Hvordan søke forbrukslån med sikkerhet?

Hvordan søke forbrukslån med sikkerhet?

Ser du etter forbrukslån med sikkerhet i bolig, bil eller hytte som har lav rente og rask utbetaling? La oss se på hvilke muligheter du har.

Innhold

Forbrukslånet - et lån med sikkerhet?

Forbrukslån er per definisjon et lån uten sikkerhet, og lånet tas opp uten å stille egne eiendeler som pant.

Selv om det dog ikke er mulig å stille egne eiendeler som sikkerhet for et forbrukslån, kan du vurdere andre alternativer som vi nå skal se nærmere på.

Andre lånemuligheter enn forbrukslån med sikkerhet

Det finnes heldigvis andre låneløsninger enn forbrukslån med sikkerhet som kanskje kan passe deg med ditt lånebehov.

Du kan sjekke:

  1. vanlig forbrukslån
  2. lån med sikkerhet
  3. refinansiering av boliglån

1. Vanlig forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet på mellom 5 000 og 600 000 kroner. Du står fritt til å bruke pengene fra et forbrukslån akkurat slik du selv ønsker.

Vær forberedt på at renten på forbrukslån er høyere enn for et lån med sikkerhet. Banken skrur nemlig renten opp for å kompensere for risikoen ved å gi lån uten å ta pant i eiendelene dine. Betalingsevnen din, i form av inntekt, formue og gjeld, blir i praksis bankens eneste forsikring om at du vil tilbakebetale lånet som avtalt.

2. Lån med sikkerhet

Skal du kjøpe hus, hytte eller bil, vil et lån med sikkerhet være et naturlig valg. Lånet vil da kalles boliglån, billån eller hyttelån avhengig av hvilke eiendeler lånet er sikret i.

Sammenlignet med et lån uten sikkerhet, som forbrukslån, har lån med sikkerhet relativt lave renter.

3. Refinansiering av boliglån

Har du et boliglån på under 85% av boligens verdi og samlede lån på mindre enn fem ganger egen inntekt? Da kan det være verdt å vurdere refinansiering av boliglånet. Det gjør mulig å låne ekstra penger som kan disponeres fritt etter eget ønske og behov.

Den samme lave boliglånsrenten vil gjelde for hele lånebeløpet.

Konklusjon

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, og det er derfor ikke mulig å ta opp forbrukslån med sikkerhet i bolig eller andre eiendeler.

I stedet kan du vurdere et vanlig forbrukslån eller et lån med sikkerhet om du skal kjøpe bolig, hytte eller bil. Har du boliglån med ledig kapasitet, kan du også vurdere å øke dette lånet.

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre er vår nettredaktør og har spisskompetanse innen lån og privatøkonomi. Ingvild skriver artiklene på lånfordeg.no og samarbeider tett med fageksperter for å sikre at innholdet til enhver tid er oppdatert og informativt.