Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet

Få lån uten sikkerhet fra 5 000 til 600 000 kroner. Finn det billigste og beste lånet, og disponer pengene fritt etter eget ønske og behov.

Innhold

Hva er lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet blir gitt uten at banken tar pant i faste eiendeler som bolig eller bil. Det vanligste eksempelet på et lån uten sikkerhet er forbrukslån.

Andre eksempler på lån uten sikkerhet er kredittkort og kjøp gjennom delbetaling, da slike lån tas opp uten pant i fast eiendom.

Lånesum

De fleste banker gir forbrukslån uten sikkerhet på opp til 500 000 eller 600 000 kroner. Mindre forbrukslån på 5 000, 10 000 og opp til 70 000 kroner kalles ofte smålån. Uansett hvor mye penger du vil låne, fyller du ut en søknad om forbrukslån.  

Behandlingstid

Du får som regel raskt svar på en søknad om lån uten sikkerhet. Vanligvis får du svar innen 3 virkedager, men du kan også få et lån uten sikkerhet på dagen.

Hvordan få et billig lån uten sikkerhet?

Hvor billig et lån uten sikkerhet er, handler om lånets rentesatser. For forbrukslån tilpasses disse individuelt.

Ønsker du et billig forbrukslån uten sikkerhet, bør du tenke over følgende:  

Bankene anser det som en høyere risiko å gi lån uten sikkerhet til en person med lav årslønn. Det resulterer ofte i at renten skrus opp. Har du på den andre siden god inntjening i forhold til månedlige utgifter, vil banken kunne tilby deg en bedre rente.

Utover dette vil store lån uten sikkerhet vanligvis ha lavere rente enn små lån. Lang nedbetalingstid vil også resultere i bedre rente sammenlignet med lån betalt ned over en kort tidsperiode. Altså vil et lån på 400 000 kroner med lang nedbetalingstid, for eksempel over 4 år, ha lavere rente enn et lån på 10 000 kroner betalt ned over 6 måneder. 

Hvem kan få lån uten sikkerhet?

For å bestemme om du kan få lån uten sikkerhet, vil banken blant annet vurdere:

For å få lån uten sikkerhet må du være myndig. Enkelte banker gir forbrukslån uten sikkerhet til dem på 18 år, mens andre har satt 25 år som en minimums aldersgrense. Flesteparten av bankene innvilger imidlertid forbrukslån uten sikkerhet fra 20 år.

Har du en betalingsanmerkning, vil søknaden om lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet i mange tilfeller avvises automatisk. Det finnes likevel banker som har spesialisert seg på forbrukslån med betalingsanmerkning, så du gjør lurt i å orientere deg om tilbudene som finnes.

Få gratis og uforpliktende tilbud om lån fra flere banker

Finn det beste forbrukslånet uten sikkerhet! Vi gjør det enkelt for deg å komme i kontakt med og sammenligne tilbud fra flere banker. Det koster deg ingenting å benytte tjenesten vår, og din videre kontakt med bankene er helt uforpliktende.

Det hele er raskt og enkelt. Svar på noen kjappe spørsmål om hva du ønsker, så settes du i kontakt med aktuelle banker og mottar uforpliktende tilbud om lån uten sikkerhet.

Ser du heller etter lån med sikkerhet?

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre er vår nettredaktør og har spisskompetanse innen lån og privatøkonomi. Ingvild skriver artiklene på lånfordeg.no og samarbeider tett med fageksperter for å sikre at innholdet til enhver tid er oppdatert og informativt.

Søk lån uten sikkerhet (forbrukslån)

Søknaden behandles av opptil 20+ banker

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Axo Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.