Få lån på dagen

Raske lån

Plutselig kan du havne i en situasjon hvor du trenger penger – raskt. Det kan være at bilen har streiket, eller kanskje har det dukket opp en nå-eller-aldri-mulighet. Da er det godt å vite at det er mulig å få et lån, om ikke på minuttet, så i alle fall på dagen.

Søk om et raskt lån (forbrukslån)

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vi den beste løsningen for deg. Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste lånet
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager.
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er et raskt lån?

Et raskt lån er et lån med kort ventetid fra du sender inn lånesøknaden til pengene er på kontoen. Raske lån omtales ofte som lån på dagen, og i blant brukes også begrepene lån på timen eller lån på minuttet.

Senere skal vi se at lån på minuttet dessverre ikke er praktisk mulig og hva som skal til for at pengene skal nå deg på timen.

Når vi snakker om raske lån, tenker vi som oftest på små lån på opp til 70 000 kroner. I praksis er dette små forbrukslån som tas opp uten sikkerhet i fast eiendom. Banken vil derfor først og fremst ta utgangspunkt i inntekten din for å avgjøre om – og eventuelt hvor mye – du kan få innvilget i lån.

Hvordan er rentene for raske lån?

Rentene for raske lån uten sikkerhet avgjøres individuelt basert på:

Rentenivået for raske lån tilpasses individuelt. Det betyr at du og naboen kan få ulike renter på samme lånesum fra samme bank. Har du en trygg inntekt og forholdsvis lave utgifter, er det gode sjanser for en gunstig rentesats. Lav inntekt betyr større risiko for banken og dermed vanligvis høyere rente.

Uavhengig av inntektsnivå: raske lån er lån uten sikkerhet i fast eiendom, og derfor er rentenivået generelt relativt høyt.

En nøkkelregel er ellers at jo lavere lånesum og jo kortere nedbetalingstid, jo høyere renter. Dette for at banken skal kunne tjene på å låne deg penger. Trenger du å ta opp et lite lån på for eksempel 25 000 kroner med kort nedbetalingstid? Da må du altså belage deg på høyere rentesats enn for et lån på 250 000 betalt ned over en lengre tidsperiode.

Hvor mye kan jeg søke om?

Avhengig av din økonomiske situasjon og historikk kan du låne mellom 1 000 til 600 000 kroner.

Ønsker du et større lån, kan det i noen tilfeller ta noe lengre tid å få tilgang på pengene enn om du søker et lite lån. De små lånene kan altså være raskere.

 

SMS-lån, mikrolån og smålån = raske lån uten sikkerhet?

SMS-lån, mikrolån og smålån er begreper som går igjen når vi snakker om raske lån. Alle er eksempler på raske og små forbrukslån. Så hva er egentlig forskjellen?

Forbrukslån på mellom 1 000 og 25 000 kroner omtales ofte som mikrolån, mens et lån på opp til 70 000 kan betegnes som et smålån. Låner du mer, vanligvis opp til 600 000 kroner, er det snakk om et ordinært forbrukslån.

Som nevnt ovenfor må du belage deg på høyere rentesatser, jo lavere lånet og nedbetalingstiden er. Mikrolånet har dermed vanligvis høyere renter enn smålånet. Søkeprosessen er imidlertid som regel mer eller mindre den samme.

SMS-lån er et begrep som har blitt fanget opp fra Sverige. Der har det siden 2005 vært mulig å søke smålån via SMS med rask utbetaling. Noe av grunnen til at SMS-lånet er spesielt raskt, er at det ikke nødvendigvis utføres kredittsjekk og vurdering av betalingsevne.

I Norge er långiver lovpålagt å utføre kredittsjekk uansett lånesum, og derfor har vi aldri hatt virkelige SMS-lån her til lands. Når begrepet likevel brukes i Norge, er det vanligvis for raske mikrolån på opp til 25 000 kroner.

Hvor raskt er et raskt lån?

