Lån uten kredittsjekk

Lån uten kredittsjekk

Finn ut om det lar seg gjøre å søke lån uten kredittsjekk og se hva slags muligheter du har.

Sjekk dine lånemuligheter

En tjeneste fra Zen Finans
 • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans ut hvilke lånemuligheter du har
 • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva er et lån uten kredittsjekk?

Et lån uten kredittsjekk innebærer at banken eller långiveren ikke utfører en kontroll av søkerens kredittverdighet. De vil dermed ikke kunne fastslå hvorvidt du kan betjene eventuell gjeld lånet medfører. Banken får da ikke informasjon om verken inntekt eller gjeld. Et lån uten kredittsjekk gir kort og godt ikke bankene opplysningene de trenger for å vurdere økonomien din. Dette er også grunnen til at denne type lån ikke tilbys i Norge.

Er det mulig å få lån uten kredittsjekk?

Det er ingen norske banker som tilbyr lån uten kredittsjekk. Det å utføre en kredittsjekk er noe banker og andre låneformidlere er pålagt å gjøre. Kredittsjekken vil ikke bare komme banken til nytte, men også sårbare låntakere.

Selv om det ikke tilbys lån uten kredittsjekk, finnes det muligheter for de med lav kredittscore.

Hvordan få lån uten god kredittscore?

Siden lån uten kredittsjekk ikke er en mulighet her til lands, gjelder det å gjøre det beste ut av situasjonen. Det er som nevnt mulig å få lån selv om kredittscoren ikke er spesielt bra. Men scoren må likevel være høy nok til at banken anser deg som betalingsdyktig.

Samtidig finnes det enkelte tiltak du kan vurdere når du skal søke om lån. Disse kan potensielt øke mulighetene dine for å få lån.

Søk om lån med medlåntaker

Dersom banken mener at du ikke har god nok kredittscore til å ta opp lån, kan en medlåntaker være løsningen.

Lån uten kredittsjekk er ikke mulig, og derfor gjelder det å få opp kredittscoren på et vis. En medsøker har gjerne bedre score enn deg, og kan dermed hjelpe deg med å få lånet.

En medlåntaker kan betraktes som en person som tar opp lånet sammen med deg. Dermed vil både din og medsøkers inntekt spille inn under kredittsjekken. Det samme gjelder andre faktorer som påvirker kredittscore, som gjeld, alder og lignende.

Medlåntakeren er imidlertid også ansvarlig for at lånet betjenes i henhold til nedbetalingsplan, sammen med deg. Det er derfor viktig at medsøker er klar over risikoen dette innebærer.

Søk om lån med sikkerhet i bolig

Opplever du at det er vanskelig å få lån siden det ikke tilbys lån uten kredittsjekk? Det kan være verdt å sjekke opp i mulighetene for å få lån med sikkerhet i bolig. Har du for eksempel en betalingsanmerkning, er et lån med sikkerhet mer aktuelt enn lån uten sikkerhet.

Et eksempel på dette, er et lån som heter omstartslån. Det er et lån som tas med sikkerhet i bolig, og som kan søkes om selv om man har betalingsanmerkning, høy gjeld eller inkassosaker.

Har du lav kredittscore, gir et lån med sikkerhet i bolig banken ekstra trygghet, siden de potensielt kan tvangsauksjonere boligen om du ikke betaler.

Et lån med sikkerhet i bolig er ikke et lån uten kredittsjekk. Kredittsjekk må utføres med denne type lån også. Forskjellen er at banken gjerne våger å gi deg lån hvis du kan stille med sikkerhet i eiendeler.

Bedre din egen kredittscore

En annen løsning for deg med dårlig kredittscore er å ta nødvendige grep om egen økonomi. Lån uten kredittsjekk eksisterer ikke i Norge, og du kan derfor øke sjansen for å få lån ved å bedre kredittscoren din. 

Dette kan du blant annet oppnå ved å gjøre følgende:

 • Kvitte deg med ubetalte krav slik at betalingsanmerkning fjernes
 • Øke inntekten (f.eks. jobbe mer eller bytte til en bedre betalt jobb)
 • Betale ned på eksisterende gjeld

Juster størrelsen på lånet

Siden lån uten kredittsjekk praktisk talt ikke tilbys, opplever enkelte at de får avslag på søknaden. Det er likevel ikke noen grunn til å gi opp håpet om lån. Det kan blant annet lønne seg å søke lån på nytt, bare et lavere beløp.

