Reiselån – lån til å reise

Reiselån – lån til å reise

Realiser drømmereisen med et reiselån på mellom 5 000 og 600 000 kroner. Rask og ukomplisert søknadsprosess, og lave renter.

Innhold

Hva er et reiselån?

Et reiselån er ganske enkelt et forbrukslån som er tatt opp i forbindelse med en reise.

Reiselån er et lån uten sikkerhet i bolig eller andre eiendeler. Det er videre kjent som et raskt lån, da det kan være mulig å få pengene på konto samme dag som du sendte lånesøknaden. Du kan få låne mellom 5 000 og opptil 600 000 kroner.

Pengene fra reiselånet kan brukes akkurat slik du selv ønsker. De kan gå 100% til å finansiere den planlagte reisen, men kan også brukes på andre kostnader.

Hvordan søke reiselån?

Du søker reiselån ved å sende inn en vanlig søknad om forbrukslån.

Bruker du skjemaet vårt vil du motta tilpassede lånetilbud fra flere ulike banker. Det gir deg grunnlag for å sammenligne tilbudene og velge det gunstigste reiselånet.

Styrker og svakheter ved reiselån

Et reiselån er som alle forbrukslån et fleksibelt og enkelt lån. For å ta et gjennomtenkt valg er det samtidig viktig å være klar over at lånet også har enkelte svakheter.

La oss derfor ta en titt på både styrker og svakheter ved forbrukslån til reise:

Styrker

Svakheter

Kredittkort som alternativ til reiselån

Kredittkort kan i enkelte tilfeller være et bedre alternativ enn reiselån når du trenger å låne penger til reise.

Grunnen er at kredittkort har en rentefri periode på opptil 60 dager. Du vil dermed betale lite eller ingen renter hvis du klarer å innfri det skyldig beløpet i løpet av noen få måneder.

Bruker du imidlertid lenger tid på å tilbakebetale gjelden, lønner forbrukslån seg. Grunnen er at rentene på kredittgjeld som oftest er langt høyere enn for forbrukslån.

Martin Berge Laukøy, gjeldsrådgiver i DNB, kommer med følgende råd om valget mellom forbrukslån og bruk av kredittkort:

”Hvis du trenger å låne mindre enn rundt 25.000 kroner i inntil to, tre måneder, bruk kredittkortet. Hvis du derimot trenger å låne mer enn rundt 30.000 kroner og må bruke minst tre, fire måneder på tilbakebetale, velg forbrukslån”.

Oppsummering

Et reiselån, som i bunn og grunn et forbrukslån, kan gjøre det mulig å realisere drømmereisen.

Det er flere fordeler ved et slikt lån til reise, som rask behandlingstid og fri disponering av pengene. Samtidig er det viktig å være klar over svakheter ved lånet og alternative lånemuligheter.

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre

Ingvild Aagre er vår nettredaktør og har spisskompetanse innen lån og privatøkonomi. Ingvild skriver artiklene på lånfordeg.no og samarbeider tett med fageksperter for å sikre at innholdet til enhver tid er oppdatert og informativt.