Forbrukslån til å betale gjeld

Forbrukslån til å betale gjeld

Spar penger ved å samle lån og kredittkortgjeld i et nytt forbrukslån. Finn forbrukslån med lav rente for å betale gjeld på opptil 600 000 kroner via tjenesten vår, raskt og enkelt.

Søk om forbrukslån for å betale gjeld

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Hva vil det si å ta opp forbrukslån for å betale gjeld?

Å ta opp et nytt forbrukslån er en måte å bli kvitt dyr gjeld, som smålån og kredittkortgjeld. Banken vil da tilbakebetale eksisterende gjeld for deg og opprette et tilsvarende stort forbrukslån.

Forbrukslånet kan på det meste være på 600 000 kroner.

Hva er fordelene med forbrukslån for å betale gjeld?

Det kan være mye penger å spare på å erstatte smålån og kredittkortgjeld med et større forbrukslån. Det kan også bidra til bedre økonomisk kontroll og oversikt.

Her er noen konkrete fordeler med å samle dyr gjeld:

  1. lavere renter
  2. færre månedlige kostnader
  3. en tydelig betalingsplan
  4. bedre oversikt over økonomien

1. Lavere renter

Ved å samle dyr gjeld i et større forbrukslån, er sjansene gode for at du får lavere rente.

Smålån og kredittkortgjeld er nemlig kjent for å ha høye renter. Gjennomsnittsrenten for kredittkort er for eksempel på 20%, mens et lite lån på 5 000 kroner i gjennomsnitt har en rente på over 30%.

Ved å samle gjelden i et nytt forbrukslån med eksempelvis 13% rente, vil det være mye penger å spare.

2. Færre månedlige kostnader

Tar du opp et forbrukslån for å betale gjeld, kan du se frem til færre månedlige kostnader.

De aller fleste lån, inkludert kjøp med delbetaling, innebærer månedlige kostnader som termingebyr. Termingebyret er vanligvis på mellom 25 og 70 kroner. Små lån har som oftest høyere gebyrer enn store lån.

3. En tydelig betalingsplan

Et forbrukslån kommer med en tydelig betalingsplan som viser hvor mye du må betale hver måned for å bli kvitt lånet innen avtalt tidsperiode. En slik betalingsplan er enkel å forholde seg til, og den gir en god oversikt over gjenstående lånesum og hvor mye du betaler i renter.

Har du kredittkortgjeld, har du derimot ingen betalingsplan å forholde deg til. Du får riktignok en månedlig faktura med et minstebeløp, men dette beløpet er så lavt at det vil ta svært lang tid og koste mye før gjelden er nedbetalt. 

Med et forbrukslån for å betale gjeld fra kredittkort og andre lån, får du en tydelig betalingsplan som gjør det enklere å bli gjeldsfri.

4. Bedre oversikt over økonomien

Med ett forbrukslån har du bare én faktura og én betalingsfrist å forholde deg til. Det kan gjøre det enklere å holde oversikt over økonomien og sette av pengene som trengs hver måned.

Har du derimot flere lån, har du også flere månedlige fakturaer. Da kan det være lett å glemme en betaling som kan ende med purregebyr og i verste fall en inkassosak.

Hvordan ta opp forbrukslån for å betale gjeld?

Hvis du ønsker å samle eksisterende gjeld i ett forbrukslån, er det en fordel å innhente tilbud fra flere banker. Renten på forbrukslånet vil nemlig settes etter en individuell vurdering av din personlige økonomi, og du vil som oftest motta ulike rentetilbud fra ulike banker.

Bankene stiller visse krav for å gi ut forbrukslån. Kravene kan variere fra bank til bank, men handler blant annet om:

  • alder (minst 18 år)
  • inntekt (minst 150 000 i året eller mer)

Ved hjelp av vår gratis tjeneste kan du enkelt og raskt få flere tilpassede tilbud fra banker. Da kan du enkelt sammenligne tilbudene for å finne det beste og billigste lånet. Tjenesten er 100% gratis og uforpliktende.

Tips: Det er også mulig å ta opp andre type lån for å betale gjeld. Har du for eksempel boliglån, kan du sjekke muligheten for å bake inn gjelden i boliglånet.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).