Får du for eksempel nei til å låne 100 000 kroner i forbrukslån, kan det fortsatt hende at du kan få låne 20 000 kroner. Dette er verdt å ha i bakhodet. Får du avslag gjelder det ellers å følge rådene våre for å få lån uten god kredittscore. Bruk for eksempel en medlåntaker.

Hva er enkleste måte å søke om lån?

Det kan være verdt å søke om lån hos flere ulike banker gjennom tjenesten vår, selv om man har lav kredittscore. Det finnes flere banker som kan tilby lån selv om man ikke har høy inntekt eller god kredittscore. Tjenesten er enkel i bruk og koster ingenting. Slik går du frem:

 1. Søk om lån ved å fylle ut skjemaet vårt
 2. Lånesøknaden sendes til flere ulike banker
 3. Du mottar eventuelle lånetilbud innen kort tid
 4. Om ønskelig kan du benytte deg av eventuelle tilbud du mottar


Fordelen ved å bruke tjenesten vår, er at du automatisk søker hos flere banker. Lån uten kredittsjekk er ikke mulig, men du kan øke mulighetene dine for lån ved å søke hos flere. Husk at ulike banker kan stille noe ulike krav til låntakers kredittscore.

Hva er kredittscore og kredittsjekk?

For å forstå hvorfor det ikke tilbys lån uten kredittsjekk, er det greit å sette seg inn i hva en kredittsjekk faktisk innebærer. Enkelt forklart vil man tildeles en kredittscore under en kredittsjekk. Denne scoren ligger som regel et sted mellom 1 og 100.

 • 71–100: God kredittscore – låntaker har veldig lav risiko for mislighold av gjeld
 • 51–70: Låntaker har lav risiko for mislighold av gjeld
 • 30–50: Låntaker har moderat risiko for mislighold av gjeld
 • 21–29: Låntaker har høy risiko for mislighold av gjeld
 • 1–20: Låntaker har svært høy risiko for mislighold av gjeld


Det finnes også andre skalaer som kan benyttes under en kredittscore, men prinsippet er det samme. Med lav score øker sjansen for avslag på lånesøknaden. Dette er kanskje hovedgrunnen til at mange med økonomiske problemer ønsker lån uten kredittsjekk.

Hva kontrolleres i en kredittscore?

Det er flere forskjellige faktorer som avgjør hvor høy kredittscore du får. Noen av disse er enklere å påvirke enn andre. Alderen din er for eksempel vanskelig å gjøre noe med, mens inntekt kan påvirkes.

Her er en oversikt over ulike ting som sjekkes i en kredittsjekk:

 • Skattemelding (skatt, alminnelig inntekt, formue etc.)
 • Betalingsanmerkninger
 • Eventuelle næringsinteresser
 • Adresse
 • Alder

Er du nysgjerrig på egen kredittscore?

Hvis du skal søke om et lån, kan det ofte være en idé å kredittsjekke seg selv først. Da får du oversikt over hvordan bankene vil vurdere deg før du eventuelt søker. Se på kredittscoren din, og finn ut om det er aktuelt å søke om lån i det hele tatt.

Lån uten kredittsjekk er kanskje ikke mulig, men du kan ta en kredittsjekk uten å låne. Hvem som helst kan sjekke sin egen kredittscore, noe som er både raskt og enkelt.

De ulike selskapene som tilbyr kredittsjekk er lovpålagt å dele all informasjon de har om deg. Merk deg likevel at det ikke nødvendigvis er gratis å få kredittscoren sin. Men du kan i det minste sjekke hvilke opplysninger banken får tilgang på om deg.

Det er ofte mulig å betale noen kroner ekstra dersom man vil ha tilgang på score fra kredittsjekken. Ellers er kredittsjekk av seg selv en gratis tjeneste i de aller fleste tilfeller.

Dette bør du tenke på før du velger lån

Hvis du søker om lån, kan du potensielt motta mange lånetilbud fra forskjellige banker. Da er det viktig å sette seg inn i hvilke tilbud som er verdt å takke ja til.

Når man ønsker lån uten kredittsjekk, har man muligens ikke spesielt høy kredittscore. Dette kan i noen tilfeller føre til at renten på lånet blir høy. Jo høyere risiko banken mener de tar ved å låne deg penger, jo høyere kan rentene bli.

Det er derfor ekstra viktig å vite hva du bør se etter når du mottar lånetilbud fra bankene. På den måten kan du i mange tilfeller spare deg for dyre renter og gebyrer. Her er noen faktorer som ikke bør ignoreres:

 • Renter: Alle lånetilbud du mottar vil informere deg om nominell rente og effektiv rente. Renten på et lån gir deg innblikk i lånets kostnader. Den nominelle renten er en rentesats som gjelder for selve lånet alene. Se derfor heller på effektiv rente, som er både kostnader, nominell rente og gebyrer. 

