Burde man bake forbrukslån inn i boliglån

Burde man bake forbrukslån inn i boliglån?

Få oversikt over fordeler og ulemper ved å bake forbrukslån inn i boliglån. Motta uforpliktende tilbud raskt og enkelt fra flere banker via tjenesten vår, og se hvor mye du kan spare på flytting av forbrukslånet ditt.

Bli kvitt forbrukslånet og løs inn dyr gjeld i dag

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for å overføre forbrukslånet til boliglånet
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva vil det si å bake inn forbrukslån i boliglån?

Å bake inn forbrukslån i boliglånet betyr at et eller flere forbrukslån blir slått sammen med ditt eksisterende boliglån. Dette kalles også refinansiering av boliglån.

I praksis vil da banken tilbakebetale forbrukslånet ditt samtidig som boliglånet økes med tilsvarende beløp.

Fordeler med å bake forbrukslån inn i boliglån

Å slå sammen et forbrukslån med boliglånet ditt vil som regel alltid være fordelaktig. Her er 3 fordeler:  

Fordel 1: Lavere rente

Å bake inn forbrukslån i huslånet vil nærmest garantere deg lavere renter. I gjennomsnitt er nemlig renten for forbrukslån omkring 10 prosentpoeng høyere enn renten for boliglån. Ved å slå forbrukslånet sammen med boliglånet, vil den lave boliglånsrenten gjelde for hele lånesummen.

Fordel 2: Færre månedlige kostnader

I tillegg får du færre månedlige kostnader, slik som termingebyrer. Som oftest ligger det månedlige termingebyret for et lån på mellom 25 og 70 kroner. Fordelt over flere år kan du med andre ord spare mange tusen på bare å ha ett lån.

Fordel 3: Bedre oversikt over økonomien

En siste fordel med å inkludere forbrukslånet i boliglånet er at du får én faktura og én betalingsfrist å forholde deg til i måneden. Det gir bedre oversikt over økonomien og gjør det enklere å betale rett beløp til rett tid.

Se hva du kan spare på å bake forbrukslånet inn i boliglånet

En tjeneste fra Zen Finans

Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).

Potensielle ulemper med å bake forbrukslånet inn i boliglånet

Som allerede nevnt, vil det i de aller fleste tilfeller lønne seg å inkludere forbrukslånet i boliglånet. Her er likevel 2 potensielle ulemper:

Ulempe 1: Det kan koste mer om nedbetalingstiden er lang

Banken gir deg som regel mulighet til å forlenge nedbetalingstiden når du baker inn et forbrukslån i boliglånet. Du kan for eksempel velge å betale ned den nye lånesummen over 15 år i stedet for 8.

Ved lang nedbetalingstid kan du i visse tilfeller ende opp med å betale mer for ett samlet boliglån enn du ville om du betalte forbrukslånet separat. Grunnen er at et beløp tilbakebetalt over en lang tidsperiode med lav rente (som et boliglån), kan bli dyrere enn samme beløp tilbakebetalt over noen få år (som et forbrukslån).

For å unngå å betale mer, bør du belage deg på å tilbakebetale forbrukslånsdelen av boliglånet like raskt som du ville betalt det ned som forbrukslån.

Ulempe 2: Du stiller boligen som sikkerhet

Å stille boligen som sikkerhet gjør at banken kan tilby deg lavere renter enn for et lån uten sikkerhet, slik som et forbrukslån. Dette innebærer samtidig en viss risiko for deg. Grunnen er at banken har rett til å kreve at huset selges hvis det skulle bli vanskelig for deg å betale ned boliglånet som avtalt.

Forutsetning for å bake forbrukslånet inn i boliglånet

For å kunne inkludere et forbrukslån i eksisterende boliglån, må den samlede lånesummen normalt utgjøre mindre enn 85% av boligens totalverdi.

Eksempel: Hvis boligen din er verdt 3 000 000 kroner, kan du maksimalt låne 2 550 000 kroner, tilsvarende 85% av boligens verdi. Er nåværende boliglån på 2 000 000 kroner, kan det dermed være mulig å inkludere et forbrukslån på opptil 550 000 kroner i boliglånet.

Merk at når du søker om å refinansiere forbrukslån inn i boliglånet, vil banken ta en helhetlig vurdering av økonomien din. Blant annet vil de sjekke inntekt og eksisterende gjeld for å avgjøre betalingsevnen din.

Oppsummering

Hvis du har et forbrukslån og har mulighet til å bake dette inn i eget boliglån, vil dette stort sett alltid være fordelaktig.

I denne teksten har du fått lese om store fordeler som lavere totalkostnader og bedre oversikt over egen økonomi, men også om mulige ulemper, for eksempel ved langsom tilbakebetaling.

Finn ut hvor mye du kan spare på å bake forbrukslånet ditt inn i boliglånet. Send én søknad, og motta flere tilpassede lånetilbud fra aktuelle banker.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).