Ferielån - få råd til drømmeferien

Ferielån – få råd til drømmeferien

Vi hjelper deg å finne markedets beste og billigste ferielån. Få pengene på konto i løpet av få dager, og disponer lånet fritt etter eget ønske og behov.

Søk ferielån (forbrukslån)

En tjeneste fra Zen Finans
  • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om ferielån (forbrukslån) i dag
  • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste forbrukslånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Hva er et ferielån?

Et ferielån er i bunn og grunn et vanlig forbrukslån som blir brukt til å finansiere en ferie.

Generelt er forbrukslån kjent som et raskt og fleksibelt lån som kan disponeres helt fritt. Det er opp til deg om du ønsker å bruke pengene på å realisere en drømmeferie, betale regninger eller begge deler.

Det er mulig å låne mellom 5 000 og 600 000 kroner. Maksimal nedbetalingstid er vanligvis 5 år.

Hvordan får man et ferielån?

For å få ferielån, i blant også kalt reiselån, må du sende inn en søknad om forbrukslån.

Ved å bruke skjemaet vårt blir søknaden din delt med flere aktuelle banker. Disse vil gi deg konkrete lånetilbud, og du kan velge det beste lånet med lavest rente.

Merk at bankene stiller visse krav for å innvilge forbrukslån, uavhengig av om pengene skal brukes på en ferie eller en tannlegeregning. Du kan lese mer om kravene om inntekt, alder og betalingsanmerkning på siden vår om forbrukslån.

Fordelene med ferielån

Fordelene med forbrukslån til ferie, eller ferielån, er at:

Ulempene med ferielån

Samtidig bør du være klar over følgende ulemper med ferielån:

Alternativer til ferielån

Samtidig som ferielån kan være en god måte å realisere en drømmeferie på, er det alltid lurt å orientere seg blant alle tilgjengelige muligheter.

La oss se nærmere på tre alternative måter å betale for reisen på: kredittkort, rammelån og oppsparte midler.

Kredittkort

Den fremste fordelen med kredittkort er den rentefrie perioden på opptil 60 dager. Klarer du å tilbakebetale gjelden før denne perioden er over, betaler du dermed ingen renter for å låne pengene.

Den største ulempen med kredittkortet er høye renter når den rentefrie perioden er over, som oftest på mellom 20% og 30%. Ferien kan altså bli dyr om du ikke tilbakebetaler det skyldige beløpet i tide. Finansportalens klare råd er derfor å ”betal[e] all kreditten på kortet med en gang”.

Rammelån

Hvis du eier bolig og har rammelån, kan du enkelt finansiere ferien med dette fleksible boliglånet. Renta for rammelån er langt lavere enn for ferielån, som gjør at du betaler mindre i renter for ferien.

Oppsparte midler

Det aller beste er selvfølgelig å betale for ferien med oppsparte midler. Da slipper du helt unna renter og betalingsfrister. Det gjør at ferien rett og slett blir billigere.

Gjør det til en vane å sette av en fast sum hver måned for å spare opp til neste feriereise. Om det ikke finansierer ferien 100%, vil du slippe å ta opp et stort lån.

Ferielån - kort oppsummert

Vi har sett at ferielån, som er et forbrukslån brukt i forbindelse med ferie, har flere fordeler. Det kan være løsningen som gjør det mulig for å gjennomføre en etterlengtet feriereise.

Du bør samtidig være forberedt på at lånet totalt sett vil gjøre at ferien blir dyrere. Det er også lurt å orientere seg blant alternative løsninger før du velger å ta opp ferielån.

Hvis valget faller på et ferielån, bør du sørge for å motta tilbud fra flere banker. Det gjør at du kan sikre deg de beste lånebetingelsene.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).