 • Etableringsgebyr og termingebyr: Disse gebyrene vil være bakt inn i den effektive renten. Det er likevel greit å huske på at disse gebyrene kan variere mye fra bank til bank. Det er ikke alle banker som opererer med dyre etableringsgebyrer for nye kunder, men noen gjør det. Termingebyr er et gebyr man ofte må betale per termin.

 • Nedbetaling av lånet: I et lånetilbud vil du også kunne få oversikt over nedbetalingsmuligheter. Ønsker du å betale tilbake et lavt beløp når regningene kommer, er lang nedbetaling ofte å foretrekke. Vil du bli kvitt lånet fortest mulig og spare renteutgifter, er kort nedbetalingstid et bedre valg. Her er det lurt å se hva banken din kan tilby i ditt tilfelle.

Sjekk dine lånemuligheter

En tjeneste fra Zen Finans

Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans ut hvilke lånemuligheter du har.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).

Alternative lån uten kredittsjekk

Dersom du søker på frasen «søk lån uten kredittsjekk» i nettleseren, vil du neppe finne noen norske banker som tilbyr dette.

Lån uten kredittsjekk kan likevel være en mulighet dersom du tenker litt alternativt. La oss se nærmere på hvilke muligheter du har.

Privat lån uten kredittsjekk og sikkerhet

Et ordinært banklån er ikke mulig å få uten en kredittsjekk. Låner du imidlertid penger privat, kan du potensielt få lån uten kredittsjekk og sikkerhet. Et privat lån er et lån som for eksempel fås gjennom foreldre, besteforeldre eller arbeidsgiver. 

Siden dette er et lån uten kredittsjekk og sikkerhet, tar långiver en viss risiko. Men muligheten finnes, dersom du er heldig og kjenner noen som kan hjelpe deg. Dette kan muligens være en måte å få rask lån uten kredittsjekk på.

Kredittkort kan gi deg lån på dagen uten kredittsjekk

Ønsker du å låne penger på dagen uten kredittsjekk, kan dette være en mulighet dersom du har et kredittkort. Har du et kredittkort med ubrukt kreditt, kan du til og med få lån på minuttet uten kredittsjekk.

Dette forutsetter at du allerede har et kredittkort med innvilget kreditt. Skal du søke om et nytt kredittkort, må du fortsatt gå gjennom en kredittsjekk. Banken eller utstederen vil da sjekke alt fra inntekt og gjeld til andre faktorer.

Du trenger likevel ikke å kontakte banken og gå gjennom en kredittsjekk hver gang du skal bruke et allerede utstedt kredittkort. Sånn sett er kredittkort på mange måter et lån uten kredittsjekk og sikkerhet, og kan benyttes raskt som en form for lån ved behov.

Tilbys SMS lån uten kredittsjekk?

SMS lån på minuttet uten kredittsjekk har tidligere vært tilgjengelig for nordmenn. Disse lånene kjennetegnes av at pengene kommer raskt på konto, og at rentene ofte er skyhøye. I noen tilfeller ville man til og med få SMS lån uten kredittsjekk.

I dag er ikke SMS lån på minuttet uten kredittsjekk (eller i hele tatt for den saks skyld) mulig å få i Norge. SMS lån uten kredittsjekk tilbys fortsatt i Sverige og enkelte andre land. Denne formen for lån var veldig lett tilgjengelig, noe som gjorde sårbare grupper utsatt.

Dagens restriksjoner som er iverksatt av Finanstilsynet, beskytter deg mot disse ofte ugunstige lånene.

Tilbys smålån uten kredittsjekk?

Det er ikke mulig å få smålån uten kredittsjekk i Norge. Ser du derfor annonser om smålån på dagen uten kredittsjekk eller på minuttet for den saks skyld, bør du være forsiktig med å slå til. 

Smålån er det samme som et lite forbrukslån, og her kommer du heller ikke unna kredittsjekken. Forbrukslån på noen få tusen kroner omtales gjerne som smålån. Disse kan være praktiske om man ikke trenger å låne så mye, og kan betale tilbake innen kort tid.

Grunnen til at du optimalt sett bør betale tilbake fort, er fordi smålån kan ha nokså høy rente. Et vanlig forbrukslån har som regel lavere rentesats enn smålån. Dette kan likevel variere mye fra lån til lån.

Kan man få mikrolån uten kredittsjekk?

Det er ikke mulig å få innvilget mikrolån uten kredittsjekk i Norge. Alle norske banker er pliktige til å gjennomføre en kredittsjekk uansett hvilke lån det søkes om.