Det er vanlig å si at du mottar pengene innen 1-3 virkedager. Under de rette omstendighetene kan du også få tilgang på pengene i løpet av noen få timer.

Det er to faktorer som avgjør hvor lang tid det tar før lånesummen er på kontoen:

Behandlingstiden

Det trenger absolutt ikke ta lang tid å behandle en lånesøknad – uansett om det er snakk om et mikrolån på 5 000 kroner eller et større smålån på 60 000 kroner. Effektive elektroniske løsninger gjør det raskt og enkelt for banken få informasjonen som trengs for å ta en beslutning.

Enkelte banker kan dermed gi deg svar på lånesøknaden i løpet av få minutter. Blir du bedt om å sende inn ekstra dokumentasjon, vil naturligvis prosessen ta noe lengre tid.

Når søknaden er godkjent og du har mottatt et tilbud du er fornøyd med av banken, kan du signere avtalen der du er ved bruk av med Bank-ID. Da har banken det som trengs for å starte overføre pengene til kontoen din.

Søk om et raskt lån (forbrukslån)

En tjeneste fra Zen Finans

Med et stort nettverk av banker i Norge finner vår samarbeidspartner Zen Finans det beste og raskeste forbrukslånet for deg.

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Transaksjon

Alle transaksjoner mellom kontoer i Norge foregår på fastsatte tidspunkt mandag til fredag, som oftest tidligst omkring klokken 06:00 og senest omkring 15:30. Betalingen må være registrert omtrent to timer i forkant av selve transaksjonen.

For at en transaksjon skal skje klokken 15:30 må altså betalingen være inne innen klokken 13:30. 

Det betyr at om du godkjenner låneavtalen klokken 13:00, er det gode sjanser for at du kan få pengene på konto samme dag, omtrent klokken 15:30. Godkjenner du derimot låneavtalen en time senere, klokken 14:00, vil transaksjonen vanligvis først finne sted tidlig neste arbeidsdag.

Husk at mandag er neste virkedag etter fredag. Har du mulighet, er det derfor en fordel å søke lånet tidligst mulig i uka for å sikre at du får inn pengene før helga.

Lån på dagen?

Lån på dagen kan være mulig, men det avhenger av behandlingstiden til banken. Uansett er det viktig at du kommer i gang med søkeprosessen så tidlig på dagen som mulig.

Starter du prosessen klokken 12, blir det antageligvis for lite tid for å få lån samme dag. Signerer du avtalen om kvelden, kan du likevel ofte forvente penger på konto neste virkedag.  

 

Lån på minuttet eller på timen?

Lån på minuttet, eller i alle fall på timen, høres forlokkende ut, men er det mulig?

Lån på minuttet er dessverre ikke mulig rent praktisk. Husk at banken skal utføre kredittsjekk og en vurdering av betalingsevnen din før de kan komme med et konkret tilbud med en individuelt tilpasset rentesats. Du trenger også å godta avtalen med elektronisk signering ved bruk av Bank-ID før pengene i det hele tatt kan sendes.

Sjansen for å få lån i løpet av noen timer er større. Har du bankkonto hos samme bank som du søker lån fra, skal det i prinsippet være mulig å få pengene på konto på timen.

 

Jo mindre lån, jo raskere prosess?

Ikke nødvendigvis. I mange tilfeller vil prosessen være like rask uansett om det er snakk om et mikrolån på 5 000 kroner, et smålån på 50 000 eller et større forbrukslån på 200 000 kroner.

Er det mulig med raske lån uten kredittsjekk?

Man kommer ikke unna kredittsjekken i Norge, selv hvis man skal søke et lite og raskt lån. Til gjengjeld er vanligvis kredittsjekken kjapt unnagjort.

 

Raske lån – kort oppsummert

Raske lån kan være redningen om du får et plutselig behov for penger. Du bør likevel belage deg på det kan ta litt tid før lånet finner veien til kontoen din. Er du heldig og forholdene ligger til rette for det, kan du få tilgang på lånet på en time eller to.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).