Lån til oppussing

Lån til oppussing

Finn det beste og billigste lånet til oppussing. Få forbrukslån på mellom 5 000 - 600 000 kroner uten sikkerhet, eller se hvilke andre alternativer du har for å finansiere oppussingsprosjektet ditt.

Innhold

Lån til oppussing av bolig

Når du planlegger å pusse opp, kan du finansiere prosjektet på flere måter. Forbrukslån er mye brukt i forbindelse med oppussing, men du kan også vurdere følgende alternativer, som vi vil se nærmere på i artikkelen:

  • kredittkort
  • å låne på huset
  • rammelån
  • byggelån
  • oppsparte midler

Forbrukslån

Et forbrukslån som skal brukes til å finansiere et oppussingsprosjekt, kalles ofte for et oppussingslån. Det er mulig å låne mellom 5 000 og 600 000 kroner til oppussing.

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet og er kjent for sin raske søknadsprosess. Samtidig er renten for forbrukslån høyere enn for lån med sikkerhet, som boliglån.

Ønsker du tilbud om forbrukslån til oppussing av bolig, kan du fylle ut skjemaet vårt. Da blir du kontaktet av flere aktuelle banker med tilbud og kan sammenligne lånetilbud på jakt etter det beste oppussingslånet for deg.

Andre alternativer for å finansiere oppussingen

I tillegg til å ta opp et forbrukslån, kan du undersøke følgende alternativer for å dekke kostnadene for oppussing:

  • Kredittkort

Kredittkort kan være et godt alternativ om du bare trenger å låne penger for en kort periode. Kredittkort har nemlig en rentefri periode på opptil 60 dager, og hvis du klarer å tilbakebetale lånesummen før denne perioden er omme, betaler du ingenting i renter.

  • Låne på huset til oppussing

Har du boliglån, kan det være mulig å låne ekstra til oppussing ved å refinansiere boliglånet. Forutsetningen er at boliglånet ikke overgår 85% av boligens verdi. Ved å låne på huset til oppussing vil du dra nytte av den lave boliglånsrenten.

  • Rammelån

Et rammelån er et fleksibelt boliglån som gjør at du står fritt til å disponere opptil 85% av boligens verdi fritt. Du betaler kun renter på den andelen av lånet du faktisk har brukt.

  • Byggelån

Et byggelån er et midlertidig lån mens et bygge- eller oppussingsprosjekt pågår. Du betaler kun renter på pengene du til enhver tid har brukt. Når oppussingsprosjektet er ferdig, blir byggelånet omgjort til et vanlig boliglån.

  • Oppsparte midler

Å bruke oppsparte midler vil som regel være det mest økonomiske alternativet for å finansiering oppussing av bolig. Da slipper du helt unna renter og andre lånekostnader.

Lån til oppussing – oppsummert

Forbrukslånet er et raskt og enkelt lån som kan gjøre det mulig å realisere oppussingsprosjektet ditt.

Uansett om du trenger lån til oppussing av bad, oppgradering av et soverom eller totalrenovering av bolig, gjør du uansett lurt å vurdere lånealternativene dine nøye.

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre er vår nettredaktør og har spisskompetanse innen lån og privatøkonomi. Ingvild skriver artiklene på lånfordeg.no og samarbeider tett med fageksperter for å sikre at innholdet til enhver tid er oppdatert og informativt.