Forbrukslån til pensjonister

Forbrukslån til pensjonister

Det er både raskt og enkelt å søke forbrukslån som pensjonist. Slik går du frem for å sikre deg det beste forbrukslånet på mellom 5 000 og 600 000 kroner.

Søk forbrukslån for pensjonister

En tjeneste fra Zen Finans
  • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om forbrukslån for pensjonister i dag
  • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste lånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Er det mulig med forbrukslån til pensjonister?

Ja, du kan få innvilget forbrukslån som pensjonist. Banken vil vurdere søknaden din på lik linje med alle andre søknader om forbrukslån.

Hva avgjør om du får forbrukslån?

Som alltid er banken opptatt av å forsikre seg om at du er en trygg låntaker som kan tilbakebetale lånet i sin helhet. For å vurdere dette vil banken se på:

  • inntekt
  • gjeld
  • alder
  • betalingsanmerkninger

La oss se nærmere på et par av disse punktene.

Inntekt:
Ulike banker krever en minimumsinntekt på mellom 150 000 og 300 000 kroner for å innvilge forbrukslån. Inntekten din regnes ut basert på pensjonsutbetalingene og andre eventuelle månedlige inntekter.

Alder:
Alder spiller også inn når en søknad om forbrukslån behandles. Enkelte banker har faktisk en øvre grense på 70 år for nye forbrukslån. De fleste banker tar imidlertid en individuell vurdering av alderen.

Når banken regner ut risikoen ved å gi forbrukslån, kan høy alder telle negativt. Grunnen er blant annet at banken regner med at det blir vanskeligere å skaffe ekstra inntekt etter hvert som en blir eldre, i tilfelle dette skulle bli nødvendig for å betjene gjelden.

Hvordan søke forbrukslån til pensjonister?

Å søke forbrukslån til pensjonister gjøres på akkurat samme måte som for et vanlig forbrukslån. Prosessen er både rask og enkel.

Renten på forbrukslån beregnes individuelt, og derfor er det lurt å få tilbud fra flere banker. Da kan du sammenligne lånetilbudene og velge det billigste og beste forbrukslånet. 

Tjenesten vår gjør dette enkelt. Etter at du har fylt ut skjemaet vårt, vil du bli kontaktet av aktuelle banker med tilbud om forbrukslån.

Alternativer til forbrukslån for dem med bolig

Hvis du har bolig, kan det være lurt å se nærmere på alternativer til forbrukslån. Disse lånealternativene kan være like fleksible samtidig som renten er lavere.

Kanskje kan det for eksempel være aktuelt med et rammelån, å søke om avdragsfrihet på boliglånet eller å øke boliglånet? Er du 60 år eller eldre, uansett om du er pensjonist eller fremdeles er yrkesaktiv, anbefales det også å vurdere seniorlån om du trenger litt ekstra penger.

Som en av flere banker, tilbyr BN Bank seniorlån. Seniorlån fra BN Bank og andre tilbydere gjør det mulig å frigjøre penger fra boliglånet, enten gjennom et større engangsbeløp eller gjennom månedlige utbetalinger. Seniorlånet kan slik sett fungere som et tillegg til pensjonen, med penger som disponeres fritt etter ønske og behov.

Forbrukslån til pensjonister – kort oppsummert

Har du behov for å låne penger, er forbrukslån en mulighet for deg som er pensjonist. Det er enkelt å søke forbrukslån, og om lånet innvilges, får du raskt pengene på konto.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).