Forbrukslån med betalingsanmerkning

Forbrukslån med betalingsanmerkning

Ønsker du å søke om forbrukslån, men har betalingsanmerkning? Slik går du frem for å få innvilget forbrukslån fra 5 000 til 600 000 kroner.

Innhold

Kan jeg få forbrukslån med betalingsanmerkning?

Har du en betalingsanmerkning, er det ikke mulig å få forbrukslån. For å kunne ta opp forbrukslån, må du derfor først bli kvitt betalingsanmerkningen.

Betalingsanmerkningen blir borte umiddelbart etter du har tilbakebetalt pengene du skylder som ga deg anmerkningen, og du kan da søke om forbrukslån igjen. 

Grunnen til at du ikke kan få forbrukslån med anmerkning, er at risikoen vurderes som for stor for banken.

Det er nemlig slik at forbrukslån er et lån uten sikkerhet i bolig eller andre eiendeler. Det gjør det vanskelig for banken å kreve tilbake pengene om forbrukslånet ikke tilbakebetales som avtalt. En betalingsanmerkning, som viser at du allerede skylder penger, gjør dermed at banken vil avvise søknaden om lån uten sikkerhet.

3 løsninger for deg som ønsker forbrukslån med betalingsanmerkning

Som vi allerede har sett, må du først bli kvitt betalingsanmerkningen for å kunne få forbrukslån. Her er tre løsninger for deg som ønsker å få betalingsanmerkningen fjernet og mulighet til å ta opp forbrukslån igjen.

Du kan:

  1. låne fra andre og betale tilbake gjennom nytt forbrukslån
  2. søke om refinansieringslån med sikkerhet i bolig
  3. låne opp ekstra på boligen din


Det første alternativet krever en tillitsbasert relasjon og en god avtale, men de to siste alternativene forutsetter at du har en bolig du kan stille som sikkerhet.

1. Låne penger fra andre og betale tilbake gjennom nytt forbrukslån

Det første alternativet du kan vurdere er å låne penger fra noen du kjenner for en begrenset tidsperiode.

Med de lånte pengene kan du tilbakebetale gjelden som ga deg betalingsanmerkningen. Da blir anmerkningen umiddelbart slettet, som betyr at du kan søke om et ordinært forbrukslån like etterpå. Hvis du møter bankens krav, blant annet til minimumsinntekt, vil forbrukslånet innvilges, og du kan tilbakebetale pengene du lånte.

Denne løsningen forutsetter en tillitsbasert relasjon, enten det er til et familiemedlem, en venn eller en bekjent. Er det snakk om større lånesummer, anbefales det å lage en tydelig, skriftlig avtale.

2. Refinansieringslån med sikkerhet i bolig

Om du har en betalingsanmerkning, kan et refinansieringslån med sikkerhet i bolig være en måte å få orden på økonomien igjen. Lånet innebærer at banken innfrir pengekravet som har resultert i betalingsanmerkning slik at anmerkningen slettes og det blir enklere å ta opp et nytt forbrukslån.

Denne typen refinansieringslån gis av et begrenset antall banker som har spesialisert seg på å hjelpe kunder med betalingsanmerkninger. Til felles for disse bankene er at de krever at du stiller boligen din som sikkerhet for å få lånet.

3. Øke boliglånet

Enkelte banker kan gi deg med boliglån mulighet til å øke lånet for å tilbakebetale gjelden som ga betalingsanmerkning.

Forutsetningen for å øke boliglånet er at du har ledig kapasitet, som betyr at du har lånt mindre enn 85% av boligens totale verdi. I tillegg er det et krav om at din totale gjeld ikke skal overgå fem ganger årlig inntekt.

De aller fleste banker vil automatisk avvise en søknad om å øke boliglånet fra en person med betalingsanmerkning, så det er et begrenset antall banker som tilbyr denne tjenesten. Ofte vil dette være de samme bankene som tilbyr refinansieringslån med betalingsanmerkning, som nevnt i punktet ovenfor. En forutsetning for å øke boliglånet er at pengene blir brukt til å få betalingsanmerkningen slettet.

Vi samarbeider med banker som tilbyr personer med betalingsanmerkning både refinansieringslån og å øke boliglånet. Fyller du ut skjemaet vårt vil du raskt og uforpliktende få tilbud om lån fra aktuelle banker.

Forbrukslån med betalingsanmerkning – kort oppsummert

Det er ikke mulig å søke vanlig forbrukslån med betalingsanmerkning. Heldigvis finnes det flere muligheter for å bli kvitt betalingsanmerkningen slik at du igjen kan ta opp forbrukslån.

Vi hjelper deg å få tilbud fra banker som tilbyr lån selv hvis du har betalingsanmerkning. Fyll ut skjemaet vårt for å motta tilpassede lånetilbud fra flere banker som er spesialisert på dette.

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre er vår nettredaktør og har spisskompetanse innen lån og privatøkonomi. Ingvild skriver artiklene på lånfordeg.no og samarbeider tett med fageksperter for å sikre at innholdet til enhver tid er oppdatert og informativt.