Mikrolån med betalingsanmerkning

Mikrolån med betalingsanmerkning

Har du behov for et mikrolån, men sliter med en betalingsanmerkning? Vi viser deg hvilke muligheter du har for mikrolån med betalingsanmerkning, og hvordan du går frem for å søke hos flere banker for å finne det beste tilbudet.

Få hjelp til mikrolån med betalingsanmerkning

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter i hverdager)
[MIGRATION] Skjema 1
Velg lånetype

Samle gjeld i boliglånet, bli kvitt betalingsanmerkninger/inkasso eller stoppe tvangssalg/lønnstrekk? Velg omstartslån. 

Jeg ønsker

(du spesifiserer nøyaktig lånebeløp på neste steg). 

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Innhold

Kan jeg få mikrolån med betalingsanmerkning?

Det er som regel ikke mulig å få mikrolån med betalingsanmerkning. Dette gjelder ikke bare når du søker om små mikrolån, men også større forbrukslån. Dette er nemlig lån uten sikkerhet, og banken anser derfor risikoen ved å låne deg penger som for stor.

Et lån uten sikkerhet gir generelt sett banken større risiko, siden de ikke har pant i eiendommen din. Dermed kan de heller ikke drive inn pengene du skylder gjennom tvangsmessig salg av bolig eller andre eiendeler, om du ikke betaler for deg.

Den beste løsningen er å kvitte deg med betalingsanmerkningen, og deretter prøve å søke på nytt. Husk at en eventuell betalingsanmerkning vil slettes så snart du betaler det utestående kravet.

Hvordan få mikrolån i Norge med betalingsanmerkning?

For å kunne få mikrolån med betalingsanmerkning, må du først og fremst kvitte deg med alle betalingsanmerkninger. Deretter kan du kontakte banken på nytt gjennom vår tjeneste, som effektivt lar deg samle inn lånetilbud fra flere aktuelle banker.

  1. Kvitt deg med betalingsanmerkning
  2. Fyll ut låneskjemaet
  3. Motta ev. lånetilbud fra flere banker
  4. Velg det beste mikrolånet


Det er fullstendig uforpliktende å ta i bruk tjenesten, noe som betyr at du ikke trenger å takke ja til tilbudene du mottar. 

Alternativer til mikrolån med betalingsanmerkning

Dersom du ønsker mikrolån med betalingsanmerkning, er det ganske nytteløst å søke om dette før du har kvittet deg med anmerkningene. 

Det finnes imidlertid andre muligheter du kan teste ut. Den ene løsningen innebærer ingen kredittsjekk, noe som gjør det mulig å søke med betalingsanmerkning. De andre løsningene gir banken ekstra sikkerhet, noe som gjør at de kan godta en betalingsanmerkning.

1. Ta opp privat lån

Når du tar opp et privat lån, kan dette komme fra foreldre, besteforeldre, venner eller noen andre du kjenner. Har du mulighet for å få et privat lån, kan dette være et godt alternativ til mikrolån med betalingsanmerkning.

Det er naturligvis ikke alle som er så heldige at de har mulighet til å ta opp et privat lån. Men har du det, kan du potensielt låne et lite beløp.

2. Øk boliglånet

Et annet alternativ til mikrolån med betalingsanmerkning, er å øke boliglånet. Har du eid bolig en stund, har du sannsynligvis betalt ned en del på lånet. Samtidig er det ikke usannsynlig at boligen har økt i verdi siden du kjøpte den. 

Ved å få en verdivurdering av boligen, kan du potensielt øke boliglånet. Dermed får du et lån med svært gunstig rente og gode betingelser. Snakk gjerne med banken din om hvilke muligheter som finnes, når du har betalingsanmerkning.

3. Ta opp et refinansieringslån med sikkerhet (omstartslån)

Et omstartslån kan beskrives som et refinansieringslån der banken har sikkerhet i eiendommen din. Dette kan være en fin løsning når du ønsker å kvitte deg med gammel gjeld og betalingsanmerkninger.

Så snart betalingsanmerkningene er fjernet (gjennom f.eks. et omstartslån), kan du prøve å søke om mikrolån på nytt.

Hvorfor velge forbrukslån istedenfor mikrolån med betalingsanmerkning?

Dersom du vurderer å ta opp et mikrolån med betalingsanmerkning, kan det være lurt å se etter mer gunstige låneformer. Husk at et mikrolån ofte kan ha veldig høye renter. Dette skyldes en kombinasjon av lav sikkerhet, lavt lånebeløp og kort nedbetalingstid.

Tar du opp mikrolån, risikerer du derfor at det blir vanskelig å betjene gjelden. Dette kan føre til nye betalingsanmerkninger på sikt. Et standard forbrukslån kan i mange tilfeller ha bedre betingelser. Dette inkluderer blant annet:

  • Lavere renter
  • Lengre nedbetalingstid

Mikrolån med betalingsanmerkning – kort oppsummert

Det å søke om mikrolån i Norge med betalingsanmerkning lar seg ikke gjøre. Banken vil anse søkere med betalingsanmerkninger som risikable og dårlige betalere, og gir derfor avslag på lånesøknaden. Du bør derfor kvitte deg med anmerkningen før du søker på nytt.

Alternativt kan du ta opp andre typer lån, som også kan gis deg med betalingsanmerkning. Dette inkluderer omstartslån, privat lån og økning av eksisterende boliglån. 

Ellers kan det nevnes at du som vurderer mikrolån med betalingsanmerkning, gjerne kan vurdere vanlige forbrukslån istedenfor. Disse lånene har nemlig ofte langt bedre vilkår, og kort behandlingstid.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).