån med høye renter gjøre situasjonen vanskeligere.

Husk at det samtidig er mulig å finne mikrolån med relativt gunstige renter. Derfor er det så viktig å sammenligne ulike lånetilbud før du bestemmer deg, noe vår tjeneste hjelper deg gratis med.

Hvem passer mikrolån for?

Mikrolån passer for deg som har behov for et mindre lånebeløp. Hvis det dukker opp uforutsette utgifter på 30 000 kroner eller mindre, kan et mikrolån være en grei løsning.

Låneformen er også velegnet for deg som ikke har mulighet til å ta opp lån med sikkerhet. Mikrolån fås uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille med pant i eiendom eller lignende.

Mikrolån passer for øvrig til det meste, siden du kan bruke pengene på akkurat det du selv ønsker. Her er noen eksempler:

 • Generelt forbruk
 • Betale små regninger som haster
 • Reparasjon av bil
 • Oppussing
 • Feriereiser
 • Konfirmasjon eller bryllup

Er mikrolån og SMS lån det samme?

Nei, ikke nødvendigvis. Et SMS lån kan kategoriseres som et mikrolån, men et mikrolån trenger ikke å være et SMS lån. Her i Norge tilbys ikke lån over SMS, og du kan heller ikke søke om lån gjennom denne kanalen.

SMS lån er kjent for å ha veldig høye renter og ugunstige vilkår. Låneformen er også kjent for å være veldig lett tilgjengelig, og noen useriøse aktører gjennomfører ikke engang kredittsjekk.

Søker du om et mikrolån i Norge, kan du imidlertid føle deg trygg på at det ikke er snakk om et dyrt mikrolån SMS lån.

Søk om mikrolån hos flere banker

Hvis du har behov for et lite mikrolån, anbefaler vi deg å søke gjennom vår gratis tjeneste. Da kan du nemlig søke om mikrolån hos flere banker samtidig, uten at lånetilbudene du mottar er forpliktende. Sammenlign lånetilbudene du får, og velg det beste mikrolånet.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk mikrolån med svar innen kort tid (forbrukslån)

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).