De aktørene som tilbyr mikrolån uten kredittsjekk er ikke norske banker som følger norsk lovgivning, noe som bør få varsellampene til å blinke. Skulle du for eksempel få et tilbud om mikrolån uten kredittsjekk fra en utenlandsk bank, kan det være snakk om en uregulert og useriøs aktør.

Det finnes mange grunner til at du bør unngå mikrolån uten kredittsjekk, og den viktigste årsaken er de ofte skyhøye rentene. 

Finnes det minilån uten kredittsjekk?

Minilån uten kredittsjekk er ikke noe som tilbys i Norge. Minilån har strenge krav til at kredittsjekk gjennomføres. Denne prosessen kan imidlertid være automatisert, noe som betyr at det er mulig å få minilån innen rimelig tid.

Hvorfor kan man ikke få online lån uten kredittsjekk?

Finansdepartementet har satt nokså strenge regler når det kommer til innvilgelse av lån. Dette har sammenheng med at mange nordmenn får stadig større gjeld. Myndighetene har derfor iverksatt ulike tiltak for å stanse gjeldsveksten.

Du kan blant annet normalt ikke låne mer enn fem ganger brutto årsinntekt. Det stilles også strenge krav til bankene, og de må forsikre seg om at du ikke låner over evne. En kredittsjekk er derfor påbudt, og skal sikre både bank og låntaker.

Banken beskyttes mot å låne ut penger til låntakere som ikke betaler pengene tilbake. Du som låntaker beskyttes samtidig mot å låne over evne. Det er enkelt og greit ikke lovlig å tilby lån uten kredittsjekk i Norge.

Fordeler ved å ikke kunne få hurtiglån uten kredittsjekk

Selv om det kanskje oppleves som kjedelig at lån uten kredittsjekk ikke tilbys, kan det faktisk komme deg til gode. Dersom det hadde vært mulig å få et hurtiglån på minuttet uten kredittsjekk, ville kanskje terskelen for å ta opp lån være lav.

Det er fort gjort å gjøre ting man angrer på i etterkant. I øyeblikkets hete kan det være fristende å kjøpe den siste mobilen på markedet, eller dra på en dyr ferie.

Med dagens krav til kredittsjekk, får du bedre tid til å tenke deg nøye om. Banken bruker gjerne en dag på kredittsjekken. I mellomtiden kan du få mulighet til å vurdere om du faktisk trenger lånet, eller om det finnes andre alternativer.

Har du derimot behov for pengene, er det selvfølgelig ingenting i veien for å ta opp et lån. Dette er noe de fleste av oss må gjøre fra tid til annen. De fleste nordmenn som eier bil eller bolig har for eksempel lån.

Har du fått tilbud om lån på minuttet uten kredittsjekk?

Ingen banker som følger norske lover og regler vil tilby lån på dagen uten kredittsjekk. Det er heller ikke realistisk å få lån på minuttet uten kredittsjekk. Får du tilbud om et lån på minuttet uten kredittsjekk, bør derfor varsellampene blinke.

Det finnes enkelte useriøse aktører, ofte med base i utlandet, som tilbyr norske kunder lån. Disse bør du selvsagt styre unna, siden de ikke følger norske lover. Det å låne penger på dagen uten kredittsjekk (av en bank) er enkelt og greit ikke mulig i Norge.

Søk om lån hos flere banker hos oss

Lån uten kredittsjekk er ikke noe som tilbys av norske banker, uansett om du vil låne 5000 uten kredittsjekk eller låne 10000 uten kredittsjekk. Norske långivere følger lover og regler satt av myndighetene, noe som blant annet betyr at kredittsjekk er obligatorisk. Dette gjelder enten du skal søke om smålån, større forbrukslån eller boliglån.

Har du lav kredittscore, er dette likevel ikke ensbetydende med at du ikke kan få lån. Det lønner seg å søke hos flere banker, slik at du får oversikt over mulighetene dine. Noen banker kan hjelpe deg med lån på tross av en litt lav kredittscore.

Det kan være tidkrevende å skulle sjekke opp i rentesatser og lignende hos hver potensielle bank. Det enkleste er derfor å søke gjennom vår tjeneste, og du vil få søknaden behandlet hos flere banker.

Du kan bruke tjenesten vår gratis, og tilbudene du eventuelt mottar er selvfølgelig helt uforpliktende. Du bestemmer selv om du vil benytte deg av tilbudene eller ikke. Det viktigste er at du får oversikten du trenger med tanke på bankenes lånevilkår. Søk lån gjennom oss, i dag.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).