Forbrukslån med kausjonist eller medsøker

Forbrukslån med kausjonist eller medsøker

Få bedre lånebetingelser ved å gå sammen om å søke forbrukslån. Send en enkel søknad og motta tilpassede tilbud fra flere banker, raskt og uforpliktende.

Søk forbrukslån med kausjonist eller medsøker

En tjeneste fra Zen Finans
  • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om forbrukslån i dag
  • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste forbrukslånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Søke forbrukslån med en medsøker eller kausjonist?

Både en medsøker og en kausjonist fungerer som en ekstra sikkerhet for banken om at et lån vil bli tilbakebetalt. Men mens du kan søke forbrukslån sammen med en medsøker, er kausjonist kun for lån med sikkerhet, slik som boliglån.

La oss derfor se nærmere på hva det vil si å søke om forbrukslån med medsøker.

Hva betyr medsøker?

En medsøker er en person som søker om å dele ansvaret for et lån med en hovedlåntaker. I forbindelse med lånesøknaden vil banken ta en samlet vurdering av begge parters personlige økonomi. Hvis lånet innvilges, vil medsøker omtales som medlåntaker.

Hovedlåntaker og medlåntaker har delt ansvar for at lånet blir nedbetalt etter avtalen. Det innebærer at medlåner blir stående ansvarlig for hele lånesummen om hovedlåntaker ikke evner å betale sin del.

Når to personer tar opp et lån sammen på denne måten, kan begge få skattemessige fordeler, som fradrag på gjeldsrenter. Samtidig vil begge få betalingsanmerkning om lånet ikke tilbakebetales som avtalt.

Fordelene med forbrukslån med medsøker

Å søke forbrukslån med en medsøker kan gi:

Søker du forbrukslån med en medsøker, vil banken ta en samlet vurdering av både din og medsøkers personlige økonomi.

Har medsøker god og stabil lønn, fungerer det som en ekstra sikkerhet for banken. Det øker sjansene for at banken kan gi deg et større lån og at du tilbys lavere renter.

Hvem kan stille som medsøker?

En medsøker bør ha:

De fleste banker stiller krav om at du og medsøker må ha samme folkeregistrerte adresse. Derfor er det som oftest ektefeller, samboere eller foreldre som fungerer som medsøkere.

Medsøker bør i tillegg ha god betalingsevne for å kunne bidra til bedre lånebetingelser og godkjent lånesøknad. Det vil for eksempel neppe lønne seg å bruke en medsøker med lav inntekt, høy gjeld eller en aktiv betalingsanmerkning.

Forbrukslån med medsøker eller kausjonist – kort oppsummert

Skal du søke forbrukslån og ønsker en ekstra sikkerhet, kan du dra nytte av å søke sammen med en medsøker. Det øker sjansene for gode lånebetingelser.

Det er ikke mulig å søke forbrukslån med kausjonist, da kausjonister kun brukes for å søke om lån med sikkerhet, slik som boliglån.

Renten på forbrukslån settes etter en individuell vurdering. Derfor er det anbefalt å sammenligne tilbud fra flere banker når du skal skaffe deg forbrukslån. Vår tjeneste gjør nettopp dette enkelt.

I skjemaet vårt kan du enkelt søke om forbrukslån enten med eller uten en medsøker. Det gjør at du kan raskt kan få uforpliktende tilbud fra flere banker tilpasset din økonomi. 

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).