Minilån

Minilån

Hvis du har behov for et lite lån, kan et minilån være en aktuell løsning. Vi gir deg oversikt over hva minilån er og hva som skal til for å få det, samtidig som du får mulighet til å søke om minilån hos flere banker automatisk.

Innhold

Hva er et minilån?

Et minilån er et lite lån uten sikkerhet, og det er som regel snakk om et forbrukslån. I mange tilfeller er ikke lånet på mer enn 1 000 til 10 000 kroner, men dette kan variere. Begrepet kan brukes om lån som er større enn dette også.

Minilån betales som regel ned raskt, ofte i løpet av en måned eller to. Derfor egner lånet seg til alt fra forbruk til uforutsette reparasjonskostnader på bilen. Det er imidlertid fritt frem hva du velger å bruke pengene på.

Hvordan finne beste minilån?

Minilån har ofte relativt høy rente sammenlignet med andre lån, og derfor er det smart å hente inn lånetilbud fra flere banker gjennom vår tjeneste. På den måten kan du nemlig sammenligne lånetilbud og velge et mest mulig gunstig minilån. Slik går du frem:

 1. Oppgi grunnleggende informasjon i søknadsskjema
 2. Få tilsendt eventuelle lånetilbud om minilån fra forskjellige banker
 3. Sammenlign tilbudene
 4. Velg minilånet som passer deg best

   

Med vår tjeneste kan du spare deg for både strevsomt arbeid og dyrebar tid. Du trenger kun å fylle ut det ene skjemaet, og må ikke kontakte bankene individuelt. Det skal også nevnes at tjenesten er uforpliktende og fullstendig kostnadsfri.

Hvem kan få innvilget minilån?

For å kunne få minilån er det nødvendig å oppfylle visse kriterier. Husk at alle norske banker vektlegger at du som låntaker skal kunne betjene lånet du tar opp. Derfor vil banken ta en kredittsjekk, der de blant annet vurderer hvorvidt du:

 • Har høy nok inntekt
 • Er gammel nok (minilån 18 år tilbys, men aldersgrensen kan være så høy som 25 år)
 • Har kapasitet til å ta opp mer gjeld (du kan ikke låne mer enn 5 x årsinntekten totalt)
 • Har inkassosaker og/eller betalingsanmerkninger
 • Har bostedsadresse i Norge


Ulike banker kan stille varierende krav, blant annet til inntekt og alder. Det kan derfor lønne seg å søke hos mer enn én bank. Da får du oversikt over hvor mye du kan låne hos de forskjellige aktørene.

Hvor fort kan jeg få et minilån?

Mange ønsker seg et «minilån ekspres lån», men det er ikke spesielt realistisk å forvente seg et minilån på få minutter eller timer. Skulle banken ha innvilget et minilån på minuttet, ville de neppe ha rukket å ta en kredittsjekk og lage et lånetilbud.

Slik velger du deg et billig minilån

Det er alltid viktig å ta hensyn til kostnadene for et minilån, noe som inkluderer både renter og eventuelle gebyrer. Dette gjelder enten du søker om minilån 10000 kroner eller et annet beløp. Selv et billig lån kan fort bli dyrt om du ikke tar hensyn til rentekostnader.

Når du skal søke om minilån er det særlig viktig å vurdere den effektive renten. Dette er nemlig en rentesats som kombinerer både nominell rente, altså selve lånets rente, med øvrige gebyrer. 

Vær obs på nedbetalingstiden til minilån

Et minilån er relativt lite, og det er derfor ikke uvanlig med svært kort nedbetalingstid. Sjekk derfor hvor fort lånet må betales tilbake før du takker ja til et lånetilbud. 

Det er viktig at du har penger til å betale lånet i henhold til betalingsplanen. Dersom du drøyer nedbetalingen, må du huske at (de ofte høye) rentene løper. Dette kan gjøre totalkostnaden for lånet høy.

Hvem passer et minilån for?

Minilån er nyttig for deg som er i en periode med behov for økt økonomisk fleksibilitet, samtidig som du ikke ønsker å forplikte deg til et stort lån. Dersom du ikke får lån med sikkerhet i bolig, kan et minilån også være et godt alternativ.

Et minilån kan være velegnet for alle som har behov for et mindre pengebeløp, enten det er til klær, ferie, mat, oppussing eller noe helt annet.

Kan jeg få minilån uten kredittsjekk?

Nei, det er ikke mulig å få et minilån uten kredittsjekk. Alle banker vil (og må) gjennomføre en kredittsjekk når du søker om et lån.

Hvor høy rente er det på minilån?

Et minilån kan i noen tilfeller ha svært høye renter. På vanlige minilån ligger gjerne renten på 15–30 %. Noen aktører tilbyr imidlertid mindre gunstige lån der renten kan være på 300 % eller mer. Disse bør du styre unna, siden lånet fort kan bli svært dyrt.

Husk at renten banken reklamerer med på nettsiden sin ikke nødvendigvis gjenspeiler renten du får. Banken reklamerer ofte for sin beste rente, altså den som gis til låntakere med lav risiko for mislighold.

Derfor bør du innhente tilbud fra flere banker som har kredittsjekket deg. Da kan du få et realistisk bilde av hvor høye rentene faktisk blir. Både inntekt, alder og andre faktorer kan påvirke renten du får.

Søk om minilån hos flere banker gjennom oss

Hos oss kan du få oversikt over hvilke muligheter du har for å ta opp minilån ved å fylle ut et enkelt skjema. Du vil da motta lånetilbud fra aktuelle långivere som kan tilby minilån, og du kan da enkelt sammenligne både renter og andre lånekostnader.

Velg et billig minilån, og få ekstra økonomisk fleksibilitet når du har behov for det. Minilån kan være nyttige, enten du skal på ferie eller har en regning som haster å betale.

Søk etter minilån hos oss.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk minilån med svar innen kort tid (forbrukslån)

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).